Webhosting

Red PURPLE BLACK

Mâncare de post

Scris de 

 

Postul Crăciunului are 40 de zile și durează de la 15 noiembrie pana la 24 decembrie. Din punct de vedere al alimentației  este un post mai ușor  având multe dezlegări la pește, ulei și vin. Astfel, se mănâncă pește și preparate din pește în toate zilele de sâmbătă și duminică, cuprinse între 21 noiembrie și 20 decembrie inclusiv. Pe 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, în 30 noiembrie (Sf. Apostol Andrei), 4 decembrie (Sf. Varvara), 5 decembrie (Sf. Sava), 6 decembrie (Sf. Nicolae), 9 decembrie (Zămislirea Sfintei Fecioare Maria), 18 decembrie (Sf. Cuvios Daniil Sihastrul), 20 decembrie (Sf. Ignatie Teoforul). În general, în post, n-ai voie sa consumi produse de origine animala (carne, lapte, ouă, unt), precum și oțet, urzici și alcool. Îți propunem în cele ce urmează câteva rețete de post pe care le poți prepara cu ușurință acasă.

Ciuperci la tigaie, Conopida la cuptor, Musaca de cartofi cu soia, Ciorba de fasole păstăi, Clătite de post, Chiftele de post.

În zilele noastre au apărut surogate pentru multe din mâncărurile de frupt: salam de post , brânză de post, grătar de post etc. Nu le recomandăm ca fiind de cea mai bună calitate fiindcă folosesc în compoziții multe substanțe chimice care nu știm unde să le categorisim ori de post ori de frupt ori de industrie chimică.

Să aveți un post smerit nu doar în bucate.