Webhosting

Red PURPLE BLACK

Sport

Amical de verificare între echipa Forţa Podu Iloaiei și Viitorul Lungani

Scris de

Miercuri 24.07.2014 la ora 18:00 pe stadionul local din orașul nostru a avut loc un meci amical dintre echipa Forța Podu Iloaiei antrenată de Tiberiu Olariu şi Viitorul Lungani antrenată de Paul Codru. Evenimentul a fost organizat de către administrația locală, prin susținătorul echipei Iustin Haliga, împreună cu primăria Lungani. A fost un meci de pregătire, dar spectaculos, în care fiecare antrenor a dorit să vadă la lucru mai multi jucători. Scorul final a fost de 4-3 pentru echipa oaspete (Viitorul Lungani), gazdele promițând însă că își vor lua revanșa. Ambele echipe sunt în liga a IVa, Forța Podu Iloaiei fiind nou promovată, așteptându-se astfel 2 meciuri foarte aprinse.

Ambele echipe au făcut multe schimbări, rezultatul arătând o echipă câștigătoare, experimentată în ligă. Marcatorii pentru echipa Viitorul Lungani au fost: Alex Stan, Laurențiu Berezovschi, Sergiu Slivinschi și Radu Bacalu iar pentru Forța Podu Iloaiei Iulian Arădoaiei, Andrei Toma și Andrei Stoica. La meci nu au participat foarte mulți oameni, dar cei 50 de spectatori au apreciat un meci corect dominat de fair-play.

Principalii promotori ai acestui meci, Pricopie Gheorghe, Paul Codru și Iustin Haliga, consideră că a fost un meci bun pentru ambele echipe. „Un meci de pregătire, Forța Podu Iloaiei fiind nou promovată ne ajută să ne vedem valoarea pentru că vom avea meci direct în ligă imediat în august” ne declară domnul primar al Lunganiului Gheorghe Pricopie. Concetățeanul nostru Paul Codru, profesor de educație fizică și antrenor al echipei Viitorul Lungani ne spune că „sunt mulțumit de joc, a fost un antrenament bun pentru amândouă echipe, am testat jucători pentru noul campionat. Chiar dacă a plouat, consider că vremea a fost foarte bună, am avut șansa să jucăm în condiții deosebite, mă bucur că am câștigat, am demonstrat că suntem o echipă valoroasă.”Domnul primar de Lungani a dorit să sublinieze că „îmi doresc o clasare cât mai bună în noul campionat”.

Pe de altă parte, viceprimarul Iustin Haliga, principalul promotor al echipei, consideră că a fost „un meci de antrenament foarte bun în care jucătorii au putut să-și vadă valoarea la debutul noului campionat”.

Pentru că suntem oraș și sportul va trebui să fie un viitor pentru tinerii noștri sperăm ca echipa noastră să aibă performanță și să provoace și alte sporturi. Tenisul de masă a fost dintotdeauna iubit de tinerii și copiii noștri. Poate are să revie în spiritul comunității.

Să le dorim mult succes și să fim alături de ei.

 

 

Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Scris de

Competiția de nivel mondial la fotbal ajunsă la cea de-a 20-a ediție se va desfășura în Brazilia în perioada 12 iunie - 13 iulie 2014, în 12 orașe (Sao Paolo, Belo Horizonte, Fortaleza, Rio de Janeiro, Brasilia, Recife, Salvador, Cuiaba, Curitiba, Manaus, Natal, Porto Alegre). Brazilia își alocă titulatura de țară gazdă pentru a 2a oară, prima dată fiind amfitrioană în 1950, astfel intrând într-un club select dintre cele 5 țări ce au găzduit pentru a 2-a oară Campionatul Mondial de Fotbal după Mexic, Italia, Franța și Germania. Țara gazdă, Brazilia, ocupă locul 3 în clasamentul FIFA, condusă de Luiz Felipe Scolari și este deținătoare a 5 titluri mondiale (1958, 1965, 1970, 1994, 2002) şi a 5 medalii olimpice: 3 de argint (1984, 1988, 2012) şi 2 de bronz (1996, 2008). Regulamentul rămâne neschimbat ca la ultimul campionat mondial din 2010, susținut în Africa de Sud. Vor fi 32 de țări participante la competiție, iar fiecare lot al echipelor va consta în 23 de jucători (dintre care 3 portari).

Câștigatorii campionatului de fotbal ”Liber la sport” editia a II-a

Scris de

Marți, 20 mai 2014, s-a desfașurat ultima parte a competiției ”Liber la sport”, aflată la a doua ediție, organizată de PNL Podu Iloaiei pe terenul sintetic “Fairplay sport” al domnului Claudiu Irimia.

Campionatul a adunat 16 echipe care au reprezentat zonele orașului Podu Iloaiei si s-a conturat în jurul a 80 de sportivi dornici să câștige cele 5 bilete la finala cupei României dintre Steaua și Astra, desfașurata la București, pe Național Arena, în data de 23 mai 2014, oferite de domnul președinte PNL Ionel Alexa.

Fluierul de început al finalei a găsit pe teren cele mai puternice echipe care s-au remarcat in decursul campionatului prin tehnici diferite de joc: Centru IV, care a jucat un fotbal frumos, bazat pe dribling  si deposedari si Mahala 1 care au jucat un fotbal rapid, bazat pe pase scurte, dintr-o bucată. Meciul a fost foarte strâns și a fost decis de singurul gol marcat în poarta echipei Centru IV.

Fluierul de final al domnului arbitru Catalin Curecheriu a dezlantuit spectatorii prezenți și a eliberat în cateva secunde toată tensiunea și emotiile adunate pe parcursul celor 3 zile de competiție. 

Premierea și decernarea premiilor va avea loc joi, 22 mai ora 17 pe esplanada din centrul orașului în cadrul evenimentului organizat de PNL Podu Iloaiei – Prezentarea eurocandidatului și concert. 

Pagina noastra felicită câștigătorii – Petroiu Geani, Florean Robert, Corobuță Alex, Gogu Petronel, Petru Călin și le dorește sa aibe parte de o finală a Cupei României la București pe cinste!

View the embedded image gallery online at:
http://info-poduiloaiei.ro/sport/Page-3.html#sigFreeId98c0fb5b1d

Președintele C J Iași Cristian Adomniței a deschis cea de-a doua ediție a Campionatului de fotbal ”Liber la sport”.

Scris de

”Mă bucur ca tradiția pe care am inițiat-o in 2008 a ramas” a declarat domnul Cristian Adomniței, presedintele Consiliului Județean Iași.

Duminică seară începând cu ora 5 a început a doua ediție a competiției locale de fotbal pe teren mic a orașului Podu Iloaiei. În debutul competiției, candidatul ieșean la alegerile europarlamentare Andrei Muraru, alături de domnul deputat Costel Alexe și binecunoscutul Cristian Adomniței au dat startul urând tuturor echipelor concurente mult succes.

S-au înscris 16 echipe din majoritatea zonelor orașului nostru cu încrederea ca vor câștiga biletele puse în joc la finala României din data de 23 mai de pe Național Arena București dintre Steaua și Astra.

Campionatul se va derula pe durata a 3 zile, marți jucându-se finala, premierea realizându-se în data de 22 mai, când in centrul orașului va avea loc o manifestație organizată de PNL Podu Iloaiei.

                        Vor fi și premii de consolare ce constau în mingi pentru ocupanții primelor locuri.

Intrigile politicii locale sunt mutate pe terenul de fotbal

Scris de

Condiția echipamentului echipei de fotbal a localității noastre, Forța Podu Iloaiei, a adus animație între liderii politicii locale. Vechiul echipament destul de uzat acum a fost oferit de S.C. Predemet  S.A. cu ceva timp în urmă.

În acest moment echipa beneficiază de trei rânduri de echipamente, unul alb negru oferit de consilierul local Florin Zero- director S.C. Predemet  S.A Podu Iloaiei, unul verde primit cadou la realizarea celui dintâi si unul roș-alb oferit de domnul Mihalache, manager la FermaDor Podu Iloaiei, la solicitarea domnului consilier PSD profesor Gheorghe Cojocaru.

Nici unul dintre aceste echipamente nu respectă culorile echipei alb-albastru. În urmă cu aproximativ șase luni, după spusele domnului Ionel Alexa, domnul primar al orașului Podu Iloaiei Gabi Istrate a solicitat acestuia, om de afaceri, administrator  Grup Alexa-Invest un echipament pentru echipă. Interesat de sportul din comunitate domnul Ionel Alexa, actual președinte PNL Podu Iloaiei, a achiziționat echipamentul în valoare de 1800 lei în culorile echipei locale alb/albastru.

Acesta conține un număr de 18 seturi pentru jucătorii de câmp si 2 pentru portari. Au inscripționat pe ele Grup Alexa-Invest în semn de sponsor oficial al echipei. După 4 luni de când au fost oferite echipei primarul a returnat echipamentul specificând că echipa nu are să-l folosească pe motiv că este inscripționat numele sponsorului pe el. Echipamentul a fost oferit echipei din Lețcani cu care echipa noastră a avut meci duminică 6 aprilie 2014. Acest fapt a stârnit nervozitate lăsându-se cu injurii pe care domnul primar le-a adresat liderului PSD Podu Iloaiei Costel Tcaciuc și altor spectatori după declarația mai multor martori. 

„Primarul a susținut că domnul consilier PSD Cojocaru  Gheorghe nu a fost de acord să fie purtat de echipă” a declarat  domnul  Ionel Alexa. Domnul consilier Gheorghe Cojocaru a infirmat acest fapt .

Domnul viceprimar Iustin Haliga susține că nu a discutat niciodată  cu domnul Ionel Alexa despre necesitatea vreunui echipament dar recunoaște că ar fi vrut să folosească acest echipament în meciurile din deplasare. Ar fi discutat doar despre sponsorizarea echipei cu treninguri și jachete pentru sportivi. 

Din surse neoficiale ni s-a confirmat faptul că primarul nu a vrut să folosească echipamentul oferit de domnul Ionel Alexa chiar dacă a discutat cu acesta realizarea unui astfel de echipament, din considerente politice.

Redacția felicită echipa noastră, Forța Podu Iloaiei, pentru victoria cu 4-2 împotriva echipei din Lețcani, înfruntând tensiunile și injuriile mai marilor pe marginea terenului, adresate unii altora. Astfel au dat dovada de fairplay. Poate oamenii din politica locală vor învăța ceva din acest lucru.