Webhosting

Red PURPLE BLACK

Elevii de la Școala Gimnazială Al. I Cuza Podu Iloaiei sunt solidari cu sinistrații din Lunca Cetățuii

Scris de 

Elevii Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza Podu Iloaiei învăță să fie solidari cu cei pentru care soarta a fost vitregă. Într-un comunicat de presă venit pe adresa redacției aflăm că  perioada 2-9 aprilie 2015 s-a desfășurat în Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” Podu Iloaiei proiectul caritabil ” Din inimă pentru voi” coordonat de director, prof. Ionela Zmau, director adjunct, prof. Gabriela Condrea, prof. Parmena Orzetic, bibliotecar Mariana Prostire.

Proiectul „Din inimă pentru voi” a apărut din dorința de a ajuta familiile afectate de incediul produs în satul Lunca Catățuii, comuna Ciurea, în ziua  de 17 martie 2015, care a distrus în proportie de 70%  un intreg  imobil. Sinistrații  locuiesc în prezent în alte localități, la  rude sau prieteni. Locatarii  sunt  fie persoane  singure, o familie monoparentală, familii cu  venituri mici, precum și familii cu copii scolari sau prescolari.

Proiectul și-a propus ca obiective: conştientizarea faptului că trebuie să fim alaturi de cei aflaţi în suferinţă,  manifestarea filantropiei prin participarea la activităţi caritabile, organizarea unei colecte în instituţie, desfășurându-se în două etape:

1.      organizarea de colecte de produse (în cadrul fiecarui colectiv de elevi, sub coordonarea profesorului diriginte/ învăţătorului s-a demarat o acţiune de colectare, care să cuprindă: rechizite, haine noi, sau în stare foarte bună, produse alimentare neperisabile, ambalate, inclusiv dulciuri şi fructe, jucării, pături, lenjerie etc.)

2.      predarea produselor colectate (pe 9 aprilie de către prof. Ionela Zmau, prof. Gabriela Condrea și prof. Parmena Orzetic a 14 cutii cu alimente, rechizite, îmbrăcăminte, 2 saci îmbrăcăminte, 1 pătură, 6 baxuri ulei, 3 baxuri făină și un bax orez) 

Echipa de proiect mulțumește tuturor celor care s-au implicat!