Webhosting

Red PURPLE BLACK

Sport

Echipa de fotbal a școlii este câștigătoarea competiției Colinele Iașului

Scris de

Pe 1 iunie a avut loc finala concursului interjudețean de fotbal pe teren redus - destinat elevilor de gimnaziu din județele Iași, Vaslui, Neamț. Astfel a fost sărbătorită ziua copilului prin fotbal.

Pentru trofeele puse în joc s-au bătut cele mai bune patru echipe din cele 80 câte au fost în startul competiției. Toți participanții au primit medalii și diplome, cei mai buni jucători au primit tricouri iar echipele câștigătoare au primit cupe și mingi. Cele 6 meciuri spectaculoase s-au desfășurat pe perioada zilei, pe terenul de sport Proarenna din Dagâța, fiecare meci desfășurându-se pe perioada unei ore. Echipele finaliste au fost: Școala Profesională Dagâța, Școala Gimnazială Iordachi Cantacuzino Pașcani, Școala Gimnazială Al. I Cuza Podu Iloaiei și Școala Gimnazială Ștefan Cel Mare Miclești Vaslui. A fost o competiție ce a stârnit ambiții, echipa gazdă având susținători înfocați. Soarele arzător a făcut ca meciurile să fie întrerupte pentru hidratarea jucătorilor dar nu i-a împiedicat să joace spectaculos și nu de puține ori, foarte disputat.

Gazdele au avut grijă ca oaspeții să aibă parte de o zi minunată oferind fructe, sandwich-uri, apă pentru hidratare și binecunoscuta ospitalitate românească. Competiția a fost asistată și de personal medical pentru a interveni în caz de accidentări.

Echipa noastră a jucat primul meci cu echipa din Pașcani, învingând-o după un meci foarte strâns cu scorul de 3-2. În al doilea meci s-au impus cu un neverosimil 6-1 în fața celor din Miclești. Ultimul meci, cu echipa gazdă, a fost foarte disputat, scorul fiind la început în favoarea noastră, deschizând scorul, ca mai apoi să fim conduși cu scorul de 2-1 și 3-2 pentru ca în final tabela să afișeze egalul 3-3, ceea ce ne-a făcut câștigătorii competiției. Clasamentul final arăta:

1 Școala Gimnazială Al. I Cuza Podu Iloaiei 7pct.

2 Școala Profesională Dagâța 5 pct.

3 Școala Gimnazială Iordachi Cantacuzino Pașcani 4 pct.

 4 Școala Gimnazială Ștefan Cel Mare Miclești 0 pct.

În final a fost declarat cel mai bun portar al competiției Lucian Luca iar golgheterul competiției a fost Rareș Irimia. Cel mai bun jucător al competiției a fost din echipa gazdelor iar cel mai mic jucător a fost din echipa din Miclești. 

Arbitrajul a fost asigurat de unul dintre inițiatorii și coordonatorii acestui proiect Vasile Goga profesor la Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” și domnul prof. Balan Sorin Catalin - Liceul tehnologic P.P.Carp Țibănești.

 

Echipa Școlii Al. I. Cuza, antrenată de domnii profesori Paul Codru și Cucuteanu  Marian fost formată din: portar Lucian Luca, jucători Teodor Necula, Ciprian Huzdup, George Dobroviceanu, Flavius Dumitriu, Rareș Irimia, Florin Romario Busuioc, Ionuț Robert Spulbere, Gogu Constantin, Codreanu Reynaldo, Florea Ruben. În meciurile de calificări au jucat și Luis Corobuță (plecat în Anglia) și Ciubotariu Florin care nu a putut juca fiind accidentat. Organizatorii le-au oferit și lor medalii.

Felicitări echipei, felicitări antrenorilor, felicitări școlii și tuturor celor implicați în acest proiect!

Trebuie neapărat să adresăm mulțumiri celor ce s-au implicat financiar și au făcut ca această competiție să se poată desfășura în condiții bune.

   Prezentul proiect interjudețean COLINELE IAȘILOR, format prin asociere, a fost creat cu scopul de a reprezenta o continuare și chiar o extindere a altor două proiecte județene la care am fost inițiator și coordonator - Cupa „Colinele Iașului” 2016 la minifotbal și Campionatul de fotbal „Tansa Junior” 2015, respectiv 2016 – desfășurate în perioada când eram profesorul de limba și literatura română al Școlii Profesionale Dagâța (2014-2016). În urma transferului meu de la Dagâța la altă școalăam considerat că trebuie să îmi continui pasiunea pentru sport (în trecut am jucat fotbal și handbal, respectiv am fost arbitru de fotbal), la nivel extracurricular, prin inițierea unui proiect ce reprezintă continuarea muncii mele din concursurile anterioare cât și încununarea tuturor eforturilor depuse până acum – un concurs interjudețean - o noutate la nivel de fotbal pe teren redus pentru elevii de gimnaziu din județul nostru, și nu numai, datorită implicării a peste 50 de instituții (mai ales din Iași, respectiv unele din Vaslui, Neamț sau Botoșani) și a participării a peste 500 de elevi de gimnaziu, în special din mediul rural.

   Acest concurs presupune formarea deprinderilor și abilităților de a lucra în echipă, spiritul de competiție, de fair-play și chiar optimizarea stării de sănătate a elevilor. Competiția este de tip turneu, având patru faze: etapa zonelor (școlile participante sunt împărțite după zone geografice, urmând a avea mai multe câștigătoare ce vor accede într-o fază superioară), etapa optimilor de finală, etapa sferturilor de finală (acestea se desfășoară pe terenuri neutre între câștigătoare) și etapa fazei finale unde vor ajunge cele mai bune patru echipe (găzduită de către școala organizatoare din Dagâța și primăria omonimă). Așadar, acest concurs va reuși să reprezinte cu adevărat întregul Iași și chiar Moldova în general (toate meleagurile) pentru că va avea loc în diferite școli din județ - în special datorită implicării mai multor comune atât la nivel financiar cât și organizatoric, ajutând astfel la relansarea fotbalului și creând „un nou început” prin încurajarea adolescenților spre sport.

   În concluzie, această competiție va oferi ocazia mai multor școli de a se implica și de a organiza faze preliminare a căror câștigătoare se vor bate într-o adevărată finală a celor mai bune școli la fotbal din județul nostru și chiar din regiunea Moldovei!”

(Goga Vasilică – profesor la Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos

și reprezentant al A.J.F. Iași / F.R.F.)

Calificare în finala Cupei Colinele Iașului

Scris de

 

Echipa Școliii Al. I. Cuza Podu Iloaiei s-a calificact în faza finală la competiția de fotbal pe teren mic „Cupa Colinele Iașului”, proiect interjudețean înițiat de Școala Gimnazială Dagâța și Asociația Județeană de Fotbal Iași.  Parteneri în acest proiect sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Școala Al. I Cuza Podu Iloaiei, Școala Garabet Ibrăileanu Târgu Frumos alături de cei doi inițiatori.

            Competiția a avut la start peste 80 de echipe âmpărțite în 16 grupe a câte 4/5 echipe fiecare. Ieri 24 mai 2017 a avut loc al doile meci din sferturile de finală, câștigătoarele din această etapă intrând direct într-o grupă de 4 echipe finaliste. În sferturi echipa școlii din localitatea noastră s-a întâlnit cu echipa Școliii Gimnaziale „Mihai David” Negrești, pe care a învins-o după un meci foarte disputat cu scorul de 6-1. Marcatoripentru echipa noastră au fost Florin Romario Busuioc un gol, Luis Corobuță 3 goluri, George Dobroviceanu un gol și Florin Ciubotariu un gol. Toți jucătorii s-au remarcat realizân un joc foarte bun. Meciul a fost dominat de fair-play, jucătorii ambelor echipe dând dovadă de sportivitate.

Arbitrajul este asigurat de unul dintre inițiatorii și coordonatorii acestui proiect  domnul profesor Vasilică Goga, cel ce a făcut și o premiere în finalul jocului felicitând jucătorii pentru calitatea jocului, fair-play și meritul de a fi ajuns în această fază a competiției.

Echipa Școlii Al. I. Cuza este formată din: portar Lucian Luca, jucători Teodor Necula, Luis Corobuță, Florin Ciubotariu, Ciprian Huzdup, George Dobroviceanu, Flavius Dumitriu, Rareș Irimia, Florin Romario Busuioc, Ionuț Robert Spulbere.

Antrenorul echipei, domnul profesor Paul Codru a declarat „Sunt foarte mulțumit de jocul echipei și am speranța că vom câștiga această competiție. Felicit inițiatorii și coordonatorii acestui proiect pentru că au dat posibilitatea copiilor de a juca fotbal într-o competiție de calitate”

Felicităm și noi rezultatele echipei și le dorim mult succes în finală.

 

Echipa din localitate este campioană în cupa parohiilor

Scris de

Pe 15 mai 2018, a avut loc finala competiției de fotbal de sală organizată de Protopopiatul Iași 3. Cele două finaliste au fost: echipa parohiei Mogoșești și echipa parohiei Sf. Nicolae, Podu Iloaiei. Echipa noastră s-a impus detașat în fața celor de la Mogoșești cu scorul de 6 la 0. Toți jucătorii echipei au jucat foarte bine fiind apreciați de cei din tribune remarcându-se portarul Lucian Luca

Se pare că de bun augur a fost noul echipament roș-albastru cu însemnele echipei Unirea Podu Iloaiei dăruit, cu generozitate, de Adriana Teslic fiica doamnei învățătoare Elena Teslic.

Echipa noastră este antrenată de dn profesor Paul Codru, fiind realizată în urma unui parteneriat cu școala Al. I. Cuza, care a asigurat și transportul jucătorilor.

Echipa este formată din: portar Lucian Luca, jucători Teodor Necula, Luis Corobuță, Florin Ciubotariu, Ciprian Huzdup, George Dobroviceanu, Flavius Dumitriu, Rareș Irimia, Florin Romario Busuioc, Ionuț Robert Spulbere.

Golurile echipei noastre au fost marcate de George Dobroviceanu, Florin Ciubotariu 2, Ciprian Huzdup 2, Florin Romario Busuioc 1

            Campionii au fost premiați în cadrul festiv cu ocazia manifestărilor de Ziua eroilor și Ziua orașului (Înălțarea 17 mai 2017). Pe lângă diplome și distincții l-eu fost oferite cadouri generoase ce conțin dulciuri, alimente, cărți religioase și o sumă de bani care să-i ajute în competițiile viitoare. Premiile au fost pregătite de parohia Sf. Nicolae Podu Iloaiei prin grija preoților din localitate: Vasile Sîrbu, Ioan Drăgoi și de organizatorul competiției, Protopopiatul Iași 3.

De înălțare s-au jucat optimile de finală ale competiția Colinele Iașului în care echipa școlii Gimnaziale Al. I Cuza Podu Iloaiei, cea care ne-a reprezentat și în competiția organizată de Protopopiat, s-a impus în fața celor de la Școala Gimnazială Războieni cu scorul de 6-1. Golurile  au fost marcate de Luis Corobuță (4 goluri), Florin Ciubotariu (1 gol), Ciprian Huzdup (1 gol). În sferturi se vor întâlni cu cei de la Școala Negrești Vaslui în data de 24 mai 2018 la ora 17, pe terenurile sintetice de la Târgu Frumos.

Felicitări campionilor și celor implicați. Mult succes în competițiile viitoare!!

Echipa de fotbal de sală a parohiei Sf. Nicolae în finală

Scris de

Astăzi 26 aprilie 2018, au avut loc semifinalele competiției de fotbal de sală organizată de Protopopiatul Iași 3. Cele patru semifinaliste au fost: echipa parohiei Miroslava, echipa parohiei Lunca Cetățuie, echipa parohiei Mogoșești și echipa parohiei Sf. Nicolae, Podu Iloaiei. Au fot doua meciuri strânse în care echipa de la Mogoșești a învins-o cu 4-0 pe cea din Miroslava, iar echipa din Podu Iloaiei a învins cu 5-1 pe cei din Lunca Cetățuiei. Finala competiției va avea loc pe 8 mai, tot în sala de sport din Miroslava, unde s-au jucat și meciurile semifinalei.

Echipa noastră este antrenată de dn profesor Paul Codru, fiind realizată în urma unui parteneriat cu școala Al. I. Cuza, care a asigurat și transportul jucătorilor.

 

Echipa este formată din: portar Lucian Luca, jucători Teodor Necula, Luigi Corobuță, Florin Ciubotariu, Ciprian Huzdup, George Dobroviceanu, Flavius Dumitriu, Rareș Irimia, Florin Romario Busuioc, Ionuț Robert Spulbere.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Ciprian Huzdup (2 goluri), Florin Ciubotariu (1 gol), Rareș Irimia (2 goluri).

            După meci, jucătorii au fost recompensați cu pizza și suc oferite de parohia Sf. Nicolae Podu Iloaiei. O mare bucurie pentru jucători a fost noul echipament roș-albastru cu însemnele echipei Unirea Podu Iloaiei dăruit, cu generozitate, de Adriana Teslic prin grija preoților din localitate: Vasile Sîrbu, Ioan Drăgoi.

            Felicitări jucătorilor și celor implicați. Așteptăm finala. Mult succes!!

Echipa parohiei din localitate în semifinale la fotbal de sală

 

Echipa de fotbal de sală a Parohiei Sf. Nicolae Podu Iloaiei s-a calificat în semifinalele competiției organizate de Protopopiatul Iași 3. Acestă competiție a adunat la start echipe din parohiile din județ, formate din elevi din clasele de gimnaziu. Echipa Parohiei Podu Iloaiei este formată din portarul Lucian Luca și jucători Dobroviceanu George, Huzdup Ciprian, Florea Ruben, Gogu Constantin, Iulian Ștefanache, Irimia Rareș, Huzdup Ionuț, Necula, fiind antrenată de profesor Paul Codru.

Sferturile de finală s-au desfășurat în data de 27 martie, în sala de sport a localității Miroslava. Echipa noastră a jucat cu echipa Parohiei Scânteia pe care a învins-o cu scorul de 7-1, după un joc foarte disputat în care s-au remarcat toți jucătorii dar în deosebi portarul Lucian Luca, Florin Ciubotariu, Ciprian Huzdup, Iulian Ștefanache. După meci, victoria a fost sărbătorită la pizzeria Hap Hap cu un suc și o pizza de post, oferite de Parohia Podu Iloaiei.

Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza Podu Iloaiei s-a implicat în acest proiect sprijinind echipa cu transportul, jucătorii fiind elevi la acestă școală.

Următoarele runde se vor derula în perioada imediat următoare, în lunile aprilie și mai.

Felicitări elevilor, antrenorului și Parohiei pentru rezultate și pentru participarea în acest frumos proiect.

„Suntem încrezători că vom ajunge în faza finală a competiției. Am avut deja o evoluție destul de bună. Câștigători sunt toți participanții important este jocul ca și far-playul jucătorilor și a tuturor celor implicați” a declarat domnul Paul Codru.

Page 1 of 5