Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Evenimente

Evenimente

TNL-istii sunt „Intouchables”

Scris de

Singura ofertă de vară pentru tinerii din orașul nostru este LIBERTARIADA, programul TNL-ului pentru o altfel de vară. După o proiecție în aer liber și un campionat de fotbat pe gazon sintetic, în continuarea Libertariadei, echipa TNL Podu-Iloaiei vă învită la film.

Imediat după vernisajul concursului de fotografie „Oraşul nostru în imagini”, ce va avea loc Vineri, 23 August ora 18, la pizzeria Hap-Hap, vor rula filmul „The Intouchables” sau în traducere liberă, Invincibilii.

Ca şi în deschiderea Libertariadei, au optat pentru un film european, atunci italian, acum franţuzesc.

 “Invincibilii” reprezintă o prietenie imprevizibilă, dar sinceră dintre personajele principale ale filmului. Philippe (Francois Cluzet), un artistocrat bogat, romantic,  meloman și pasionat de arte plastice, rămas paralizat de la brâu în jos şi Driss (Omar Sy), un imigrant senegalez, de culoare;  proaspăt ieşit din închisoare.

Cei doi ajung să-și petreacă timpul împreună când Driss e angajat să aibă grijă de Philippe. Driss vroia de fapt să obțină dovada că și-a căutat de lucru, dar a fost refuzat, pentru a putea primi ajutor social, însă Philippe e cucerit de felul direct de a fi al senegalezului așa că îi propune să îi fie angajat timp de o lună și să vadă dacă poate să țină un serviciu stabil. Deși pornesc din lumi total diferite, Driss și Philippe sunt deschiși să se ajute să facă față temerilor, deziluziilor și necazurilor cu ajutorul umorului și a unei mari doze de empatie. Relația lor scoate scântei, ca o ciocnire, și îi face pe amândoi de neatins.

Scenariu este foarte bun, cei doi se completează de minune. Din film nu lipsesc replicile amuzante şi situaţiile comice, ingrediente perfecte pentru două ore de relaxare.

Relaţia celor doi este  cea mai onestă, frumoasă, dar şi unică relaţie de prietenie transpusă într-un scenariu cinematografic. 

Filmul a fost lansat în 2011, iar anul acesta a fost nominalizat la Globul de Aur.

Pentru o vară frumoasă, nu ratați evenimentul!

S-a deschis LIBERTARIADA!!!

Scris de

Aseară (16 August), începând cu ora 20, s-a deschis LIBERTARIADA cu filmul La Vita e Bella, la Hanul Iloaiei. A fost o proiecție în aer liber, în premieră în orașul nostru, într-un cadru plăcut şi prietenos, lucru ce îi obligă pe TNL-iști să repete isprava. Au fost în jur de 40 de tineri ce s-au delectat cu această capodoperă cinematografică. Buna dispoziție a domnit, dar şi acea liniște firească în momentele cheie ale peliculei.

Prezența la acest eveniment s-a făcut pe baza unei cărți. TNL-iștii vor oferi cărțile colectate bibliotecii Școlii Gimnaziale „Al. I Cuza” din localitate. Aseară au fost adunate aproximativ 50 de volume. Programul „Donează o carte pentru biblioteca școlii” va continua până când cărțile adunate vor fi oferite cu ocazia începerii anului școlar (16 septembrie). Tinerii s-au simțit foarte relaxaţi pe toată această perioadă, organizatorii reușind să surprindă foarte bine nevoile tinerilor din orașul nostru.

Printre invitaţi au putut fi văzuți membrii din conducerea PNL Podu Iloaiei: Cornelia Costin, Doina Alexandru şi Ionel Alexa.

Echipa TNL mulțumește amfitrioanei, doamnei Mina Fechete patroana pensiunii Hanul Iloaiei pentru ca acest eveniment să aibă loc într-un mediu plăcut cu produse din brandul REMINA! 

Un eveniment de un real succes realizat de tinerii acestui oraș. Felicitări

LIBER LA FILM!

Scris de

       În deschiderea LIBERTARIADEI, echipa TNL PODU-ILOAIEI, vă invită la film. Vineri, 16 August 2013, la ora 20:30, la Pensiunea Hanul Iloaiei, vă vor pregăti o proiecție în aer liber. Va rula filmul “La Vita e Bella”, în regia lui Roberto Begnini. Acest eveniment este realizat cu sprijinul doamnei Mina Fechete.  (Intrarea se va face pe baza unei cărți care va fi donate bibliotecii școlii din localitate.)                 

        “La Vita e Bella” este un film italian. Roberto Begnini a jucat rolul principal (Guido Orefice care se îndrăgostește de “principesa”, adorabila Dora) în filmul pe care l-a şi regizat. Filmul a stârnit controverse pentru modul în care Begnini a prezentat  holocaustul, satirizând acele întâmplări. Interpretarea este genială, scenariul seamănă mult cu cel de tipul filmelor de umor ale lui Charlie Chaplin, în care este conturată şi povestea de dragoste dintre Begnini şi soţia acestuia din viaţa reală (Nicoletta Braschi).

           O poveste emoţionantă despre holocaust, dar spusă aşa cum nimeni până acum nu a mai facut-o, ca pe o un joc de copii, dar în care regulile şi "pionii" sunt adevaraţi.

            Unii oameni au considerat că regizorul a încercat să bagatelizeze sau să denaturize realitatea acelui trist eveniment din taberele de concentrare, în timp ce alţii au crezut că filmul a fost o capodoperă. O ecranizare originală şi într-un stil aparte, despre sacrificiu şi ocrotirea părintească, despre câştigarea dragostei şi cum să trăieşti cu zâmbetul pe buze în orice situaţie.

        În 1999, filmul a fost nominalizat la 7 premii Oscar, dintre care a câştigat 3: “Cel mai bun actor în rol principal”, “Cel mai bun film străin” şi “Cea mai bună muzică”.

         Este un film ce-ţi atinge coarda sensibilă, te face să-ţi reevaluezi principiile şi valorile vieţii,  te învaţă despre greşelile omenirii din trecut. Acest film ne prezintă iubirea incredibilă a părinţilor pentru copiii lor, până unde sunt ei capabili să meargă numai ca noi să nu suferim, să nu cunoaştem durerea…

Libertariada, manifestația tinerilor liberali

Scris de

Organizațiile tinerilor liberali din județul Iași organizează în perioada 16-25 august o serie de manifestări sportive, culturale, caritabile, distractive cu scopul de a ocupa cât mai plăcut această lună, cu activități propuse de tineri pentru tineri, sub numele de Libertariada. În orașul nostru aceasta va avea în program:

Vineri 16 August începând cu ora 20.30 Seara de film în aer liber, organizată la Hanul Iloaia cu sprijinul doamnei Mina Fechete

Sâmbătă 17 august și duminică 18 august Cupa TNL la fotbal organizată pe terenul domnului Claudiu Irimia

Vineri 23 august Vernisajul Concursului de fotografie „Orașul nostru în imagini” începând cu ora 18 la Pizzeria Hap Hap

Vineri 23 august Seara de film începând cu ora 20 la Pizzeria Hap Hap

Sâmbătă 24 august Liberal Party începând cu ora 19 la localul domnului Ionel Alexa

Prezența la oricare dintre evenimente se va face pe baza unei cărți. Cărțile colectate vor fi donate bibliotecii școlii din localitate

Cei mai implicați tineri liberali vor merge într-o excursie pe Ceahlău la sfârșitul lunii august.

Pe pagina de facebook a organizației TNL putem citi următoarele „LIBERTARIADA a apărut ca răspuns la nevoia tinerilor de a se afirma pe plan sportiv, cultural și divertisment. În perioada 16- 25 august TNL-Iași invită tinerii ieșeni doritori de a-și petrece timpul liber într-un mod sănătos și cu un spirit civic la campionate de fotbal  campanii de prevenire a accidentelor rutiere, campanii de strângere fond de carte pentru o bibliotecă din mediul rural, seară liberală, seri de film în aer liber, petreceri; toate aceste evenimente se vor desfășura într-un spirit liberal. Aceste activități din cadrul Libertariadei se vor desfășura atât în Municipiul Iași cât și în comunele și orașele Județului Iași”

Bani pentru cultură de la Consiliul Județean

Consiliul Județean Iași lansează programul anual de finanțare a proiectelor din domeniul culturii – respectiv cultura scrisă și proiecte cultural – educative. Reprezentanții societății civile pot depune propuneri de proiecte până pe data de 12 august. Acest program este organizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare. Termenul limită de depunere a proiectelor este 12 august (inclusiv)! Suma alocată în 2013 din bugetul general al Județului Iași – Consiliul Județean Iași, pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor din domeniul culturii respectiv cultura scrisă și proiecte cultural-educative este în valoare de 500.000 lei, repartizată defalcat,  după cum urmează:

•150.000 lei - culturii scrise și

•350.000 lei - proiectelor cultural – educative.

Cuantumul contribuției de la bugetul general al Județului Iași – Consiliul Județean Iași nu poate depăși 90% din valoarea totală a proiectului și, de asemenea, suma alocată din bugetul Consiliului Județean Iași aceluiași solicitant în baza mai multor proiecte propuse și selecționate nu poate depăși o treime (1/3) din fondul total general alocat pentru finanțarea proiectelor din domeniul culturii. Pentru domeniul cultură scrisă valoarea maximă de finanțare a costurilor eligibile ale unui proiect nu va depăși suma de 15.000 lei, respectiv pentru domeniul proiecte cultural – educative, valoarea maximă de finanțare nu va depăși suma de 25.000 lei.

 sursa http://www.icc.ro

Advertising