Webhosting

Red PURPLE BLACK

Rezultatele finale ale alegerilor Europarlamentare din România

Scris de 

   

 Pe data de 25 mai 2014, românii şi-au ales cei 32 de reprezentanți în Parlamentul European de la Bruxelles. 

    Cei mai mulți îi are Alianţa Uniunea Social Democrată(PSD-PC-UNPR), care a câștigat cu un procentaj de 37,60% cu 16 mandate. Aceștia sunt: Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Sorin Moisa, Victor Boştinaru, Ciprian Tănăsescu, Doru Frunzulică, Claudia Ţapardel, Cristea Andi Lucian, Maria Grapini(PC), Laurenţiu Rebega(PC) şi Damian Drăghici(UNPR).

    PNL a terminat alegerile pe locul secund, cu un procentaj de 15,00%, cu un număr de 6 mandate printre care îi putem enumera pe următorii: Norica Nicolai, Adina Ioana Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber şi Eduard Hellvig.

     Pe locul 3 s-a clasat PD-L cu un scor de 12,23%, cu un total de 4 mandate, printre care: Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.

     Surpriză pentru unii, pentru alții o reconfirmare a popularității şi încrederii pe care românii o au cu privire la persoana lui Mircea Diaconu. Acesta a candidat independent şi s-a clasat pe locul 4 cu un procentaj de 6,81%.

      Partidul minorității maghiare din România, UDMR s-a clasat pe locul 5 cu 6,30%, astfel trimițănd la Bruxelles 3 reprezentanți: Iulian Winkler, Csaba Sogor şi Vincze Lorant Gyorgy.

      Pe locul 6 cu un procentaj de 6,21% Partidul Mișcarea Populară îşi trimite la Bruxelles 2 reprezentanți: Cristian Preda şi Siegfried Mureşan.

      Partide precum PP-DD(3,64%), Forţa Civică(2,60%), PNȚCD (0,89%) şi Noua Republică( 0,27%) nu au trimis în Parlamentul European  niciun reprezentant deoarece aceștia nu au atins pragul de 5%.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 32,29%, dintre care total voturi exprimate 94,18% și voturi nule 5,81%.

      Le urăm mult succes la Bruxelles și să ne reprezinte interesul național cu multă mândrie şi responsabilitate!

Advertising