Webhosting

Red PURPLE BLACK

Sport

Intrigile politicii locale sunt mutate pe terenul de fotbal

Scris de

Condiția echipamentului echipei de fotbal a localității noastre, Forța Podu Iloaiei, a adus animație între liderii politicii locale. Vechiul echipament destul de uzat acum a fost oferit de S.C. Predemet  S.A. cu ceva timp în urmă.

În acest moment echipa beneficiază de trei rânduri de echipamente, unul alb negru oferit de consilierul local Florin Zero- director S.C. Predemet  S.A Podu Iloaiei, unul verde primit cadou la realizarea celui dintâi si unul roș-alb oferit de domnul Mihalache, manager la FermaDor Podu Iloaiei, la solicitarea domnului consilier PSD profesor Gheorghe Cojocaru.

Nici unul dintre aceste echipamente nu respectă culorile echipei alb-albastru. În urmă cu aproximativ șase luni, după spusele domnului Ionel Alexa, domnul primar al orașului Podu Iloaiei Gabi Istrate a solicitat acestuia, om de afaceri, administrator  Grup Alexa-Invest un echipament pentru echipă. Interesat de sportul din comunitate domnul Ionel Alexa, actual președinte PNL Podu Iloaiei, a achiziționat echipamentul în valoare de 1800 lei în culorile echipei locale alb/albastru.

Acesta conține un număr de 18 seturi pentru jucătorii de câmp si 2 pentru portari. Au inscripționat pe ele Grup Alexa-Invest în semn de sponsor oficial al echipei. După 4 luni de când au fost oferite echipei primarul a returnat echipamentul specificând că echipa nu are să-l folosească pe motiv că este inscripționat numele sponsorului pe el. Echipamentul a fost oferit echipei din Lețcani cu care echipa noastră a avut meci duminică 6 aprilie 2014. Acest fapt a stârnit nervozitate lăsându-se cu injurii pe care domnul primar le-a adresat liderului PSD Podu Iloaiei Costel Tcaciuc și altor spectatori după declarația mai multor martori. 

„Primarul a susținut că domnul consilier PSD Cojocaru  Gheorghe nu a fost de acord să fie purtat de echipă” a declarat  domnul  Ionel Alexa. Domnul consilier Gheorghe Cojocaru a infirmat acest fapt .

Domnul viceprimar Iustin Haliga susține că nu a discutat niciodată  cu domnul Ionel Alexa despre necesitatea vreunui echipament dar recunoaște că ar fi vrut să folosească acest echipament în meciurile din deplasare. Ar fi discutat doar despre sponsorizarea echipei cu treninguri și jachete pentru sportivi. 

Din surse neoficiale ni s-a confirmat faptul că primarul nu a vrut să folosească echipamentul oferit de domnul Ionel Alexa chiar dacă a discutat cu acesta realizarea unui astfel de echipament, din considerente politice.

Redacția felicită echipa noastră, Forța Podu Iloaiei, pentru victoria cu 4-2 împotriva echipei din Lețcani, înfruntând tensiunile și injuriile mai marilor pe marginea terenului, adresate unii altora. Astfel au dat dovada de fairplay. Poate oamenii din politica locală vor învăța ceva din acest lucru.

 

 

 

Tenis de masă pe bază de voluntariat la Clubul Copiilor


          Începând cu 25 septembrie 2013, Alexandru Căpîțână împreună cu Costel Rumpel dau lecții de tenis copiilor din orașul nostru. Pentru acestea nu primesc decât mulțumirile micuților doriți de un astfel de sport foarte popular în urbea noastră nu cu mult timp în urmă. Inițiatorii acestui proiect sunt Cătălin Condrea, Răzvan Ciorpac și Alexandru Căpățână. Partenerul principal, Clubul Copiilor, reprezentat de profesor coordonator Mariana Condrea va pune la dispoziție spațiul necesar desfășurării și o masă de tenis, cu titlu gratuit. Cealaltă masă de tenis este pusă la dispoziție de domnul Constantin Munteanu consilier local.
 Deocamdată sunt înscriși doar elevi de la școala generălă dar antrenorii au în vedere și posibilitatea formării unei grupe cu liceeni în vederea formării unei echipe pentru liga județeană.

 

Orele de tenis se vor desfășura în trei zile pe săptămână. Programul va fi publicat ulterior. Zilele astea antrenorii fac o preselecție pentru a aduna în echipă cei mai talentați copii. Sunt anunțate competiții interșcolii sau de nivel județean.

Comuna Popești va avea echipă de fotbal

Scris de

Sunt speranțe că localitatea Popești se va înscrie cu o echipa de fotbal în liga județeană. La inițiativa domnului consilier Dumitru Asimini președinte al organizației PC Popești, s-a înființat echipa de fotbal FC Popești care va juca în liga a V-a județeană începând cu returul. Proiectul este pe masa comisiei de Cultură și sport în speranța că va avea cea mai bună formulare pentru a fi votat de Consiliul Local. Jucătorii sunt selecționați din rândul tinerilor localității, antrenați fiind de promotorul proiectului. „consilierii locali ai comunei Popești nu cred că s-ar opune unui astfel de proiect” ne-a declarat cu optimism domnul Dumitru Asimini.

Deputatul PNL Costel Alexe prezent la premierea câștigătorilor competiției de fotbal „Liber la sport”

Scris de

Începând cu sâmbătă 17 august până luni 19 august 2013 în orașul nostru a avut loc competiția de fotbal „Liber la sport” organizată de TNL Podu Iloaiei în cadrul programului de vară pentru tineri LIBERTARIADA. Campionatul de fotbal a avut loc pe terenul sintetic de la Coșeri patronat de domnul Claudiu Irimia. Printre sponsori se numără și vicepreședintele PNL domnul Ionel Alexa care a oferit premii surpriză.

Competiția a reușit să adune la start 16 echipe de fotbal, adică aproape 100 de sportivi, care și-au pus energiile în joc pentru a demonstra cine e cel mai bun. Sportivi de bună calitate au reușit să ofere un spectacol frumos pentru cei ce au stat cu sufletul la gură să vadă câștigătorii. Au fost și surprize, fiind eliminate în sferturi echipe cu pretenții de finaliste, precum și clasata pe locul III, o echipă formată și din jucători ce au trecut de prima tinerețe.

Prima clasată echipă Traian 1 a demonstrat valoarea oferind faze spectaculoase în meciurile jucate în semifinală și finală, meciuri disputate cu multă tensiune și mult patos. Centru 1 a reușit să se claseze pe locul al doilea după ce a învins în sferturi pe Pawer Rangers, o echipă cu pretenții de finală și în semifinale pe Gut o echipă ce a rezistat în pofida vârstei. În finală nu au reușit să facă față echipei Traian 1 care a câștigat detașat.

Chiar dacă au fost unele nervozități, inerente într-o astfel de competiție, fair play-ul a dominat competiția. Arbitrii au fost Codreanu Mihăiță, Codreanu Petrică, Paul Codru și Dumitru Asimini. 

La premierea câștigătorilor a participat și domnul Deputat Costel Alexe, un mare susținător al TNL-iștilor, ocupând în trecut funcția de președinte TNL Iași. Îi urăm un sincer ”La mulți ani!” pentru împlinirea a 30 de ani, în data de 20 august.

Orașul Podu Iloaiei are liber la sport

Scris de

Campionatul de fotbal pe teren sintetic „Liber la sport”, organizat de TNL Podu Iloaiei în cadrul LIBERTARIADEI, a adus la start 16 echipe din toate zonele orașului nostru și a satelor din împrejurimi. Echipele au fost împărțite în 4 grupe primele din grupe calificându-se mai departe. Grupele sunt: 

 

Grupa I

Grupa II Grupa III Grupa IV
1. Juniorii Podu-Iloaiei 1. FC Gize 1. Centru 1 1. Fc Star
2. Centru 2 2. 4 in 1 2. Orange 2. Traian 2
3. Budai 3. Scobilteni 3. Henci 3. Kingston
4. GUT 4. Power Rangers 4. Traian 1 4. Pavilioane

 Dupa prima zi a competitiei, acestea sunt rezultatele:

 

Grupa I Grupa II Grupa III Grupa IV
Juniorii Podu-Iloaiei 2-2 Centru 2 FC Gize 6-8 4 in 1 Centru 1 5-1 Orange FC Star 5-2 Traian 2
Juniorii Podu-Iloaiei 1-4 Budai FC Gize 5-2 Scobilteni Orange 3-6 Traian 1 Traian 2 0-3 Pavilioane
Centru 2 6-7 GUT 4 in 1 1-4 Power Rangers Henci 0-7 Traian 1 Kingston 3-7 Pavilioane
Budai 0-3 GUT Scobilteni 2-1 Power Rangers    

Campionatul are loc pe terenul sintetic al domnului Claudiu Irimia de la Coșeri, teren dotat cu nocturnă permițând desfășurarea partidelor departe de arșița zilei. Arbitri campionatului sunt: Codreanu Mihăiță, Codreanu Petrică,  Asimini Dumitru și Paul Codru. Ambițiile și orgoliile s-au încleștat într-o luptă pe teren finalizându-se cu tristețe sau bucurie. Toată lumea a avut de câștigat o seară plăcută în care competiția a fost un motiv bun de a strânge laolaltă tineri iubitor de sport.

Competiția se va încheia luni 19 august când vor avea loc semifinalele și finalele (finala mică și finala mare) și premierea câștigătorilor, golgheterului și celor mai fair play jucători.