Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Evenimente

Evenimente

1 Iunie – Ziua Copilului în Podu Iloaiei

Scris de

Astăzi la ora 12:00 a avut loc în incinta magazinului doamnei Doina Maistru o manifestare dedicată copilăriei. La eveniment au participat peste 50 de copii împreună cu părinții lor.

Zâna Măseluță i-a antrenat pe copii într-un mini-concert de dans, poezie şi jocuri interactive.Zâna Măseluță, în persoana domnișoarei Măriuca Simiciuc, învățătoare la o scoală din Târgu Frumos, i-a provocat pe copii la jocuri interactive. Copiii au cântat, au desenat, au spus poezii și s-au bucurat de daruri și dulciuri.

„Este o acțiune minunată. Mă bucur că se întâmplă în Podu Iloaiei așa ceva. Aș vrea ca astfel de acțiuni să fie permanent, nu numai cu ocazii speciale” a declarat o mămică ce a contribuit voluntar la acțiunea de astăzi.

După un program artistic ad-hoc, aceștia i-au dăruit Zânei Măseluța câte un desen pe asfalt. Toţi au fost câștigători, micuții  fiind recompensați cu dulciuri, jucării şi baloane, pe fețele lor se putea citi fericirea şi candoare.

Din spusele părinților, astfel de acțiuni sunt benefice comunității şi ar trebui să reprezinte o prioritate pentru toți factorii de decizie al acestui oraș. 

Încă odată a triumfat voia bună şi zâmbetul copilăriei, Zâna promițându-le că va reveni la anul.

Ziua comunei Lețcani

Scris de

Astăzi, 29 mai, comuna Lețcani este îmbracată în straie de sărbătoare.

În fiecare an, de Înălțare, se organizează ”Ziua comunei Lețcani”. Fiind și Ziua Eroilor, în cadrul aceleiași zile vor fi comemorați cei 1134 soldați români căzuți în cel de-al doilea război mondial, îngropați în Cimitirul eroilor neamului din Lețcani.

Programul ”Zilei comunei Lețcani” este următorul:

-    Ora 13 – Depuneri de coroane la Cimitirul eroilor neamului din comuna Lețcani. La comemorare vor fi prezente oficialitățile comunei Lețcani dar și ale Iașului printre care Președintele CJ Cristian Adomniței și deputatul PNL Costel Alexe. Omagierea va avea loc in prezența veteranilor celui de-al doilea război mondial din Lețcani si a Fanfarei militare Iași; 

-       Ora 15 – Concert de muzica populara pe stadionul comunei susținut de Claudia Martinica, Vasilica Tătaru, reprezentație a ansamblului Doina Carpaților și recital susținut de  Fanfara militara Iași; 

-          Ora 20 – 1 ora de concert extraordinar Andreea Balan; 

-          Ora 21 – Foc de artificii.  

Pagina noastră felicită organizația PNL Lețcani condusă de domnul Primar Stelian Turcu pentru organizarea acestui minunat eveniment.

Importanța femeii în viața orașului nostru

Scris de

Săptămâna liberală și-a propus să provoace femeile orașului nostru la o serie de întâlniri tematice în care să se discute despre locul și rolul femeii în societatea noatră și în viața politică a orașului nostrum.

Duminică 18 mai 2014, peste 50 de femei s-au întâlnit la Pizzeria Hap Hap, pentru a discuta la o felie de pizza și un suc despre dorințele, așteptările și soluțiile pentru problemele ce le privesc. Doamna professor Gabriela Condrea a moderat întâlnirea, atingând teme ca: „De ce plânge femeia!?”, „Femeia într-o lume a bărbaților”. S-au mai desfășurat acțiunile interactive: bingo feminine și un inventor „Îmi place să…”.

Doamnele prezente au făcut propuneri pentru următoarelenîntâlniri. Dintre acestea amintim: educație pentru sănătate, dezbateri despre piața muncii și sprijinirea femeii pentru găsirea unui loc de muncă, ateliere cu activități practice și consilierea tinerilor mame.

La eveniment au participat mai mulți membri ai biroului politic PNL Podu Iloaiei: președiintele Ionel Alexa, Gabriela Condrea, Cornelia Costin, Doina Alexandru, Mioara Gheban, Oana Luca, Cătălin Condrea, Răzvan Ciorpac, Vali Lupu și Tudor Alexandru.

„Acțiunea de astăzi se dorește un început pentru implicarea femeii în viața politică a comunității. Ea este cuprinsă în programul PNL de campanile electoral pentru alegerile europarlamentare” a declarat doamna consilier local PNL Cornelia Costin.

NELSON MANDELA. NĂSCUT SĂ FIE LIBER!

Scris de

Vă invităm sâmbătă, începând cu ora 18 la pizzeria Hap Hap din Podu Iloaiei, la un film despre curaj, implicare, demnitate, onoare și libertate

Mandela – Lungul drum spre libertate. Este o ecranizare după cartea cu același nume. Film nominalizat la Oscar în anul 2013, ce are ca distribuție pe Idris Elba în rolul lui Nelson Mandela(18.07.1918 – 05.12.2013). O cronică despre viața lui Mandela din copilăria sa petrecută în satul natal până la instaurarea primului președinte al Africii de Sud, ales democratic.

Nelson Mandela este un avocat sud-african care aderă la Congresul Național African în anii 1940 contracarând opresiunea la care erau expuși negri drept urmare a unei legi ce împărțea țara între albi și celelalte minorități etnice. Situația degenerează și totul se transform într-un război civil intre rase, Mandela considerat liderul mișcării de rezistență, este arestat pentru acte de violență, condamnat la inchisoare în care ispășește 27 de ani, fiind eliberat în 1990 la presiunile din interiorul dar și exteriorul țării.

Acest film este despre idealuri și sacrificii, despre puterea de a depăși orice impediment atunci când îți propui ceva. Idealul care a creat precedentul și a facut valuri uriașe la nivel mondial în anii 60 în Statele Unite, are la bază eliberarea față de toate prejudecățile etnice, egalitatea de drepturi și respectarea lor.

Nelson Mandela a rămas in istorie ca fiind unul dintre cei mai importanți lideri politici ai secolului 20, un model de urmat pentru ceea ce a realizat prin lupta sa împotriva unui sistem și a unori idei și valori degradante.

 “Pentru a fi liber nu este suficient să te eliberezi de lanţuri, trebuie să respecţi şi susţii şi libertatea altora”.

Nelson Mandela (1918-2013).

Săptămâna liberală vă provoacă la implicare

Scris de

Fiindcă e campanie electorală și cu toții ne-am săturat de promisiuni, PNL Podu Iloaiei vă provoacă la o altfel de implicare. O implicare în activități sportive, culturale și de relaxare. Un program de manifestări sportive, culturale și de relaxare vă pot arăta că viața comunității poate fi altfel. De altfel aveți ocazia să vă întâlniți cu prieteni cunoștințe și evident cu oamenii ce doresc să vă reprezinte. Puteți să le puneți întrebări și să le împărtășiți din nemulțumirile și problemele ce le întâmpinați în comunitate. Implică-te și tu.

Concurs de fotografie „Orașul Podu Iloaiei în imagini” la ediția a doua

Prima ediție a concursului a ales trei fotografii câștigătoare din cele 40 înscrise în concurs dar expoziția care poate fi vizualizată și acum la Pizzeria Hap Hap a reușit să pună în față concetățenilor o imagine inedită a orașului, reușind să sensibilizeze la frumos. Organizația locală PNL vă invită la un nou concurs în care să surprindeți cu obiectivul aparatului de fotografiat, ineditul din orașul nostru pentru a-l supune criticii și simțului concetățenilor. Vernisajul expoziției va avea loc pe 17 mai la Pizzeria Hap Hap începând cu ora 16. Vă așteptăm cu poze inedite la adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Pentru detalii telefonați la 0740 754 754.

Deschiderea Săptămânii liberale

Vineri 16 mai începând cu ora 18 va avea loc deschiderea oficială a săptămânii liberale la Pizzeria Hap Hap unde cetățenii orașului nostru sunt invitați de organizația locală PNL la un ceai și o prăjitură pentru a fi prezentat programul, echipa politică și un remember a activităților derulate de aceștia în trecut. La eveniment vor participa membrii biroului politic local PNL și invitați speciali din organizația județeană.

Concurs de table și șah

Miercuri 21 mai 2014 începând cu ora 12 sunteți invitați la două competiții ce vor avea loc la sediul PNL: table și șah. Competițiile se adresează tuturor iubitorilor acestor jocuri și este dedicată celor ce poartă numele sfinților înpărați Constantin și Elena. Câștigătorii locurilor I, II și III vor fi răsplătiți pentru priceperea și talentul lor cu câte un set de table și șah. Sunteți provocați să vă implicați

 

 

Advertising