Webhosting

Red PURPLE BLACK

"Fericire într-un zambet", Holm, ediția a III-a

Scris de 

Într-un comunicat venit pe adresa redacției din partea domnului Claudiu Dogaru, presedintele ,,Asociației Tineretul Ortodox Român” filiala Holm (ATOR Holm) ni se spune că:

Prin vrerea lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și sprijinul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Centrului eparhial Iași, în perioada 9 – 11 septembrie 2016, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Holm (Protopopiatul Iași III), a avut loc ediția a III – a a taberei pentru tineri „Fericire într-un zâmbet”, organizată în cadrul proiectului „Verde la bucurie” al A.T.O.R. Iași.

Pentru trei zile, Parohia Holm a fost gazda a 52 de tineri frumoși și plini de energie, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, veniți din cinci parohii ale Arhiepiscopiei Iașilor, după cum urmează: Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” – Dancaș (Paroh: Pr. Gheorghiasa Claudiu Constantin), Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Dumitreștii Gălății (Paroh: Pr. Merișescu Victor Gabriel), Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Hoisești (Paroh: Pr. Rotaru Cristian), Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” – Mironeasa (Paroh: Cîrcu Ioan) și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Ruginoasa (paroh: Pr. Olariu Nicușor), care s-au alăturat celor 40 de copii din Parohia „Adormirea maicii Domnului” – Holm (Paroh: Pr. Narcis Rășcanu)

            Vineri, 9 septembrie, tinerii prieteni ai lui Hristos, au fost împărțiti în patru grupe și-au confecționat steagul grupei, au participat la jocuri și la sesiuni de cunoaștere, după care au mulțumit Domnului pentru ziua ce s-a încheiat, rostind rugăciunile de seară alături de Pr. Narcis Rășcanu și Pr. Cristian Rotaru.

            Sâmbătă, 10 septembrie, copiilor li s-a explicat  Slujba Sfintei Proscomidii, și imediat a urmat Sfânta Liturghie săvârșită de Pr. Claudiu Constantin Gheorghiasa, Pr. Merișescu Victor Gabriel și Pr. Narcis Rășcanu pentru cei 92 de participanți și 12 animatori și voluntari. După gustare copiii au participat la atelierele de dans, muzică, comunicare și competiții sportive.

            Masa de prânz a fost urmată de sesiunea „Întreabă Voluntarul” unde participanții la tabără au avut ocazia să îi cunoască mult mai bine pe voluntari, animatori și pe preotul paroh și să le adreseze întrebări.

            Tot în această zi s-a organizat și vânătoarea de comori, unde copiii s-au distrat, dar și-au pus și mintea la contribuție pentru a descoperi comora. Cele mai iubite probe au fost „Tarzan” și „Caruselul Vesel”. După ce au descoperit adevărata comoară spirituală a prieteniei, fiecare participant a primit comori palpabile care le-au încântat papilele gustative (ciocolată) dar și comori care îi vor ajuta să-și mențină prietenia cu Dumnezeu (iconițe și cărți de rugăciune).

            După rugăciunile de seară a urmat mult așteptatul foc de tabără în jurul căruia glasurile tuturor copiilor, acompaniate de acorduri de chitară au umput văzduhul de cântecele învățate la atelierul de muzică dar și alte cântece care i-au indemnat la dans.

            Ultima zi a taberei a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii la care tinerii, ca și în ziua precedentă s-au lăsat îmbrățișați de Hristos primind Sfânta Euharistie. După rugăciunile pentru binecuvântarea tinerilor care a doua zi au început anul școlar a urmat cuvântul părintelui Cludiu Constantin Gheorghiasa care le-a vorbit copiilor despre cum pot să nu îl excludă pe Dumnezeu din viața lor și din toate activitățile lor, indiferent de vârstă.

După cuvântul de încheiere al taberei, rostit de preotului paroh, copii au rememorat clipele frumoase petrecute împreună prin vizionarea unui filmuleț al taberei, apoi fiecare participant a primit diplome și icoane înmânate de voluntarii taberei, de președintele A.T.O.R. Holm, Dumitru Claudiu Dogaru și de Părintele Narcis.

            Menirea taberei a fost de a lega prietenii între prietenii lui Hristos din mai multe parohii, de a oferi o alternativă de a petrece timpul liber, de a-L face cunoscut tinerilor pe Hristos ca Adevărat Prieten     și de a-i apropia pe tineri de Biserică. 

                Redacția noastră felicită acțiunile frumoase pe care ATOR Holm le realizează și-i așteptăm în viitor cu alte asemenea proiecte și poate o posibilă colaborare.