Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Politic

Politic

Organizație de cartier PNL în satul Scobâlțeni

Scris de

Duminică 14 septembrie 2014, în satul Scobâlțeni din Podu Iloaiei a avut loc ședința PNL pentru înființarea organizației de cartier PNL Scobâlțeni.

Alături de peste 50 de oameni au participat membrii ai biroului local PNL Podu Iloaiei: președinte Ionel Alexa, vicepreședinte Cătălin Condrea, vicepreședinte Cornelia Costin, secretar Vali Lupu, membrii Mioara Gheban, Romică Voion, Ionuț David, Bogdan Brînzilă și invitat din partea biroului județean PNL Iași, domnul deputat Costel Alexe.

În urma alegerilor, biroul are următoarea componență: președinte Constantin Timofte, vicepreședinte Cătălin Mititelu, membrii Ionel Sofronie, Ionuț Tiucă, Petronela Ciobanu, Afuduloaie Raluca,  Angela Timofte .

În discursul pe care l-a susținut domnul Costel Alexe a subliniat importanța susținerii candidatului ACL la președinție Klaus Iohannis, pentru a reda valoare societății românești pentru a-și regăsi fiecare om identitate în România. “Această organizație reprezintă un pas important în formarea unei echipe care poate realiza transformarea în bine a orașului Podu Iloaiei.” a declarant președintele PNL Podu iloaiei Ionel Alexa. Domnul Constantin Timofte a spus că „această organizație înseamnă speranța pentru un trai mai bun a cetățenilor din Scobâlțeni.”

Este un pas important în politica orașului pentru că este prima organizație de cartier din orașul nostru.

Consilierii doresc un alt viceprimar

Scris de

Imediat după alegerile din 2012, freamătul politic a făcut ca majoritatea în consiliul local să fie foarte fragilă. De atunci s-a tot vorbit despre schimbarea viceprimarului, motivele schimbării fiind în speță cele politice. Dacă cei mai mulți dintre consilieri consideră că viceprimarul este aservit total primarului și intereselor acestuia, alții spun că ar fi depășit de situație sau că nu stăpânește problemele comunității din cauză că nu s-a născut aici. Nu suntem noi cei în măsură să judecăm calitatea viceprimarului, Iustin Haliga, cadru didactic la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, președinte PDL Podu Iloaiei.

Alegeri europarlamentare în Podu Iloaiei pe diagonală

Scris de

S-au finalizat și europarlamentarele și partidele mai importante de pe plan local s-au felicitat și au chefuit pentru succesul avut. De fapt pe plan local aceste alegeri au avut rol de sondaj de opinie și de a trezi populația din amorțirea neputinței de a duce un trai civilizat într-o țară cu prețuri europene și salarii de pașalâc rusesc. 

S-au finalizat alegerile și aflăm că toate partidele au ieșit învingătoare. De fapt PDL cu primar în funcție nu a luat decât  21% mai exact 402 voturi dintr-o sumă de votanți ce se poate considera mai degrabă un eșantion de sondaj. Nu cred că au de ce să fie mândri. Mai degrabă ar trebui să fie foarte îngrijorați că viitoarele alegeri au să-i coste foarte mult. PSD se mândrește cu un procent victorios dar cu mult sub media pe țară, adică 29,80% și exact 574. PNL la 3 voturi în spatele PDL-ului se poate considera victorios și din prisma faptului că a obținut un scor cu mult peste Iași și media pe țară, dar și pentru faptul că vine în fața electoratului cu o formulă nouă, practic aceste alegeri însemnând un prim test în lupta politică pentru prezidențiale și mai ales localele ce par departe dar se apropie cu pași mari. 

Dintr-un alt punct de vedere se constată 6% voturi nule, adică voturi ce au avut mai multe ștampile. Dintre cei prezenți la numărarea voturilor au afirmat că majoritatea voturilor nule aveau ștampilate mai multe sau toate listele de candidați. Putem spune că au încercat să sature de voturi pe toți candidații. Oameni care s-au săturat de promisiunile și minciunile electorale, oameni care se confruntă zilnic cu un drum distrus, lipsa apei curente, sărăcie și mizerie sub toate limitele acceptabilului. Oameni cărora nu mai poți să le promiți nimic.

Prezența scăzută la vot poate fi pusă în aparență pe lipsa de interes a electoratului pentru reprezentarea în parlamentul european. De fapt, din discuția cu mai mulți cetățeni am aflat că nici nu vor să se intereseze de actul politic. Mulți motivează neputința în fața unui sistem politic mafiot, alții pun interesul personal în fața celui comunitar iar alții, din păcate foarte mulți, nu înțeleg ce se întâmplă. Cred că toți politicienii s-au întâlnit în campania electorală cu sintagma „ce dai?”. Se pare că și politica trece prin stomac.

PS. Pagina Info Podu Iloaiei își cere scuze partidelor participante la alegeri care nu se regăsesc pe tabel. Nu am reușit să strângem toate informațiile necesare. Dacă sunteți în posesia lor vă rog să le postați în comentariu sau să ni le trimiteți pentru a completa articolul.

 

Rezultate parțiale la Podu Iloaiei la alegerile europarlamentare

Scris de

În urma exercitării votului de către 2051 alegători, au fost constatate 1926 voturi valide și 125 voturi nevalide.  Dintre acestea PSD a obținut 574 reprezentând 29,80%, PDL 402 reprezentând 20,87% și PNL 399 reprezentând 20,72%.

Orașul nostru dispune de 11 secții de votare distribuite pe zonele ce formează Podu Iloaiei. Astfel pentru zonele din oraș sunt atribuite: Secția 271 (centru 1) cu 850 alegători; Secția 272 (centru 2) cu 1331; Secția 273 (cartier 1) cu 878; Secția 274 (cartier 2/mahala) cu 884; Secția 275 (zecime 1) cu 1000; Secția 276 (zecime 2) cu 931; Secția 277 (Henci) cu 407; Secția 278 (Holm) cu 211; Secția 279 (Scobâlțeni) cu 904; Secția 280 (Budăi) cu 650 și Secția 281 (Cosițeni) cu 246

Pe listele electorale sunt cuprinși un număr de 8292 de alegători, număr ce ar putea fi contestat de foarte mulți ca fiind mult supraestimat. Probabil din liste nu sunt scoase foarte multe persoane decedate, caz confirmat de mulți dintre membrii de la secțiile de votare. 

Multe din voturile anulate au însemnat un protest din partea alegătorilor fiind ștampilate majoritatea listelor propuse pe buletinul de vot.

 

Prezența la vot înainte de închiderea urnelor

Scris de

 

        Prezența la vot înainte de închiderea urnelor la cele 11 secții de votare din Podu Iloaiei astfel:

1.Secția 271 (centru 1)- 160 din 850

2.Secția 272 (centru 2)- 273 din 1331

3.Secția 273 (cartier 1)- 135 din 878

4.Secția 274 (cartier 2/mahala)- 259 din 884

5.Secția 275 (zecime 1)- 158 din 1000

6.Secția 276 (zecime 2)- 185 din 931

7.Secția 277 (Henci)- 70 din 407

8.Secția 278 (Holm)- 96 din 211

9.Secția 279 (Scobâlțeni)- 176 din 904

10.Secția 280 (Budăi)- 167 din 650

11.Secția 281 (Cosițeni)- 96 din 246

     Per total au fost prezenți la vot 1775 din 8292 înscriși pe listele permanente, ceea ce înseamnă o prezență de 21,4%. Rezultatul este influențat de votanții ce au venit în ultimul moment pentru ași exprima opțiunea. La nivel național, înainte de închiderea urnelor, se comunica de către BEC o prezență de 26,52%. Vom reveni cu rezultate parțiale.

 

Advertising