Webhosting

Red PURPLE BLACK

Corpul C al școlii este din nou funcțional

Scris de 

Școala în care cei mai mulți localnici de peste 40 de ani au învățat în ciclul primar, școala în care am avut, cei mai mulți dintre noi, serbări și banchete, școala de pe Traian, cum îi spuneam odată, și-a deschis din nou ușile pentru a primi elevi.

Din această toamnă corpul C al școlii Gimnaziale Al I Cuza Podu Iloaiei este funcțional. Încălzirea școlii se face cu două centrale, tot ele asigurând apă caldă la băi. 

Ne bucurăm să aflăm că această construcție, cu o istorie semnificativă pentru comunitatea noastră, a fost salvată de la o degradare ce-i putea semna sfârșitul. În urmna decretului lui Cuza a fost construită prima școală din localitate abia în anul 1888, pe timpul primarului Ghiorghiu, odată cu construcția bisericii și a sediului primăriei (Clubul Copiilor din ziua de azi). Prima construcție a școlii este clădire atelierului școlii în ziua de astăzi, clădirea de lângă poarta de la intrarea de pe Traian. Clădirea corpului C a fost școală evreiască în perioada interbelică, construită de comunitatea evreiască în anii 20. Înaite de a deschide această școală, comunitatea evreiască a avut o școală pe strada Primăverii, unde era și sinagoga.