Webhosting

Red PURPLE BLACK

Votați voi ce vreți că listele se fac tot acolo unde trebuie

Scris de 

Doar nu credeau, dumnealor peneliștii cu drept de ridicat de mână în marea adunătură județeană, că îi bagă cineva în seamă pentru opțiunea lor. Au votat... până a ieșit agamița dandanache, trimisă de undeva de sus, din neant, pe post de maimare la senat.

După votul de la începutul de octombrie, am crezut că peneliștii ieșeni sunt un pic misogini, negăsind pe locurile eligibile, nici la senat, nici la camera deputaților, vreun nume de femeie. M-am împăcat cu ideea că politicianul are, prin definiție, apucături asociate femeii, în tradiția misogină națională.

Iaca mare surpriză dată de culisele politichiei peneliste. La senat, pe locurile eligibile, găsim două nume de femei. Preaiubita doamnă Iulia Scântei, zice presa, vine de pe undeva de pe lângă Fenechiu și al lui protejat Chiuariu, cu calități specifice și eterna doamnă Mihaela Popa, senatoare cu vechime din timpuri frumoase pedeliste.

Pentru a se întâmpla minunea, domnul Bulgariu a fost rugat să se retragă să se poată ocupa cu dosărelul dumnealui de la deneau, domnul Oprea a fost retrogradat pe lista de deputați, iar apreciații gloatei, domnii Brătescu și Minciună, au fost trecuți pe banca de rezerve, să mai facă oarece joc de glezne, în favoarea lui Alexandru Muraru, cu oarece pilane suspuse. 

Se pare că respectabilul partid istoric a murit odată cu Câmpeanu, că prea au dat de pământ cu democrația internă și cu criteriile, alea fluturate pe la tembeleziuni.

 

Grafică de Miruna Condrea

Advertising