Webhosting

Red PURPLE BLACK

Kinedok Podu Iloaiei - "Robotelul de aur"

Scris de 

Vineri, 5 august 2016, ora 20, KineDok powered by One World Romania continua la Podu Ioaiei la pizzeria Hap Hap cu al patrulea documentar din cadrul proiectului, „Robotelul de aur”, un film din 2015, in regia lui Radu Mocanu si a luiMihai Dragolea, care surprinde povestea Steluței, o boxeriță de 32 de ani care și-a petrecut copilăria în case de copii și pe stradă și care a ajuns campioană europeană și mondială.

Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială, se pregătește pentru incă un campionat european. Speră ca acesta îi va aduce lucrul pe care nu l-a avut niciodată - o casă. Steluța a fost abandonată la naștere, a trăit o viață violentă în casele de copii din regimul Ceaușescu și a fost dată afară la vârsta de 16 ani pentru ca era considerată un copil problemă. Astfel Steluța a trăit în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș.

În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Stelauța decide să se împace cu trecutul său. Merge să își întâlnească familia biologică pentru care nu poate simți nimic decât milă și dispreț, îi revede pe cei mai buni prieteni ai copilăriei, prieteni care sunt marcați și ei de experiența instituționalizării. Istoricul de neglijare și violență face un tablou sumbru al viețeii Steluței și al prietenilor săi, nici unul neputând trece peste privarea de afecțiune de care au avut parte, nici unul nu poate avea o viață stabilă.

Premii:

Docuart Fest Bucureşti, Romania, Marele Premiu

2015 - East Silver, Republica Ceha

Radu Mocanu a absolvit Ecole Superieure de Realisation Audiovisuelle, din Paris. Este co-fondator al companiei Vagabond Films, alături de Mihai Dragolea. În prezent lucrează în televiziune. A lucrat la filmele Le deserteur (2008), About you (2008) și Paris Moscou (2009).

Mihai Dragolea este absolvent al Universității de Teatru și Televiziune din cadrul Babeș Bolyai. A finalizat o bursă Erasmus la Istambul, unde a realizat o serie de documentare de scurt-metraj despre românii din comunitate. Lucrează ca freelancer, dar și ca regizor și editor de televiziune. A lucrat la filmele Mergan Yokisu (2011) și Porcelain Champion (2012).

KineDok este un program de distributie alternativa de film documentar creativ demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost initiat de Institutul de Film Documentar din Cehia impreuna cu parteneri din alte patru tari central si est-europene (Slovacia, Ungaria, Croatia si Romania). In 2015 au fost organizate 219 proiectii in 25 de locatii din 18 orase din Romania.

           In 2016, s-au alaturat programului alte doua țări (Polonia si Norvegia)  În cadrul celei de a doua ediții 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 27 de locații din 24 de orașe din România.

Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok powered by One World Romania aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.  

Intrarea este liberă, vă așteptăm cu drag!

 

 

 

Advertising