Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Politic

Politic

Doar voi puteți să scoateți toți oamenii la vot!

Scris de

Zilele astea, dar și în alegerile trecute, am întâlnit fel de fel de postări ale politicienilor care încurajează oamenii să iasă la vot sau incriminează pe cei ce nu vor să-și exercite dreptul (nu obligația) de a vota. Sunt sigur că au dreptate, puterea cetățeanului stă în votul pe care îl acordă o dată la patru, cinci ani. Într-adevăr votul este foarte important pentru viitorul oricărui cetățean, politica e importantă pentru că de ea depinde felul în care trăim. Totuși, în pofida acestora, aș aprecia că prezența la vot ar putea fi îmbunătățită altfel.

Dragi politicieni, de dumneavoastră depinde prezența la vot. Dumneavoastră sunteți cei ce pot scoate pe toți oamenii din case și să transformați ziua de vot într-o zi importantă pentru toți, nu numai pentru cei ce vânează un scaun cald. Ce ați putea face?! Nimic mai simplusă ne faceți să fim mândri de voi.

Să nu mai furați! Dacă în cei patru ani ce vor urma nu veți mai lua șpagă, nu veți mai face parandărături, nu vă veți mai lua comisioane ilicite, nu veți mai drena banii din buget sau banii europeni către firmele voastre sau ale plozilor, nepoților, finilor și cumătrilor dumneavoastră, sunt sigur că vor fi autostrăzi, școli și spitale cu servicii de calitate și multe altele de care are nevoie țara, adică noi cei ce am mai rămas pe aici.

Să nu mai fiți ipocriți și mincinoși! Zilele astea am văzut mulți politicieni care se minunau la sfârșit de mandat, cât de rău o duc oamenii din colegiul pe care l-au reprezentat în parlament, cum nu au străzi sau apă, n-au unde lucra, etc. Cum să aleg să te votez dacă tu aclami în campanie că nu ai făcut nimic din neputiință sau durere în ... Cu toții ați suferit cumplit, pentru o lună de zile, de patriotism, dar permiteți ca tinerii să se realizeze în țări străine.

Am auzit zilele trecute un domn parlamentar, cu multe mandate, zicând că legile sunt proaste, sunt împotriva cetățenilor. Dar dumnealui împreună cu colegii dumnealui le-au făcut. Ce încredere aș mai putea avea în acest domn dacă îmi zice că nu poate face nimic, după mulți ani pe care i-a avut la dispoziție.

Nu mai fiți jenanți sau stupizi! Dacă nu știți să vorbiți, învățați să vorbiți, dacă nu știți să scrieți, învățați să scrieți! Faceți asta din respect pentru oamenii care v-au ales și din respect pentru România, cea pentru care tot plângeți cu fiecare ocazie. Nu vă mai cumpărați diplome, că ele nu pot vorbi și scrie în locul dumneavostră. Mai bine v-ați angaja consilieri buni care să vă ajute să nu ne mai faceți de rușine, nici aici, nici peste hotare.

Fiți reprezentanții tuturor românilor, nu numai ai celor din gașca dumneavoastră sau a acelora care v-au votat. Fiți drepți! Într-o democrație oamenii au opinii, au propriile argumente pentru propriile decizii. Dacă nu v-au votat nu însemnă neapărat că vă urăsc și sunt împotriva dumneavoastră. Pur și simplu au avut o altă opțiune. Arătați că sunteți lideri adevărați și respectați-le decizia, respectați-le drepturile. Poate la viitoarele alegeri au să voteze cu dumneavoastră.

Nu mai fiți opulenți, infatuați și disprețuitori! Viloaiele și limuzinele nu vă fac oameni mari. Nu sunteți mai importanți dacă vă băgați în față, dacă vă arogați merite ce nu le aveți sau dacă vă purtați ca niște vechili. Nu puteți fi aristrocrați dacă vă purtați ca niște parveniți. Puțină modestie nu v-ar strica.

       Sunt numai câteva gânduri pe care vreau să vi le împărtășesc pentru a vă ajuta să scoateți lumea la vot, la viitoarele alegeri. Puteți începe încă de acum. Sunt sigur că veți avea succes.

Votați voi ce vreți că listele se fac tot acolo unde trebuie

Scris de

Doar nu credeau, dumnealor peneliștii cu drept de ridicat de mână în marea adunătură județeană, că îi bagă cineva în seamă pentru opțiunea lor. Au votat... până a ieșit agamița dandanache, trimisă de undeva de sus, din neant, pe post de maimare la senat.

După votul de la începutul de octombrie, am crezut că peneliștii ieșeni sunt un pic misogini, negăsind pe locurile eligibile, nici la senat, nici la camera deputaților, vreun nume de femeie. M-am împăcat cu ideea că politicianul are, prin definiție, apucături asociate femeii, în tradiția misogină națională.

Iaca mare surpriză dată de culisele politichiei peneliste. La senat, pe locurile eligibile, găsim două nume de femei. Preaiubita doamnă Iulia Scântei, zice presa, vine de pe undeva de pe lângă Fenechiu și al lui protejat Chiuariu, cu calități specifice și eterna doamnă Mihaela Popa, senatoare cu vechime din timpuri frumoase pedeliste.

Pentru a se întâmpla minunea, domnul Bulgariu a fost rugat să se retragă să se poată ocupa cu dosărelul dumnealui de la deneau, domnul Oprea a fost retrogradat pe lista de deputați, iar apreciații gloatei, domnii Brătescu și Minciună, au fost trecuți pe banca de rezerve, să mai facă oarece joc de glezne, în favoarea lui Alexandru Muraru, cu oarece pilane suspuse. 

Se pare că respectabilul partid istoric a murit odată cu Câmpeanu, că prea au dat de pământ cu democrația internă și cu criteriile, alea fluturate pe la tembeleziuni.

 

Grafică de Miruna Condrea

PNL Iași încalcă criteriile de integritate stabilite la nivel național

Scris de

PNL Iași și-a ales reprezentanții pe listele pentru alegerile din 11 decembrie. Colegiul Director Județean Iași a hotărât ca pe pozițiile eligibile pentru Senat să fie domnii Dumitru Oprea și Liviu Bulgaru iar candidații pentru Camera Deputaților să fie domnii Costel Alexe, Marius Bodea, Liviu Brătescu, Daniel Minciună și Alexandru Muraru. Nume cunoscute, reprezentative pentru oraganizația ieșeană doar că printre aceste nume s-a stracurat și un anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, ceea ce încalcă criteriile de integritate mult trâmbițate de peneliști de ceva vreme.

Fostul director regional al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Liviu Bulgaru, a fost trimis în judecată în decembrie 2014, pentru nereguli la folosirea fondurilor europene, alături de alte 17 persoane şi două firme. Fapta pentru care este judecat s-a petrecut în 2008 și privește implementarea unui proiect depus la ADRP de modernizare a unui drum comunal din Mironeasa. 

Poziția a doua a domnului Bulgaru este în defavoarea actualei senatoare Mihaela Popa, aflată pe poziția a treia.

A fost validat noul consilier

Scris de

În urma demisiei domnului Florin Perju astăzi a fost vacantat un loc de consilier, fiind validat următorul de pe lista PMP. Astfel, în finalul ședinței, domnul Eugen Mihoc a depus jurământul. În ședința de astăzi domnul Mihoc nu a avut drept de vot, validarea acestuia fiind făcută după dezbaterea proiectelor de hotărâre, pregătite pentru luna în curs.

După ședință noul consilier a declarat pentru cititorii noștri: „mi-am dorit să ajung în Consiliul Local Podu Iloaiei, nu pentru interese personale și nici pentru indemnizație ci pentru a aduce o schimbare în bine în orașul nostru.”

Redactorii paginii îi urează mult succes.

Demisie din Consiliul Local

Scris de

Consilierul Florin Perju, președintele organizației locale PMP, și-a dat demisia din funcția de consilier local, locul lui fiind ocupat de Mihoc Eugen.

Din surse neoficiale știm că a fost propus pentru funcția de viceprimar din partea opoziției. Această demisie vine surprinzător și încurcă și mai mult demersul de alegere a viceprimarului în urbea noastră. 

Contacta telefonic, domnul Perju a afirmat că motivul demisiei ar fi incompatibilitatea cu poziția de funcționar în cadrul primăriei.

Page 1 of 11

Advertising