Webhosting

Red PURPLE BLACK

Orașul în care nu se mai face sport

Scris de 

Podul Iloaiei nu mai are anul acesta echipă de fotbal, nici măcar în ultima divizie județeană. Aleșii noștri au hotărât că orașul nu are nevoie de sport. Sau mai degrabă sportul a devenit prea costisitor pentru politicieni și nu le mai aduc acestora beneficiile electorale scontate. Se pare că echipa funcționa încă sub tutela asociației fostului primar Baciu Petru sub numele de Forța, noul club sportiv Unirea nefiind finalizat. După plecarea fostului viceprimar Iustin Haliga, echipa a fost lăsată de izbeliște. Inițial echipa a fost înscrisă în ligă, a participat la tragerea la sorț a meciurilor. În prima etapă ar fi trebuit să joace cu echipa din Lungani. Din păcate, noua formulă a administrației locale nu a găsit soluții de a menține echipa, indiferent sub ce formulă.

Nu numai echipa de fotbal este lăsată de izbeliște. Terenul de la școală nu se vrea salvat și redat copiilor pentru sport, sala de sport se află într-un stadiu avansat de degradare. În jurul nostru, prin toate comunele, vedem ridicându-se săli de sport sau terenuri de fotbal, fructificându-se din plin fel de fel de proiecte europene sau guvernamentale. De multe ori ne scapă un dram de invidie. De ce ei reușesc să facă? Ce au ai și noi nu avem? Cu ce suntem noi vinovați de nu putem ieși cu capul la civilizație? Pe când sala noastră se dărâmă, la Târgu Frumos se construiește o sală modernă.

A fost odată când în comunitatea noastră sportul era la mare cinste. Din Podu Iloaiei au plecat fotbaliști care au jucat la echipe divizionare, am avut campioni la tenis de masă, campioni la fotbal pe teren mic, sportivi care participau la competiții județene, regionale sau naționale la care câștigau premii de care ne făceau mândri. În perioada interbelică și chiar după război aveam două echipe de fotbal, nu de mult avea echipă de tenis de masă în liga a doua județeană. Acum nu mai facem nici un fel de sport. A fost desființată și echipa de fotbal. 

În toată lumea civilizată, sportul este o prioritate, nu pentru a face doar sport de performanță ci pentru sport în viața de zi cu zi. A face sport înseamnă să îți menții sănătate, nu este un moft, nu trebuie să fie un lux. Trebuie să fie integrat în viața cotidiană pentru toate categoriile sociale indiferent de vârstă, nivel de educație sau venit.