Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Politic

Politic

Cetățenii orașului Podu Iloaiei au decis

Scris de

  Cetățenii orașului Podu Iloaiei au decis: domnul Costel Alexe merge în Camera Deputaților să ne reprezinte, iar domnul Sorin Lazăr își va continua activitatea ca Senator

Cu un procent destul de scăzut ca prezență la urne, de aproape 30% , cetățenii orașului au sancționat guvernarea PDL-istă, cum s-a întâmplat de altfel în toată țara. Astfel din totalul înscrișilor pe listele permanente de 8085, pentru camera deputaților au fost 2181 voturi valide104 voturi nule și 19 voturi albe iar pentru Camera senatului au fost 2202 voturi valide, 70 nule și 36 voturi albe. Opțiunile alegătorilor au fost:

Pentru Camera Deputaților:

•Costel Alexe din partea USL a primit 1177 voturi ceea

Topul celor mai neinspirate sloganuri electorale

Scris de

Sloganurile de campanie ale celor mai cunoscuţi candidaţi înscrişi în cursa electorală din judeţul Iaşi pentru alegerile din 9 decembrie au fost comentate de către politologul Daniel Şandru, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Petre Andrei”.

„Sunt omul tău!” - Viorel Blăjuţ (PPDD - C12 Camera Deputaţilor)

Un slogan prost, al unui candidat care se anunţă intempestiv şi imperativ, fără a fi fost întrebat ceva în prealabil.

„Vocea ta în Parlament!” - Daniel Oajdea (PPDD – C9 Camera Deputaţilor)

Într-adevăr, avem de-a face cu un candidat care s-a manifestat extrem de vocal ca parlamentar, şi doar atât, fapt la care se adaugă traseismul. În stilul pe care l-am văzut şi în cazul lui Viorel Blăjuţ, „se impune” alegătorilor în mod imperativ, fără ca cineva, poate cu excepţia deja convinşilor, să-i fi solicitat aşa ceva.

„Altceva” - Marian Angheluţă – (PPDD – C8 Camera Deputaţilor)

Ce anume, mai exact? Ideea de „noutate” e sugerată, aici, din postura de candidat al PPDD, partid nou apărut. Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, despre candidatul ca atare.


„Puterea decenţei” - Dumitru Oprea (ARD - C5 Senat)

Este un slogan anost care, deşi urmăreşte să instituie o relaţie între exerciţiul puterii şi decenţa fundamentată de raţionalitate, nu reuşeşte să exprime un mesaj în afara celor care nu sunt deja convinşi. Sloganul anulează, practic, realitatea că profesorul Oprea a fost deja mandatarul votului exprimat într-un ciclu electoral anterior, fără însă a putea spune cu precizie cum anume i-a reprezentat pe cei care l-au ales.

Președinții secțiilor de votare

Scris de

Secție de votareAu fost stabiliți unsprezece președinți pentru secțiilor de votare. 

1. Popa Roxana - consilier juridic

2. Ivan Irina - inspector

3. Călin Elena - inspector

4. Gimiga Paraschiva - referent

5. Țurcanu Roxana - lucrător comercial

6. Andrieșeanu Ștefan - inginer

7. Cozma Irina - profesor

8. Onisei Tudor - inspector

9. Ciorpac Laurenția - învățător

10. Maerean Iulian - consilier juridic

11. Ipate Ioan - referent

Acești oameni vor avea grijă ca votul de pe 9 decembrie să fie în siguranță și aleșii neamului să ajungă pe drept în Parlamentul României.

 

Candidat pentru parlament

Scris de

 

În urma unei ședințe a Codului Etic Electoral, comisie din cadrul Parlamentului, județul Iași a fost împărțit  alături de alte județe din țară, în 17 colegii uninominale. Au fost delimitate 12 colegii pentru deputați și alte cinci pentru senatori. 

Oraşul Podu Iloaiei face parte din colegiul 7 pentru Camera Deputaţilor alături de Comunele: Alexandru Ioan Cuza, Bălțați  Brăesti, Butea, Dumesti, Erbiceni, Gropnita, Halaucesti, Lungani, Madarjac, Mircesti, Mogosesti-Siret, Oteleni, Popesti, Rachiteni, Sineşti atunci când vorbim de deputăţie şi

din colegiul 2 pentru Camera Senatului alături de Orasul Targu Frumos. Comunele: Bals, Belcesti, Ceplenita, Costesti, Cotnari, Cucuteni, Focuri, Harmanesti, Helesteni, Ion Neculce, Ruginoasa, Stolniceni-Prajescu, Strunga, Alexandru Ioan Cuza, Baltati, Braesti, Butea, Dumesti, Erbiceni, Gropnita, Halaucesti, Lungani, Madarjac, Mircesti, Mogosesti-Siret, Oteleni, Popesti, Rachiteni, Sineşti. 

Candidaţii pentru Camera Deputaţilor sunt: Costel Alexe din partea USL (Uniunea Social Liberală coaliţie formată din PSD, PNL, PC, UNPR), Radu Ionel Ursanu din partea ARD (Alianţa România Dreaptă) coaliţie formată în jurul PDL, Constantin Pâslaru din partea PER (Partidul Ecologic din România), Iulian Tărăboanţă din partea PP-DD (Partidul Poporului Dan Diaconescu) şi Hanna Torok din partea UDMR.

Candidaţii pentru Camera Senatului sunt: Sorin Constantin Lazăr din partea USL, Constantin Fătu de la ADR, Traian Dobre din partea PP-DD-ul şi David Veress din partea UDMR.

 

 

Page 11 of 11

Advertising