Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Politic

Politic

Alegeri prezidențiale in Podu Iloaiei

Astăzi este invitată lumea să își aleagă viitorul președinte. După o campanie mai mult sau mai puțin curată, cetățeanul trebuie să se hotărască pe cine va vedea pe fotoliul prezidențial, pe cine va avea pe sticla televizorului la talk showuri pentru următorii 5 ani ca primul om al statului Român.

În urbea noastră pe listele permanente sunt înregistrați 8377 votanti. La ora 16 și-au exprimat opțiunea 2422 de votanti, reprezentând 28.912%. Să sperăm că până la închiderea urnelor vor veni cât mai mulți concetățeni. Este bine ca viitorul președinte să fie ales de  majoritate.

Prezența la vot pe secții de votare la ora 16.

La secția 271 au votat 256 din 860.

La secția 272 au votat 347 din 1343.

La secția 273 au votat 248 din 885.

La secția 274 au votat 280 din 883.

La secția 275 au votat 241 din 893.

La secția 276 au votat 273 din 936.

La secția 277 Henci au votat 106 din 417.

La secția 278 Holm au votat 86 din 224.

La secția 279 Scobâlțeni au votat 244 din 940.

La secția 280 Budăi au votat 230 din 750.

La secția 281 Cosițeni au votat 114 din 246.  

Este o prezență mică la vot ținând cont că se votează cel mai important om al statului. Sperăm că cei plecați în străinătate vor putea găsi o secție de votare să-și exprime opțiunea de vot. 

[Stire in curs de actualizare]

Uraganul, inotatorii si Consiliul Local

Scris de

Dupa un inceput de campanie electorala linistit si bland ca toamna tarzie de afara, lipsit de orice adiere de lupta politica, uraganul OUG55 a trecut violent peste Consiliul Local din orasul nostru aruncand saracii consilierii  peste bord, silindu-i, sa inoate nauciti si derutati  care incotro sa se salveze.

Numai ca sa nu credeti ca toti au nimerit inapoi in barcile din care cazusera. Da de unde. Unii, maestri inotatori, profitand de valtoarea si confuzia creata, au preferat sa se urce in alta barca, mai mare, cu panze mai frumos colorate. Altii, vazand ca in barca lor se suie vechi inamici politici au sarit inapoi, inotand disperati  spre o luntre cu un singur vaslas, totul sub ochii altora, care n-au vrut in fel si chip sa renunte la mandrele lor ambarcatiuni.

Astfel, dupa ce uraganul OUG55 a trecut si s-a lasat linistea peste Consiliul Llocal, ambarcatiunile politice arata asa:

1.        PDL – 0 ocupanti, barca nu a supravietuit uraganului, scufundandu-se brio;

2.       PSD – 7 ocupanti: Haliga Iustin, Grădinaru Cornel, Cozma Mihai, Chelaru Neculai, Cușnir Maria, Paul Leizeruc, Cojocaru Gheorghe, condusi chiar de primarul Istrate Gabi;

3.       UNPR – 2 ocupanti:  Irimia Claudiu,  Capatana Gabi;

4.       PNL – 1 ocupant:  Costin Cornelia;

5.       PPDD – 2 ocupanti: Ipate Catalin, Munteanu Dumitru;

6.       Independentii – 5: Zero Florin, Popovici Dumitru, Tcaciuc Constantin, Baciu Petru, Baciu Florin. 

In urma ordonantei furtunoase, a aparut un nou curent in politica locala, curent la moda de altfel, acela de a fi independent. Daca inaintea ordonantei aveam un singur consilier independent,  pe domnul Zero, acum acestuia i s-au mai alaturat 4, barca independentilor fiind acum ocupata  de 5 consilieri,  care daca ar fi fost membrii aceluiasi partid ar fi reprezentat o forta in Consiliul Local.  In schimb, PNL-ul a ramas cu un singur reprezentant in Consiliul Local, membrii aliati PDL, preferand sa treaca, pana la ultimul, la PSD.

Ordonanța traseiștilor distruge organizațiile locale PSD și PDL

Scris de

Ieri 15 octombrie 2014, cu o zi înainte de expirarea timpului când porțile raiului traseiștilor au fost deschise, organizația locală PSD a avut o întâlnire extraordinară cu scop principal de a decide acceptarea adeziunii primarului PDL Gabi Istrati.

La ședință a fost prezent din partea organizației județene PSD domnul Vasile Câtea, responsabil cu organizațiile din colegiul 7. La ședință au participat 20 dintre membrii decidenți, 18 dintre ei fiind împotriva venirii primarului PDL în organizație, mulți dintre aceștia acuzand atitudinea arogantă și situațiile conflictuale pe care acesta le întreține cu majoritatea membrilor PSD și în special cu consilierii. Doar că părerea acestora nu a prea contat deoarece negocierile au fost duse la nivelul județului fără a fi consultat și liderul local domnul Costel Tcaciuc. Odată ce a fost anunțată decizia Iașului majoritatea membrilor prezenți au părăsit sala anunțându-și demisia din partid.

Domnul Costel Tcaciuc, până ieri președintele partidului, și-a anunțat demisia devenind astfel consilier independent în virtutea specificațiilor ordonanței. Astfel se alătură domnului consilier Popovici care și-a anunțat decizia acum câteva zile.

Solicitând domnului Costel Tcaciuc motivația deciziei sale, ne-a declarat: „Am fost solidar cu colegii mei. Aceștia au fost alături de mine de când am preluat președinția partidului și nu pot să-i trădez acceptând alături de mine un om care până ieri ne-a fost dușman. Cred că am luat cea mai bună decizie devenind consilier independent pentru a reprezenta cât mai bine interesele celor ce mi-au dat votul.” 

În urma mișcărilor produse de ordonanța 55, organizațiile locale PSD și PDL se află la un început de drum. Odată cu plecarea președintelui organizației PDL Iustin Haliga, a consilierilor și a primarului, în această organizație nu a mai rămas nici un decident, adică e desființată. În cealaltă parte, PSD Podu Iloaiei din vechea organizație nu a mai rămas decât domnul Cojocaru căruia primarul i-a promis un post de consilier personal și doamna Postelnicu care speră să ia locul domnului Cojocaru în Consiliul Local.

Culisele OUG 55 in Podu Iloaiei

Scris de

Odată cu intrarea primarului PDL Gabi Istrate în organizația locală PSD, nemulțumirile au stârnit mari freamăte.

Domnul Costel Tcaciuc a avut o muncă asiduă de a restructura organizația locală, realizând în ultimii 2 ani proiecte sociale și politice în virtutea luptei cu băsismul local reprezentat de conducerea PDL din administrația locală.

După marele eveniment politic, fructificat prin semnarea adeziunilor de accedere în PSD a tuturor membrilor primar și consilieri din administrația orașului nostru, organizația se află într-o situație ingrată.

Mari frământări dupa eveniment:

1.       - Consilierul PSD Popovici Dumitru, fost viceprimar 12 ani, fost președinte al organizației PSD Podu Iloaiei, a luat decizia de a deveni independent în virtutea Ordonanței 55/2014, ce pe membrii consilieri PDL i-a transformat în membri consilieri PSD. Motivul acestei decizii a fost hotărârea președintelui organizației locale, Costel Tcaciuc, de a accepta adeziunea în bloc a  rivalilor veniți din PDL.

2.       - Din surse, aflăm că domnul viceprimar Haliga alături de 2 consilieri nu ar fi vrut să plece din PDL. Noul tovarăș primar în funcție, ar fi avut mari puteri de convingere arătându-le acestora beneficiile dulcelui pesedist.

3.       - Domnul președinte PSD Podu Iloaiei, Costel Tcaciuc, a luat această decizie fără a fi intrunit biroul local, lipsa consultării acestuia a stârnit iritații mari în partid.

4.       - Domnul consilier PSD, Cojocaru Gheroghe consideră că vechii rivali politici, trădători ai vechilor idei băsiste, sunt extraordinari și oportuni partidului. „Găbițu a fost foarte bun, doar că nu a avut echipă.” A afirmat în discuții cu unii oameni politici locali. Se preconizează că acesta va deveni consilierul personal al primarului.

5.       - Ca urmare a preluării funcției de consilier personal al primarului de către consilierul PSD Cojocaru Gheorghe în virtutea locului liber în Consiliul Local, doamna profesoară Postelnicu Stepanida va deveni consilier local. 

Politica locală încă se mai agață de politica trecutului, trădătorii și traseiștii își găsesc un loc cât mai călduț pe fotoliile administrației locale fără a le păsa ce cred oamenii ce își mai doresc un viitor în mica noastre comunitate.

Românii îşi aleg un nou preşedinte

Scris de

Pe data de 2 noiembrie 2014 românii au şansa de a-şi alege un nou reprezentant pentru funcţia supremă în stat, cea de preşedinte al ţării pentru următorii 5 ani, la Palatul Cotroceni. Din 1989, România a avut 3 preşedinţi: Ion Iliescu (1990-1992, 1992-1996, 2000-2004), Emil Constantinescu (1996-2000) şi Traian Băsescu (2004-2014).

Campania electorală începe pe data de 3 octombrie şi durează până pe 1 noiembrie 2014. În total, sunt 14 candidaţi la funcţia de preşedinte al României care vor intra în competiţie în primul tur de scrutin, pe 2 noiembrie.

Biroul Electoral Central a tras la sorţi ordinea pe buletinul de vot a candidaţilor la preşedenţie, aceasta fiind ordinea: Kelemen Hunor(UDMR), Klaus Iohannis(ACL: PNL-PDL-FC), Dan Diaconescu(PPDD), Victor Ponta(PSD-UNPR-PC), William Brânză(PER), Elena Udrea(PMP), Mirel Mircea Amariţei(Prodemo), Teodor Meleşcanu(Independent), Gheorghe Funar(Independent), Zsolt Szilagy(PPMT), Monica Macovei(Independent), Constantin Rotaru(PAS), Călin Popescu Tăriceanu(PLR), Corneliu Vadim Tudor(PRM).

În cazul în care niciun candidat nu obţine 50% +1 dintre voturi, va urma un al doilea tur de scrutin, pe data de 16 noiembrie.

 

Advertising