Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Politic

Politic

Alina Gorghiu și Vasile Blaga în orașul nostru

Scris de

Duminică 25 octombrie, începând cu ora 10, la vechiul local din Podu Iloaiei va avea loc întâlnire dintre copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, împreună cu membrii din BPN PNL și cetățenii orașului. Întâlnirea face parte dintr-un program mai amplu al delegației PNL ce cuprinde vizite în mai multe județe din Moldova.

În județul Iași vor fi prezenți în Podu Iloaiei, Pașcani, Miroslava și Iași. La Miroslava vor merge în vizită la parcul cu sisteme de captare a energiei prin panouri fotovoltaice, singura investiție pe care o primărie o face la nivel național, la Lețcani vor depune coroane de flori la cimitirul eroilor și vor planta pomi iar la Podu Iloaiei și Pașcani se vor întâlni cu membrii și simpatizanții PNL. 

BPL PNL Podu Iloaiei consideră că această întâlnire între liderii naționali ai partidului și cetățenii orașului nostru arată că acest oraș este important la nivel național. Într-un comunicat de presă președintele PNL Podu Iloaiei Ionel Alexa consideră că: „Ne onorează prezența celor doi și ne face să ne gândim și mai serios la strategia și proiectele cu care ne propunem ca în 2016 să cucerim primăria orașului Podu Iloaiei! Cei interesați să participe pot afla mai multe detalii de la sediul nostru de pe esplanadă”

Training politic organizat la Erbiceni

Scris de

Duminică, 30 noiembrie Tinerii Liberali din Erbiceni au organizat o sesiune de training politic, la care au luat parte peste 25 de tineri.  Prezenţi la eveniment au fost lideri de la tinerele organizaţii din colegiul 7 sau din municipiul Iaşi, şi nu numai.

Vicepreşedintele PNL Podu Iloaiei, Cătălin Condrea, a fost cel care prin prisma experienţei sale politice şi sociologice a putut să vorbească celor prezenţi la seminar câteva ore despre importanţa implicării în politică.

Cei prezenţi au fost foarte deschişi dialogului, plini de iniţiativă, tinerii s-au putut informa şi edifica în legătură cu paşii care trebuie urmaţi atunci când se doreşte o schimbare  pozitivă prin implicare politică şi civică.

 Redacţia noastră salută această iniţiativă a TNL Erbiceni ce a avut un real succes!

PNL Podu Iloaiei câștigă detașat alegerile prezidențiale la noi în comunitate

Klaus Iohannis a obținut un rezultat extraordinar la noi în comunitate. Mesajul electoral promovat de organizația locală PNL a convins. La închiderea urnelor Klaus Iohannis a obținut 2283 însemnând 55,35% în defavoarea lui Victor Ponta care a obținut doar 1859 însemnând 44,88% din sufragii, din totalul voturilor  de  3580  însemnând o prezență de  50,80%,  au fost anulate  70 de voturi.

O echipă tânără a reușit să convingă electoratul în defavoarea unei echpe a PSD-ului  fără consecvență, fără mesaj clar și continuitate! 

Așteptăm rezultatele finale la nivel național pentru a confirma viitorul președinte al României!

Evoluția prezenței la vot în orașul nostru pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Update 2: La ora 19 s-au prezentat la urne 4044 din locuitorii cu drept de vot, reprezentand un procent  de 48,76%.

Update 1: Pana ora 16 s-au prezentat la vot 3332 votanti adica 38,97% iar pana la ora 17 3630, reprezentand 43,77% din votantii orasului nostru.

Astăzi este turul al doilea al alegerilor prezidențiale. O zi cu mare importanță pentru toți românii. Dacă în afara țării sunt cozi interminabile la secțiile de votare, în țară lucrurile nu stau chiar așa. Potrivit datelor oficiale de la BEC, 27,21% dintre români au votat până la ora 13.00.

În orașul nostru, Podu Iloaiei, prezența la vot a evoluat astfel:

La ora 10 au ieșit la vot 628 de alegători din 8293, adică 7,57%, la ora 12 puteau fi numărați 1438 de votanți, adică 17,28%, pentru ca la ora 15 să fie prezenți pentru a-și exercita votul 2356 de persoane, adică 28,49%.

Datele nu sunt chiar îmbucurătoare comparativ cu importanța evenimentului. Dacă cei din diasporă fac eforturi foarte mari să ajungă la secții de votare aflate la sute de km depărtare, după care stau la cozi interminabile, la noi acasă putem constata că mulți concetățeni nu consideră important să-și piardă un sfert de oră din timpul lor pentru a-și exercita un drept constituțional, dreptul la vot. Nu consideră că este important să-și aleagă președintele pentru următorii 5 ani, nu consideră că este important să aibă o atitudine civică. Poate mulți încă mai așteaptă să vină cineva de undeva și să le rezolve preblemele, să le facă viața mai roz.

Păcat că după 25 de ani de la revoluție, pentru care mulți semeni de-ai noștri s-au sacrificat, mulți români nu profită de dramul de libertate pentru a decide cine va conduce România.

 

 

Final de campanie in forta pentru echipa PNL Podu Iloaiei.

Scris de

Echipa PNL Podu Iloaiei a terminat in forta  campania electorala dinaintea turului 2 de scrutin. Prezenti in oras in ultima zi de campanie au fost deputatul PNL Costel Alexe si consilierul judetean si presedinte al organizatiei de tineret a PDL Iasi, Catalin Morosanu. Acesta din urma, cunoscut si ca luptator feroce de K1 a reusit sa insufle celor de fata spiritul sau de invingator.

In cele cateva zeci de minute de mars prin oras, alaturi de  echipa ACL au venit numerosi simpatizanti care si-au aratat sustinerea fata de candidatul lor, Klaus Iohannis. 

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale se încheie sambata, 15 noiembrie la ora 7:00, urmand ca duminica peste 8200 de alegatori din Podu Iloaiei  sa fie asteptati la urne pentru a desemna viitorul presedinte al tarii.

Advertising