Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Evenimente

Evenimente

Podu Iloaiei sărbătorește Ziua Națională a României

Scris de

Astăzi, 1 Decembrie 2014, în centrul orașului nostru oficialități alături de cetățeni din Podu Iloaiei s-au adunat pentru a sărbători Ziua Națională a României. 

După o slujbă de pomenire a eroilor neamului, oficiată de preoții Vasile Sârbu și Ioan Dragoi, au fost depuse coroane de flori de către autoritatea locală și partide politice.

În final, toți cei prezenți au ciocnit un pahar de vin întru reconciliere și spirit național. 

De la Podu Iloaiei se transmite la mulți ani România, la mulți ani români de pretutindeni! 

Voluntariat pentru o comunitate mai buna

Scris de

Pagina voastra de stiri www.info-poduiloaiei.ro va propune un proiect nou. Este un proiect care isi propune sa aduca un plus de simt civic, un plus de implicare si de mai bine pentru noi, cei am ales sa traim aici sperand la o viata normala.

Este o idee preluata din viata lumii moderne, din occident unde oameni de bine desfasoara activitati de voluntariat pentru a transforma comunitatile lor. Proiectul are la baza conceptul de a readuce energia pozitiva in viata oamenilor de langa noi.

Trebuie sa traim mai bine, sa invatam sa traim mai bine si este un prim pas alaturi de pasii pe care trebuie sa-I facem cu totii.

Sambata, 15 noiembrie incepand cu ora 11, in satul Henci, 3 tineri voluntari, Mădălin Marcu, Bogdan Pascariu, Ionuț Moldovanu in localul domnului Petrica Feraru doresc sa-si ofere serviciile oamenilor din aceasta comunitate.

Sunt asteptati copii, tineri, adulti, batrani care au nevoie de aceste servicii.

Pagina noastra doreste sa va aduca proiecte deosebite, pentru acest lucru este nevoie de initiativa, este nevoie de voluntariat, este nevoie de implicare. Oferind, te simti mai bine facand bucuros un om de langa tine.

Detalii la tel. 0753 559 814 sau 0740 754 754.

ACEST PROIECT NU FACE PARTE DIN CAMPANIA ELECTORALA!

 

PAS CU PAS Klaus Iohannis se lansează la BCU

Scris de

 

Chiar dacă nu este scriitor de meserie, Klaus Iohanis își găsește timp să scrie o carte, tocmai în cea mai aglomerată perioadă de timp din viața lui, fiind președintele PNL și principalul candidat al dreptei la cea mai înaltă funcție în stat aceea de Președinte.

Lansarea acestei cărți s-a făcut în aula Bibliotacii Central Universitare „Mihai Eminescu” Iași imadiat după terminarea mitingului de lansare a propriei candidaturi din piața Palatului culturii. Astfel începând cu ora unu, în fața unui audiatoriu destul de numeros (aula fiind plină), Klaus Iohannis împreună cu invitații săi, domnul profesor Liviu Antonesei, domnul director al Muzeului Literaturii Romăne Iași Dan Lungu, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, a încercat și reușit, spun eu, să releve spiritul cărții Pas cu pas, scrisă, după cum ne-a spus, sub îndemnul domnului Andrei Muraru consilierul personal. Romanul autobiografic descrie momentele importante din viața autorului, într-o formă autotoscopică, după cum afirmă domnul Lungu. Vorbește atât despre copilărie, despre locuri și oameni care l-au marcat, despre liceul și mai ales despre orașul lui. Vorbește despre viața unui om care a trăit în țara noastră și a avut succes.

 De cele mai multe ori dă impresia unui film pe care autorul îl povestește în maniera regizorului, ci nu al personajului. În discuțiile cu interlocutorii, ne vorbește de un personaj principal, de Sibiu, căruia îi dedică un capitol întreg. Sibiul a însemnat locul natal și în aceeași măsură orașul care îi dă posibilitatea să înfăptuiască ceea ce a crezut, acea viziune de care trebuie să fie marcat orice om politic.

A încercat să separe, dar fără rezultat, scrierea literară de scrierea politică. În vorbele literatului am putut desluși dorința politică: „președintele are o viziune depre o Românie a lucrului bine făcut, președintele nu poate să facă autostrăzi, sisteme de sănătate, etc... dar poate treansmite guvernului propria viziune”. 

Azi am înțeles că Iohanis este un român care stăpânește foarte bine limba română, este un român care știe foarte bine ce înseamnă a fi cum se cade, este un român care își dorește ce îmi doresc și eu, o țară pentru oameni care vor să trăiască normal, vor să muncească, vor să se afirme, vor să le fie prețuită munca, vor să fie normali, adică buni, prețuiți, respectați.

El a perseverat să fie așa și a reușit, poate vom reuși cu toții.

Bucurie în Parohia Holm

Scris de


             În perioada 19-23 iulie 2014 în satul Holm, orașul Podu-Iloaiei, județul Iași, se desfășoară ,,Tabăra din pridvorul satului”. Această tabără este un proiect al Departamentului  Tabere din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. La această ediție participă un număr de 70 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani din acest sat.

            Din programul taberei fac parte atelierele de Comunicare, Tir cu arcul, Origami, Muzică, Orientare și supraviețuire în natură. Alte activități desfășurate pe perioada taberei sunt cele sportive, jocuri în grup mare, drumeție, ultima zi încheindu-se cu jocul ,,Vânătoarea de comori” și focul de tabără. 

Seară de publicitate la pizzeria Hap Hap

Scris de

Chiar dacă tăcerea s-a lăsat peste orașul nostru, tinerii au nevoie de distracție. Tinerii care au tecut emoțiile finalului de an școlar, tinerii care au trecut emoțiile bac-ului, tinerii care tremură pentru locurile la facultate și mai ales tinerii care muncesc pe unde li s-a oferit o șansă au nevoie de relaxare și distracție.

PNL Podu Iloaiei îi invită vineri 18 iulie 2014, la pizzeria Hap Hap, începând cu orele 18 la un cocktail de publicitate. Pentru că sunt doar 60 de locuri sunt așteptați doar cei ce pot devora o publicitate funny, culeasă de pe mapamond. 

Cunoscuta pagină www.info-poduiloaiei.ro este partener media.

Advertising