Webhosting

Red PURPLE BLACK

Șoferii fără cauciucuri de iarnă nu vor fi despăgubiți de companiile de asigurări

 

Faptul că "legea cauciucurilor de iarnă", așa cum este denumită popular OG 5 2011, a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011 a creat confuzie în rândul șoferilor  Potrivit legii, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii în fiecare an începând cu data de 1 noiembrie, ci numai când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei

Obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condițiile meteorologice, după cum se precizează în Ordonanța de Guvern 5/2011. Șoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, indiferent de perioada  calendaristică.

 

Amenzile pe care le riscă șoferii care încalcă legea cauciucurilor de iarnă sunt cuprinse între 2.500 și 4.000 de lei. Mai mult, șoferul unei mașini fără cauciucuri de iarnă care blochează un sector de drum riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 8.000 de lei și va fi nevoit să suporte costurile aferente intervenției de degajare a sectorului de drum afectat.Șoferii care nu-și montează cauciucuri de iarnă riscă nu doar să fie amendați, ci și să nu fie despăgubiți în cazul unor accidente. Dacă se produce un accident în care șoferul nevinovat nu are mașina echipată cu anvelope de iarnă, acesta nu primește despăgubiri. deși un alt șofer a intrat în el.

Advertising