Webhosting

Red PURPLE BLACK
Eroare
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 47

Invatamant

Școală de vară pentru copiii din satul Holm organizată de Parohia Holm

Scris de

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din satul Holm orașul Podu Iloaiei, în colaborare cu Centrul Social Cultural Gospodăresc „Sfântul Antipa” Itești județul Bacău, a organizat marți 27 august o tabără de zi la Centru Social de la Mănăstirea Miclăușeni. La această tabără au participat 25 de copii din satul Holm, animați fiind de 4 voluntari ai asociației băcăuane, coordonați de părintele Liviu Dănilă. Activitățile distractive desfășurate au avut ca scop principal „dezvoltarea integrală a copiilor”,ele fiind concretizate prin jocuri de cunoaștere și comunicare, dezvoltarea spiritului de echipă, a motricității atenției și concentrării. La toate acestea s-au adăugat agapa frățească, pelerinajul la Mănăstrirea Miclăușeni și vizitarea castelului Sturza. „Acest eveniment a încununat a IV-a ediție a Școlii de vară, proiect desfășurat anual în Parohia Holm timp de 3 săptămâni în luna august.” ne-a declarat Părintele Ionuț Dascălu.

Școală de vară este făcute în parteneriat cu școala Holm, reprezentată fiind de învățător coordonator Anca Dascălu.

Festivalul Naţional “În paşi de dans”

Scris de

Dansatorii de la Clubul Copiilor au fost alături de alte zece formaţii şi ansambluri de dans la Alexandria unde s-a desfășurat cea de-a V-a ediţie a Festivalului Național „În pași de dans” sâmbăta trecută 18 mai 2013. Au mai fost participanți din Buzău, Deva, Piteşti, Găeşti, Cornetu-Ilfov, Zimnicea, Roşiorii de Vede, Videle, precum şi din Bulgaria. Evenimentul a fost organizat de Liceul Teoretic “A.I. Cuza” din Alexandria, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alexandria, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, Palatul Copiilor Alexandria, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor din Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Alexandria, Consiliul Judeţean al Elevilor Teleorman şi Casa de Cultură. Formaţiile înscrise în concurs au evoluat pe scena Casei de Cultură din Alexandria. Concursul s-a desfăşurat pe şase secţiuni, şi anume: Dans popular mixt; Dans popular băieţi; Dans popular de fete; Dans tradiţional al popoarelor; Dans modern şi Majorete. 

Ansamblul „Izvorașul” din cadrul Palatului Copiilor Iași – Structura Podul Iloaiei a obținut locul al doilea la Dans popular băieți unde locul I a fost adjudecat de Ansamblul „Hora” de la „Dimum” – Dimcho Debeyanov School Belene.

Competiţia s-a adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, care studiază în liceele fără profil coregrafic.

Fiindcă acest festival este cuprins în Calendarul Național al Activităților Educative, cheltuielile de transport cazare și masă au fost suportate de Ministerul Educației Naționale.

Felicitări trupei „Izvorașul”, felicitări domnului profesor coregraf Mihai Cernăuț și mult succes în continuare.Proiectul județean ”FLUXUL DE ACTIVITĂŢI ÎN FIRMA DE EXERCIŢIU”

Scris de

Proiectul “FLUXUL DE ACTIVITĂŢI  ÎN FIRMA DE EXERCIŢIU”,  a fost aprobat de către Inspectoratul Școlar Judeţean Iași şi se află la cea de-a II-a ediţie. Proiectul se desfăşoară la Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” din oraşul Podu Iloaiei în perioada octombrie 2012 - februarie 2013, fiind coordonat de Dna. Profesoară Carp Monica Mihaela. Proiectul are ca scop stimularea interesului pentru antreprenoriat şi încurajarea iniţiativei în domeniul afacerilor, obiectivele acestuia fiind destul de clare: dezvoltarea spiritului organizatoric, a aptitudinii de conducere, a responsabilităţii şi competenţelor de a lucra în echipă; aplicarea principiilor economiei de piaţă şi a eticii corecte în afaceri; facilitarea trecerii absolvenţilor învăţământului liceal de la şcoala la viaţa activa; încurajarea competitivităţii. 

   În cadrul proiectului se desfăşoară două activităţi: Secţiunea ”Singur nu, echipa da!” şi Secţiunea Târgul firmelor de exerciţiu ,,Steps to success ” ce  cuprinde alte 3 Planuri de afaceri, Materiale publicitare şi Tranzacţii economice subsecţiuni. Evaluarea se va realiza de către un juriu format din reprezentantul S.C. Expert Gescont  SRL-Rusu Remus, directorul Liceului Tehnologic ,,Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei – Prof. Gabriela Dobrea şi consilierul educativ al Liceului Tehnologic ,,Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei – Prof. Gabriela Truşi. Diplomele vor fi acordate în luna februarie a anului 2013.

 

ISJ Iaşi suspendă cursurile în mediul rural

Ținând cont de condițiile meteorologice nefavorabile, de intensificarea căderilor de zăpadă și a viscolului, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași avizează închiderea unităților de învățământ din mediul rural pentru ziua de luni, 17 decembrie 2012, urmând ca situația să fie analizată pe parcurs, pentru perioada următoare. Conform declarațiilor, decizia este luată pentru că siguranța elevilor și a personalului din unitățile de învățământ este prioritară. Cel mai probabil orele de curs vor fi recuperate după un program stabilit la nivelul fiecărei școli.

 Școala "Al. I Cuza" din localitatea noastră a anunțat suspendarea cursurilor pentru luni 17 decembrie.

Înscriere la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2013/2014

Scris de

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), la nivelul județului Iași, la clasa întâi au fost înscriși peste 7.000 de copii, iar în clasa pregătitoare aproximativ 6.500. În total sunt 321 de clase pregătitoare și 355 de clasa I.

Cu toate că este la primul an de funcționare, Ministerul EducațieiCercetăriiTineretului și Sportului (MECTS) a decis schimbarea metodologiei de înscriere la clasa pregătitoare de anul viitor. Din anul școlar 2013 - 2014 se revine la vechea modalitate de înscriere la scoală  "Urmează să se renunțe la cele patru etape de înscriere, introduse anul trecut, la criteriile de departajare conform cărora au prioritate la înscriere copiii orfani, din familii mono-parentale sau care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap.

De asemenea, Consiliul de Administrație al fiecărei școli va stabili propriul regulament pe care îl va afișa  așa cum era și înainte. Pe de alta, nu se vor schimba următoarele criterii: în continuare au prioritate copiii care sunt în circumscripția școlii, au un frate înmatriculat în școala sau, în funcție de Consiliul de Administrație  poate rămâne în unele școli și prioritatea la înscriere a copiilor care au părinti cadre didactice. Modificările vor intra în vigoare în luna martie 2012, când încep înscrierile în clasa pregătitoare  iar copiii care împlinesc sase ani la începerea anului școlar viitor vor putea fi înscriși doar la clasa pregătitoare  nu în clasa I, asa cum prevede metodologia în vigoare", arată reprezentanții MECTS. În clasa pregătitoare  copilul nu va da niciun test de evaluare și nu va primi note sau calificative.

Page 5 of 5