Webhosting

Red PURPLE BLACK

Doar voi puteți să scoateți toți oamenii la vot!

Scris de 

Zilele astea, dar și în alegerile trecute, am întâlnit fel de fel de postări ale politicienilor care încurajează oamenii să iasă la vot sau incriminează pe cei ce nu vor să-și exercite dreptul (nu obligația) de a vota. Sunt sigur că au dreptate, puterea cetățeanului stă în votul pe care îl acordă o dată la patru, cinci ani. Într-adevăr votul este foarte important pentru viitorul oricărui cetățean, politica e importantă pentru că de ea depinde felul în care trăim. Totuși, în pofida acestora, aș aprecia că prezența la vot ar putea fi îmbunătățită altfel.

Dragi politicieni, de dumneavoastră depinde prezența la vot. Dumneavoastră sunteți cei ce pot scoate pe toți oamenii din case și să transformați ziua de vot într-o zi importantă pentru toți, nu numai pentru cei ce vânează un scaun cald. Ce ați putea face?! Nimic mai simplusă ne faceți să fim mândri de voi.

Să nu mai furați! Dacă în cei patru ani ce vor urma nu veți mai lua șpagă, nu veți mai face parandărături, nu vă veți mai lua comisioane ilicite, nu veți mai drena banii din buget sau banii europeni către firmele voastre sau ale plozilor, nepoților, finilor și cumătrilor dumneavoastră, sunt sigur că vor fi autostrăzi, școli și spitale cu servicii de calitate și multe altele de care are nevoie țara, adică noi cei ce am mai rămas pe aici.

Să nu mai fiți ipocriți și mincinoși! Zilele astea am văzut mulți politicieni care se minunau la sfârșit de mandat, cât de rău o duc oamenii din colegiul pe care l-au reprezentat în parlament, cum nu au străzi sau apă, n-au unde lucra, etc. Cum să aleg să te votez dacă tu aclami în campanie că nu ai făcut nimic din neputiință sau durere în ... Cu toții ați suferit cumplit, pentru o lună de zile, de patriotism, dar permiteți ca tinerii să se realizeze în țări străine.

Am auzit zilele trecute un domn parlamentar, cu multe mandate, zicând că legile sunt proaste, sunt împotriva cetățenilor. Dar dumnealui împreună cu colegii dumnealui le-au făcut. Ce încredere aș mai putea avea în acest domn dacă îmi zice că nu poate face nimic, după mulți ani pe care i-a avut la dispoziție.

Nu mai fiți jenanți sau stupizi! Dacă nu știți să vorbiți, învățați să vorbiți, dacă nu știți să scrieți, învățați să scrieți! Faceți asta din respect pentru oamenii care v-au ales și din respect pentru România, cea pentru care tot plângeți cu fiecare ocazie. Nu vă mai cumpărați diplome, că ele nu pot vorbi și scrie în locul dumneavostră. Mai bine v-ați angaja consilieri buni care să vă ajute să nu ne mai faceți de rușine, nici aici, nici peste hotare.

Fiți reprezentanții tuturor românilor, nu numai ai celor din gașca dumneavoastră sau a acelora care v-au votat. Fiți drepți! Într-o democrație oamenii au opinii, au propriile argumente pentru propriile decizii. Dacă nu v-au votat nu însemnă neapărat că vă urăsc și sunt împotriva dumneavoastră. Pur și simplu au avut o altă opțiune. Arătați că sunteți lideri adevărați și respectați-le decizia, respectați-le drepturile. Poate la viitoarele alegeri au să voteze cu dumneavoastră.

Nu mai fiți opulenți, infatuați și disprețuitori! Viloaiele și limuzinele nu vă fac oameni mari. Nu sunteți mai importanți dacă vă băgați în față, dacă vă arogați merite ce nu le aveți sau dacă vă purtați ca niște vechili. Nu puteți fi aristrocrați dacă vă purtați ca niște parveniți. Puțină modestie nu v-ar strica.

       Sunt numai câteva gânduri pe care vreau să vi le împărtășesc pentru a vă ajuta să scoateți lumea la vot, la viitoarele alegeri. Puteți începe încă de acum. Sunt sigur că veți avea succes.

Advertising