Webhosting

Red PURPLE BLACK

Feisbucul nostru cel de toate zilele

Scris de 

În spațiul virtual poduiloian, s-a ivit de ceva timp un cont de Facebook, ce ar vrea să fie un anume cetățean al orașului pe nume de Bebe Fatu. Persoana din spatele acestui nume, evident paravan pentru anonimat, a stârnit multe reacții prin postările și comentariile sale. Postările încearcă să scoată la iveală ilegalități, mânării, combinații și fel de fel de matrapazlâcuri săvârșite de actuala administrație. Dezvăluirile sunt scrise cu multe amănunte picante și descriu evenimente din imediata apropiere a primarului sau consilierilor, ce pot fi considerate reale chiar și în lipsa unor probe fizice. Evident că primarului nu-i pică prea bine această situație, el fiind ținta principală a atacurilor.

Se pare că acest primar a reușit să se pună rău cu mai toți oamenii din oraș și să sprijine destul de mult campania electorală a adversarilor, oferind material de autodenigrare din belșug. Aproape că nici nu e nevoie să spui ceva de rău de el, reușește să devină jenant fără nici un ajutor din partea rivalilor.

Revenind la enigmaticul Bebe Fatu îl putem asocia cu cineva supărat foarte rău de primar și care caută prin acest mijloc media să-l ajute să se retragă din Primărie și să se ocupe în continuare de propriul butic, dacă nu va intra în vizorul procurorilor DNA, cei mai ocupați oameni din România.

Pe de altă parte Bebe Fatu a devenit un mijloc de divertisment local, fiind un subiect universal de a sta la discuție cu un cunoscut sau necunoscut, pe la colțul blocului, la o cafea sau o bere sau pur și simplu când te oprești pe stradă să saluți pe cineva. E un fel de discuție despre vreme: ce mai spune Bebe Fatu? Ai văzut ce a comentat? Ai avut timp azi să vezi ce a mai postat? etc.

Alte subiecte de discuție legate de acest personaj sunt despre sexul lui Bebe Fatu, despre o presupusă identitate, despre sursele ce-i pun la dispoziție o informație atât de delicată, despre câte persoane ar putea fi acest Bebe Fatu, despre corectitudinea lui, despre presupuși informatori ce i-ar putea avea (câteodată ai impresia că însuși primarul îi dă informația pentru a se autosabota), care e vârsta lui Fatu, etc.

Fiind simpatizat al PNL, cei mai mulți bănuie oameni din acest partid. Bebe Fatu distribuie evenimente PNL și aduce aprecieri multora din acțiunile făcute de oamenii acestui partid.

În trecut, acum vreo patru ani, apăruse un astfel de cont, cu numele de John Kelly, care intervenea destul de agresiv, având ceva incidente cu pagina noastră (pe atunci scriam în Gândul Comun). Acest cont mai există în prezent dar persoana a fost dezvăluită și nu  mai putem spune că mai este protejat de anonimat.

Mai sunt și alte conturi anonime în spațiul virtual local dar intervențiile acestora sunt mai mult de subcultură, mai toate postările fiind însoțite de agresivitate, agramare, violență și nimicnicie. Adriana Ungureanu este un cont ce vrea să susțină primarul în funcție. Mai exact aruncă cu noroi în tot și în toate. Ideea este să împroaște cât mai mult. Nu cred că îl ajută pe Istrate în vreun fel, mai degrabă îi face un defavor scrierea fiind neinspirată, mediocră și agramată.

Gheorghe Suvac un oarecare, încearcă, printr-un limbaj total agramat, să arate că există. Suntem deacord cu dumnealui în privința existenței dar am fi fericiți să fie altfel.

Conturi de postaci ce scot în evidență nevoia acută de educație și ne duc cu gândul la nevoia de igienizare a societății în care trăim. Dar suntem români și reușim să salvăm fericirea prin hazul de necaz. Îmi vine în minte afirmația lui Creangă „nu sunt deștept dar când mă uit în jur prind curaj”.

 

 

Am să vă prezint în final un ultim articol publicat pe pagina sa, nu am făcut corecturi pentru a nu vă altera imaginea acestui personaj.

ORASENI DE PE LA SATE

Te minunezi de cate poti auzi si vedea plimbandu-te prin comunitatea noastra, ramai uimit de modul de viata si de gandirea unora.

Vedem vile peste vile, care mai etajate, care mai terasate, dar proprietarii tot in bucatarie locuiesc, sa nu faca deranj in casa. De cand cu pavelele multi si-au facut trotuarele din astfel de material, dar nu prea calca pe ele decat in zile de sarbatoare si cand au oarece musafiri, sa nu le uzeze.

Avem livinguri mari, sufragerii impunatoare mobilate cu lux, iar cartile au fost cumparate ca decoratiuni, se spune ca da bine sa ai si tu acolo ceva clasici, si daca se poate cu coperti plasticate si o culoare sa nu se observe praful ce se aseaza pe ele.

Avem de toate, chiar si gradini, dar am ajuns in stadiu in care ele sa fie cultivate cu gazon, ca asa vedem noi in telenovele, legume, fructe le gasim la supermarket, ce rost are sa le cultivam, e multa munca, necesita si timp si cine ar mai sta pe feisbuc sa-si posteze fotografiile cu ce are. Gradini de sute de mp, lasate in paragina, sa se odihneasca pamantul ca asa au spus ecologistii, gradini pe care le gasim langa case de oameni necajiti ce jumatate din luna si-o petrec pandind postasul sa le dea ajutoarele si alocatiile, cand sa mai lucreze pamantul nu au timp, daca pierde postasul si da prima data la vecina, ce ne facem.

Era o perioada cand curtile erau pline de pasari, de un porc-doi, de o vacuta, mai avea si ceva norma pe la CAP, lua si produse, si se descurcau bine, cel putin era hrana buna si sanatoasa. Acum nici cotete nu mai sunt, nu da bine, "e mirosuri urate", deranjeaza chanelu de pe noi, dar avem MR, abator, gasim ce vrem la preturi rezonabile, fara munca si stres, ajutor sa ai, un bax de pulpe de 10 kg e putin peste 50 de lei, si pulpe domle, de alea din import crescute natural cu toxine.

Avem de toate, si din atata abundenta ce e de facut, putina politica, asta e cheia succesului, te plimbi putin prin urbe, arunci ceva de genul ca faci palatul culturii la podu iloaiei, ca aduci ceva investitori care te vor plati fara sa muncesti, ca devii deodata transparent, asa de transparent incat nu te va mai vedea nimeni, si gata, drumul e deschis, te si vezi colo intr-un fotoliu cu o secretara blonda ce-si serveste cafeaua si iti maseaza anumite zone cand esti stresat.

Asta e lume, ca vrem sau nu vrem sa recunoastem, cam ne batem joc de ceea ce avem, si ignoranta e o bataie de joc.

Apoi modul de gandire, curat occident, dar de acum ceva sute de ani, pe cine votam, hai cu ala ca-i baiat bun, ba nu cu alalt ca mi-a dat mie candva un sprit, sau hai sa-i lasam tot pe astia ca-s satui, sa nu care cumva sa vina altii mai flamnzi. Asta e, si nu se va schimba, nu cred ca intereseaza pe nimeni cu adevarat ce vrea sa faca un candidat, care ii este viziunea, care ii sunt resursele si strategia, nu, dupa cum se vede s-au cam ales apele.

Dar nu trebuie sa uitam ca viata e foarte frumoasa si pline de surprize, si vrand nevrand toti vom ajunge la un grad de intelepciune, si pana la urma sa fim sincer, daca am duce-o bine ar mai vedea copiii nostri lumea? am mai avea noi un organism asa calit cu toate?

Pana si batranii la final de drum s-ar desparti cu regret de aceasta lume, acum pentru ei moartea e o izbavire, deci nu au frica de ea, asta inseamna curaj.

Toate ca toate, am vazut clipul de lansare a candidatului ALDE, un real succes, eu n-am mai vazut asa ceva de cand mama m-o facut, felicitari domnului Suvac sau cine-o fi regizorul.

Inchei, in speranta ca nu am suparat asa de tare pe nimeni, cu o epigrama, care deasemeni sper sa nu va supere:

Azi, taranul de la noi

Nu mai are car cu boi,

Dar in frunte cu primarul

Satul are boi cu carul !