Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Politic

Politic

Prezență slabă la vot la alegerile pentru Parlamentul European

Scris de

      La nivel național la ora 13 prezența la vot a fost foarte slabă în comparație cu prezența la referendum sau la alegerile locale trecute.  Comparativ cu alegerile europarlamentare din 2009 când au fost prezenți 8,34% la o medie națională de 10,24%, în 2012 o prezență de 21,54% la o medie națională de 20,56%, astăzi județul Iași înregistrează la prânz o prezență de 10,77%, la o medie națională de 12,54.

      Orașul nostru nu face excepție de la rezultatele slabe vis-a-vis de prezența la vot la nivel județean sau național, la ora 14 înregistrându-se o prezența de doar 11%.

 

Primul eurocandidat la Podu Iloaiei

Scris de

Duminica, 4 mai, la ora 10 a avut loc la Clubul Copiilor din Podu Iloaiei întâlnirea cetăţenilor orasului Podu Iloaiei cu unul dintre candidaţii pentru alegerile europarlamentare, din partea partidului PNL, Andrei Muraru, însoţit de deputatul pe colegiul 7 Podu Iloaiei, Costel Alexe, gazda fiind biroul politic local, prezidat de Ionel Alexa. La eveniment au luat parte 40 de localnici dornici de a afla detalii despre candidat cât şi despre interesul pe care acesta îl are pentru a influenţa şi de ce nu schimba mentalitatea dar şi faţa oraşului, într-una de oraş european.

Candidatul s-a făcut remarcat prin CV-ul impresionant, cursivitatea limbajului, logica dar mai ales prin aplombul şi dorinţa de a schimba ceva pentru locurile de unde se trage, fiind un ieşean veritabil. Promite că va da o mână de ajutor pentru a transforma oraşul Podu Iloaiei într-un oraş european.

După încheierea evenimentului, invitaţii au trecut pe la biserică, parohia parintelui Sârbu pentru a aduce un omagiu, fiind Duminica a III-a după Paşti (a Mironosiţelor). 

Este  eurocandidatul care a deschis calea campaniei pentru un fotoliu la Bruxelles. Ii dorim succes, cum le dorim tuturor europarlamentabililor ce vor binevoi sa treaca pe la noi.  

 

 

Candidaţii judetului Iasi ce vor lupta pe data de 25 mai pentru un loc în Parlamentul European de la Bruxelles

Scris de

PNL îl trimite în Parlamentul European pe Andrei Muraru, născut şi crescut în Iaşi, în vârstă de 32 de ani, doctor în Istorie al Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi. Cu un CV impresionant,  el este cunoscut pe plan naţional dar şi internaţional pentru puternicile anchete ce au dus la deconspirarea torţionarilor comunişti din România, în timpul în care a fost Preşedintele Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICMER), celebrele cazuri Vişinescu şi Ficior. Iesean 100%.

Cătălin Ivan din partea PSD IAŞI, luptă pentru al doilea mandat în PE, absolvent al facultăţii FEEA din cadrul universităţii Al.I.Cuza IAŞI. Fost membru al Consiliului Judeţean Iaşi şi preşedinte al Comisiei de Devoltare şi Relaţii Externe a Consiliului Judeţean Iaşi.

Alin Aivănoaei – filiala judeţeană a Partidul Poporului – Dan Diaconescu l-a desemnat pentru a reprezenta România în Parlamentul European. Acesta este şi preşedintele organizaţiei, fiind considerată una dintre cele mai puternice filiale din ţară, menţinându-şi şi poziţia de lider de grup al PP-DD în Consiliul Judeţean Iaşi.

Un alt ieşean ce va candida pentru un post la Bruxelles este Mihai Răzvan Ungureanu, din partea partidului Forţa Civică. Absolvent al universităţii Al.I.Cuza Iaşi, are doctorat în istorie modernă la Facultatea de Istorie a aceeaşi universităţi.  Fost prim-ministru interimar  al României în prima jumătatea a anului 2012, în prezent acesta este senator de Arad. A ocupat funcţia de Director al Serviciului de Informaţii Externe.

PDL Iaşi  s-a gândit să-l trimită să reprezinte România în Europa pe luptătorul K1, Cătălin Moroşanu. Acesta ocupă în prezent funcţia de consilier judeţean şi de preşedinte al tineretului PDL Iaşi.

Partidul Noua Republică – Ştefan Bârgăoanu, preşedinte filialei PNR Iaşi.

 

Partidul Mişcarea Populară Iaşi a desemnat candidatul pentru alegerile Europarlamentare, Octaviana Marincaş doreşte să reprezinte România în Parlamentul European, doctorand în cadrul Universităţii de Arte "George Enescu" Iaşi.

Program audiente deputat Costel Alexe

Scris de

     Din informatiile primite, in fiecare zi de luni, consilierul deputatului PNL al colegiului 7, Costel Alexe va fi prezent la sediul nou al PNL din Podu Iloaiei (langa Alimentara Alina Srl).

     Daca aveti probleme care necesita ajutorul deputatului Costel Alexe,  puteti merge in audienta in fecare luni intre orele 10-12, incepand de maine, 5 mai 2014.

Andrei Muraru, candidat la europarlamentare, la Podu Iloaiei

Scris de

 

Duminică, 4 Mai 2014, ora 10, va avea loc la Clubul Copiilor din Podu Iloaiei, întâlnirea cu candidatul Andrei Muraru pentru Parlamentul European, din partea partidului PNL. Acesta isi va prezenta punctul de vedere și motivele ce au dus la această alegere și care sunt obiectivele lui.

Andrei Muraru este un tânăr de 32 de ani, doctor în Istorie al Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi. Este cunoscut pe plan național dar și internațional pentru puternicile anchete ce au dus la deconspirarea torționarilor comuniști din România, in timpul in care a fost presedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Prezenți la eveniment vor fi deputatul  colegiului 7, Costel Alexe și biroul politic local PNL Podu Iloaiei.

 

Advertising