Webhosting

Red PURPLE BLACK

Cristian Tudor Popescu ne spune despre numărul mare de parlamentari

CTP nu are o părere prea bună despre inflația parlamentarilor în mandatul acesta. O creștere substanțială după redistribuire pune în încurcătură şi pe cei ce trebuie să amenajeze sala de ședință dar şi pe românii care încă mai speră într-o micșorarea numărului de parlamentari. Acesta declară într-o emisiune la Realitatea TV "Aceștia 112 în plus reprezintă din start o performantă absurdă. Nu există nicio instituție bugetară în țara asta, ca să nu mai vorbim de firmele private, care să-şi permită să angajeze cu 20% mai mult personal dintr-un foc. Asta a făcut Parlamentul României. Aşa ceva îşi permite numai Parlamentul. Cum o să funcționeze acest Parlament? În ciuda faptului că el este puhav, buhăit, nu este mai eficient.

S-a umflat, însă practic nucleul lui decizional, cel care contează, va scădea faţă de Parlamentul trecut. Vor conta puțini în acest mare Parlament, cei care vor lua deciziile şi vor avea influenţa esenţială"

Se pot spune multe despre o astfel de lege care permite să intre în parlament oameni care nu au sprijinul populaţiei. CTP speră ca aceştia să poată face o opoziţie, şi este nevoie şi de o opoziţie în parlament, dar nu cred în politicieni care nu au susținerea populaţiei.

"Avem un parlament în clipa de faţă într-adevăr grotesc, e ca o noapte la OTV. Deşi Dan Diaconescu a rămas pe dinafară, poate să fie satisfăcut. Aşa arată Parlamentul, ca o noapte la OTV. Avem judecaţi pentru corupţie, securişti, turmători, traseişti, fii, neveste, secretare, amante. Este un peisaj monstruos. Numai că eu cred că legea asta uninominală corcită totuşi i-a trimis în Parlament pe Blaga, Udrea, Paleologu, Cezar Preda, Ungureanu şi pe ceilalţi de la ARD. Şi asta e o şansă. E o şansă ca oamenii aceştia să formeze o opoziţie dacă sunt în stare. Important este să existe voci care să critice, care să interpeleze, care să folosească tribuna parlamentului pentru a face opoziţie USL-ului. Dacă vor şi dacă sunt în stare aceşti domni şi doamne să se despartă de Traian Băsescu, să arunce această cârjă cu care au trăit până în ultima clipă", a spus jurnalistul.

Advertising