Webhosting

Red PURPLE BLACK

Echipa de fotbal a școlii este câștigătoarea competiției Colinele Iașului

Scris de 

Pe 1 iunie a avut loc finala concursului interjudețean de fotbal pe teren redus - destinat elevilor de gimnaziu din județele Iași, Vaslui, Neamț. Astfel a fost sărbătorită ziua copilului prin fotbal.

Pentru trofeele puse în joc s-au bătut cele mai bune patru echipe din cele 80 câte au fost în startul competiției. Toți participanții au primit medalii și diplome, cei mai buni jucători au primit tricouri iar echipele câștigătoare au primit cupe și mingi. Cele 6 meciuri spectaculoase s-au desfășurat pe perioada zilei, pe terenul de sport Proarenna din Dagâța, fiecare meci desfășurându-se pe perioada unei ore. Echipele finaliste au fost: Școala Profesională Dagâța, Școala Gimnazială Iordachi Cantacuzino Pașcani, Școala Gimnazială Al. I Cuza Podu Iloaiei și Școala Gimnazială Ștefan Cel Mare Miclești Vaslui. A fost o competiție ce a stârnit ambiții, echipa gazdă având susținători înfocați. Soarele arzător a făcut ca meciurile să fie întrerupte pentru hidratarea jucătorilor dar nu i-a împiedicat să joace spectaculos și nu de puține ori, foarte disputat.

Gazdele au avut grijă ca oaspeții să aibă parte de o zi minunată oferind fructe, sandwich-uri, apă pentru hidratare și binecunoscuta ospitalitate românească. Competiția a fost asistată și de personal medical pentru a interveni în caz de accidentări.

Echipa noastră a jucat primul meci cu echipa din Pașcani, învingând-o după un meci foarte strâns cu scorul de 3-2. În al doilea meci s-au impus cu un neverosimil 6-1 în fața celor din Miclești. Ultimul meci, cu echipa gazdă, a fost foarte disputat, scorul fiind la început în favoarea noastră, deschizând scorul, ca mai apoi să fim conduși cu scorul de 2-1 și 3-2 pentru ca în final tabela să afișeze egalul 3-3, ceea ce ne-a făcut câștigătorii competiției. Clasamentul final arăta:

1 Școala Gimnazială Al. I Cuza Podu Iloaiei 7pct.

2 Școala Profesională Dagâța 5 pct.

3 Școala Gimnazială Iordachi Cantacuzino Pașcani 4 pct.

 4 Școala Gimnazială Ștefan Cel Mare Miclești 0 pct.

În final a fost declarat cel mai bun portar al competiției Lucian Luca iar golgheterul competiției a fost Rareș Irimia. Cel mai bun jucător al competiției a fost din echipa gazdelor iar cel mai mic jucător a fost din echipa din Miclești. 

Arbitrajul a fost asigurat de unul dintre inițiatorii și coordonatorii acestui proiect Vasile Goga profesor la Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” și domnul prof. Balan Sorin Catalin - Liceul tehnologic P.P.Carp Țibănești.

 

Echipa Școlii Al. I. Cuza, antrenată de domnii profesori Paul Codru și Cucuteanu  Marian fost formată din: portar Lucian Luca, jucători Teodor Necula, Ciprian Huzdup, George Dobroviceanu, Flavius Dumitriu, Rareș Irimia, Florin Romario Busuioc, Ionuț Robert Spulbere, Gogu Constantin, Codreanu Reynaldo, Florea Ruben. În meciurile de calificări au jucat și Luis Corobuță (plecat în Anglia) și Ciubotariu Florin care nu a putut juca fiind accidentat. Organizatorii le-au oferit și lor medalii.

Felicitări echipei, felicitări antrenorilor, felicitări școlii și tuturor celor implicați în acest proiect!

Trebuie neapărat să adresăm mulțumiri celor ce s-au implicat financiar și au făcut ca această competiție să se poată desfășura în condiții bune.

   Prezentul proiect interjudețean COLINELE IAȘILOR, format prin asociere, a fost creat cu scopul de a reprezenta o continuare și chiar o extindere a altor două proiecte județene la care am fost inițiator și coordonator - Cupa „Colinele Iașului” 2016 la minifotbal și Campionatul de fotbal „Tansa Junior” 2015, respectiv 2016 – desfășurate în perioada când eram profesorul de limba și literatura română al Școlii Profesionale Dagâța (2014-2016). În urma transferului meu de la Dagâța la altă școalăam considerat că trebuie să îmi continui pasiunea pentru sport (în trecut am jucat fotbal și handbal, respectiv am fost arbitru de fotbal), la nivel extracurricular, prin inițierea unui proiect ce reprezintă continuarea muncii mele din concursurile anterioare cât și încununarea tuturor eforturilor depuse până acum – un concurs interjudețean - o noutate la nivel de fotbal pe teren redus pentru elevii de gimnaziu din județul nostru, și nu numai, datorită implicării a peste 50 de instituții (mai ales din Iași, respectiv unele din Vaslui, Neamț sau Botoșani) și a participării a peste 500 de elevi de gimnaziu, în special din mediul rural.

   Acest concurs presupune formarea deprinderilor și abilităților de a lucra în echipă, spiritul de competiție, de fair-play și chiar optimizarea stării de sănătate a elevilor. Competiția este de tip turneu, având patru faze: etapa zonelor (școlile participante sunt împărțite după zone geografice, urmând a avea mai multe câștigătoare ce vor accede într-o fază superioară), etapa optimilor de finală, etapa sferturilor de finală (acestea se desfășoară pe terenuri neutre între câștigătoare) și etapa fazei finale unde vor ajunge cele mai bune patru echipe (găzduită de către școala organizatoare din Dagâța și primăria omonimă). Așadar, acest concurs va reuși să reprezinte cu adevărat întregul Iași și chiar Moldova în general (toate meleagurile) pentru că va avea loc în diferite școli din județ - în special datorită implicării mai multor comune atât la nivel financiar cât și organizatoric, ajutând astfel la relansarea fotbalului și creând „un nou început” prin încurajarea adolescenților spre sport.

   În concluzie, această competiție va oferi ocazia mai multor școli de a se implica și de a organiza faze preliminare a căror câștigătoare se vor bate într-o adevărată finală a celor mai bune școli la fotbal din județul nostru și chiar din regiunea Moldovei!”

(Goga Vasilică – profesor la Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos

și reprezentant al A.J.F. Iași / F.R.F.)