Webhosting

Red PURPLE BLACK

Sport

Tenis de masă pe bază de voluntariat la Clubul Copiilor


          Începând cu 25 septembrie 2013, Alexandru Căpîțână împreună cu Costel Rumpel dau lecții de tenis copiilor din orașul nostru. Pentru acestea nu primesc decât mulțumirile micuților doriți de un astfel de sport foarte popular în urbea noastră nu cu mult timp în urmă. Inițiatorii acestui proiect sunt Cătălin Condrea, Răzvan Ciorpac și Alexandru Căpățână. Partenerul principal, Clubul Copiilor, reprezentat de profesor coordonator Mariana Condrea va pune la dispoziție spațiul necesar desfășurării și o masă de tenis, cu titlu gratuit. Cealaltă masă de tenis este pusă la dispoziție de domnul Constantin Munteanu consilier local.
 Deocamdată sunt înscriși doar elevi de la școala generălă dar antrenorii au în vedere și posibilitatea formării unei grupe cu liceeni în vederea formării unei echipe pentru liga județeană.

 

Orele de tenis se vor desfășura în trei zile pe săptămână. Programul va fi publicat ulterior. Zilele astea antrenorii fac o preselecție pentru a aduna în echipă cei mai talentați copii. Sunt anunțate competiții interșcolii sau de nivel județean.

Comuna Popești va avea echipă de fotbal

Scris de

Sunt speranțe că localitatea Popești se va înscrie cu o echipa de fotbal în liga județeană. La inițiativa domnului consilier Dumitru Asimini președinte al organizației PC Popești, s-a înființat echipa de fotbal FC Popești care va juca în liga a V-a județeană începând cu returul. Proiectul este pe masa comisiei de Cultură și sport în speranța că va avea cea mai bună formulare pentru a fi votat de Consiliul Local. Jucătorii sunt selecționați din rândul tinerilor localității, antrenați fiind de promotorul proiectului. „consilierii locali ai comunei Popești nu cred că s-ar opune unui astfel de proiect” ne-a declarat cu optimism domnul Dumitru Asimini.

Deputatul PNL Costel Alexe prezent la premierea câștigătorilor competiției de fotbal „Liber la sport”

Scris de

Începând cu sâmbătă 17 august până luni 19 august 2013 în orașul nostru a avut loc competiția de fotbal „Liber la sport” organizată de TNL Podu Iloaiei în cadrul programului de vară pentru tineri LIBERTARIADA. Campionatul de fotbal a avut loc pe terenul sintetic de la Coșeri patronat de domnul Claudiu Irimia. Printre sponsori se numără și vicepreședintele PNL domnul Ionel Alexa care a oferit premii surpriză.

Competiția a reușit să adune la start 16 echipe de fotbal, adică aproape 100 de sportivi, care și-au pus energiile în joc pentru a demonstra cine e cel mai bun. Sportivi de bună calitate au reușit să ofere un spectacol frumos pentru cei ce au stat cu sufletul la gură să vadă câștigătorii. Au fost și surprize, fiind eliminate în sferturi echipe cu pretenții de finaliste, precum și clasata pe locul III, o echipă formată și din jucători ce au trecut de prima tinerețe.

Prima clasată echipă Traian 1 a demonstrat valoarea oferind faze spectaculoase în meciurile jucate în semifinală și finală, meciuri disputate cu multă tensiune și mult patos. Centru 1 a reușit să se claseze pe locul al doilea după ce a învins în sferturi pe Pawer Rangers, o echipă cu pretenții de finală și în semifinale pe Gut o echipă ce a rezistat în pofida vârstei. În finală nu au reușit să facă față echipei Traian 1 care a câștigat detașat.

Chiar dacă au fost unele nervozități, inerente într-o astfel de competiție, fair play-ul a dominat competiția. Arbitrii au fost Codreanu Mihăiță, Codreanu Petrică, Paul Codru și Dumitru Asimini. 

La premierea câștigătorilor a participat și domnul Deputat Costel Alexe, un mare susținător al TNL-iștilor, ocupând în trecut funcția de președinte TNL Iași. Îi urăm un sincer ”La mulți ani!” pentru împlinirea a 30 de ani, în data de 20 august.

Orașul Podu Iloaiei are liber la sport

Scris de

Campionatul de fotbal pe teren sintetic „Liber la sport”, organizat de TNL Podu Iloaiei în cadrul LIBERTARIADEI, a adus la start 16 echipe din toate zonele orașului nostru și a satelor din împrejurimi. Echipele au fost împărțite în 4 grupe primele din grupe calificându-se mai departe. Grupele sunt: 

 

Grupa I

Grupa II Grupa III Grupa IV
1. Juniorii Podu-Iloaiei 1. FC Gize 1. Centru 1 1. Fc Star
2. Centru 2 2. 4 in 1 2. Orange 2. Traian 2
3. Budai 3. Scobilteni 3. Henci 3. Kingston
4. GUT 4. Power Rangers 4. Traian 1 4. Pavilioane

 Dupa prima zi a competitiei, acestea sunt rezultatele:

 

Grupa I Grupa II Grupa III Grupa IV
Juniorii Podu-Iloaiei 2-2 Centru 2 FC Gize 6-8 4 in 1 Centru 1 5-1 Orange FC Star 5-2 Traian 2
Juniorii Podu-Iloaiei 1-4 Budai FC Gize 5-2 Scobilteni Orange 3-6 Traian 1 Traian 2 0-3 Pavilioane
Centru 2 6-7 GUT 4 in 1 1-4 Power Rangers Henci 0-7 Traian 1 Kingston 3-7 Pavilioane
Budai 0-3 GUT Scobilteni 2-1 Power Rangers    

Campionatul are loc pe terenul sintetic al domnului Claudiu Irimia de la Coșeri, teren dotat cu nocturnă permițând desfășurarea partidelor departe de arșița zilei. Arbitri campionatului sunt: Codreanu Mihăiță, Codreanu Petrică,  Asimini Dumitru și Paul Codru. Ambițiile și orgoliile s-au încleștat într-o luptă pe teren finalizându-se cu tristețe sau bucurie. Toată lumea a avut de câștigat o seară plăcută în care competiția a fost un motiv bun de a strânge laolaltă tineri iubitor de sport.

Competiția se va încheia luni 19 august când vor avea loc semifinalele și finalele (finala mică și finala mare) și premierea câștigătorilor, golgheterului și celor mai fair play jucători.

Baza sportivă a orașului sub ape

Scris de

Noua baza sportivă de la intrarea în oraș, se dovedește a fi una dintre cele mai funcționale și ingenioase din întreaga zonă. Terenul de fotbal poate fi folosit atât ca piscină cât și pe post de iaz de pescuit sportiv. Evident, administrația locală, trebuia să găsească soluții practice pentru un teren pe care echipa de fotbal locală nu poate câștiga nici măcar în liga a V-a județeană. Slavă Domnului că de aici nu se poate retrograda. Pe lângă asta a venit vacanța și dă timp echipei să se decidă pentru un nume, între Forța Podu Iloaiei cum e trecută în campionat și Unirea Podu Iloaiei cum s-au trecut pe pagina de Facebook.

Noua oportunitate creată de ploile frecvente și deversarea lacului de la Erbiceni dă toate atuurile ca echipa noastră de fotbal să se transforme într-o veritabilă echipă de pescari cu care să câștigăm atât în campionatele locale cât și competiții naționale și internaționale. Nu s-a anunțat oficial noul antrenor al acestei noi echipe, dar credem că mai marii noștri vor face cea mai bună alegere și vor găsi un pescar cu cele mai bune povești. (Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare; pozele însă sunt reale)