Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Evenimente

Evenimente

Valentine’s Day pentru tinerii din Podu Iloaiei

Scris de

Dragostea, cel mai important sentiment se află în inimile tinerilor Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de TNL Podu Iloaiei, „Valentine’s Day”, se află la a treia ediție.. Aseară(13 spre 14 februarie 2016), în noaptea dinspre Valentine's Day, la localul de pe Zecime, peste o sută de tineri s-au adunat pentru a-și declara iubirea prin concursuri, karaoke, dans și bucurie.

            A fost o seară magică, unde Cupidon și Sfântul Valentin s-au simțit la ei acasă. Câștigătorii iubirii, Mădălina Teslic și Ionuț Nechita, au fost premiați cu o cină romantică și alte trei perechi, nu mai prejos, vor merge pentru a viziona un film 3D, in Iullius Mall, Iași. (Alexandra Adumitroaei și Gabriel Rafailă, Lavinia Dumitriu și Ovidiu Popovici, și perechea de animatori ai serii, Teodor Gospodaru și Bogdan Ignat). Toți ceilalți, au fost premiați cu o seară minunată.

            Ne dorim mai multe evenimente pentru tinerii orașului nostru unde aceștia pot socializa, își pot descoperi noi valențe, își formează relații, se distrează și foarte important, se pot simți acasă la ei, în România.

 

Deschiderea licitației

Scris de

În fiecare an, vin sărbătorile iernii, cu zăpezi și cu nopți înstelate, cu vise și nostalgii, cu clipe în care, mai mult ca oricând ne place să ne întoarcem în amintirile copilăriei, cu sănii și alaiuri de colindători, cu bucuria unei vieți în care grijile și tristețile nu-și aveau locul, cu visele pline de zurgălăi în alaiul cărora trebuia să vină, pe o sanie trasă de reni, Moș Crăciun- cel atât de așteptat și de încărcat de daruri. 

De aceea, duminică, 13 decembrie,  am dat startul licitației caritabile prin care ne dorim să ajutăm  câteva familii neajutorate din orașul nostru.  Licitația a fost animata de momentele copiilor ce s-au pregatit cu sârguință să își încânte părinții și invitații prin dansuri magice, colinde, cântece și poezii.

Emoțiile și-au spus cuvântul, însă atât licitația cât și spectacolul copiilor au fost un adevărat succes, reușind să strângem 1060 RON oferiți de oameni cu sufletul mare care își doresc  ca și copiilor fără noroc să le aducă Moșul un cadou.

Invitații au fost receptivi și au participat activ la licitația propriu-zisă, fiind un eveniment inovativ si unic în orașul nostru. Persoana care a licitat cel mai mult a primit la sfărșit din partea tinerilor și a Clubului Copiilor ,,Adjudecătorul” și un îngeraș, ambele create de copii și tineri deopotrivă.

Nu trebuie să omitem faptul că strângerea de fonduri va continua pe parcursul acestei săptămâni, iar produsele vor putea fi achiziționate de la sediul PNL Podu Iloaiei.

 

Vă aștepăm cu drag !

 

Veniți să aduceti o bucurie in inima unui copil

Scris de

Vin sărbătorile de iarnă. Toți ne bucurăm de căldura căminului alături de familie și prieteni. Dar cel mai mult ne bucurăm de cadourile primite de la Moș Crăciun (nenea ăla bătrân, îmbrăcat în roșu cu mustăți, barbă și plete albe, care vine greoi cu sania plină de cadouri, trasă de reni, la toți copiii). Acesta este misterul Crăciunului așa cum îl știm, și bucură toți oamenii.

Din păcate, această bucurie nu vine la toți. E nevoie de noi, cei care putem face ca această bucurie să fie bucuria Crăciunului pentru mai mulți copii. În orașul nostru copiii, tinerii și un grup de profesori(de la Clubul Copiilor) s-au gandit că magia Crăciunului poate ajunge și în casele celor cu mai puțin noroc. Astfel proiectul ,,Copiii ajută copii” vă propune să licitați pentru un obiect făcut în atelierele de lucru de la Clubul Copiilor, un aranjament de sărbători, un glob în pomul de crăciun, oameni de zăpadă, clopoței cu clinchet cristalin etc, pentru a putea cumpăra un cadou magic copiilor ,,uitați” de Moș Craciun.

Pentru a veni  în sprijinul copiilor care au nevoie de dumneavoastră, vă invităm duminică, 13 Decembrie, începând cu ora 12:30, intrarea prin față, pentru a licita pentru unul dintre frumoasele obiecte făcute cu migală de copiii și tinerii din orașul nostru.

În preambulul licitației veți primi un cadou făcut de elevii Clubului Copiilor, ambalat în colinde, dans modern și popular.

Cei ce organizăm aceast proiect vă propunem ,,Ruga copilului din noi”:

Nu am vrut decât să mă iubești Doamne

Să mă iubești acolo unde trăiesc

Să mă iubești în viața mea îngrozitoare

Să mă iubești pentru că nimeni nu mă iubețte

Și pentru că nu mi-a spus nimeni asta

 

Nu am vrut să fiu favoritul tău

Am vrut doar să știi că exist și sunt al tău

Am vrut doar să simt că mă încălzește grija ta

Am vrut doar să știi că sunt

Așa cum sunt toți ceilalți

 

Nu am vrut decât să mă iubești Doamne

Acolo în infern

Acolo unde nu știu de ce am ajuns

Și toți îmi spun că sunt rău

Și nici eu nu mai știu ce sunt: bun sau rău

Acolo vreu să mă iubești Doamne

Că sunt al Tău

 

Nu vreau decât să mă iubești Doamne

Că eu nu știu

Că eu doar vreau și nu știu

Că eu am învățat doar că oamenii sunt așa cum sunt

Și nici măcar nu știu ce înseamnă să fii bun cu mine

Doar atât vreau Doamne

Să mă iubești.  ( versuri oferite de Cătălin Condrea )

Grăbiți-vă, caci sunt produse unicat ce vă vor lumina viața în acest Crăciun.

Pentru realizarea acestor lucruri minunate s-au implicat mâinile tinerilor din TNL Podu Iloaiei: Doru Alexandru Baciu, Roxana Simiciuc, Raluca Hanu, Laura Voion, Simona Simiciuc,Ionuț Drumea Alexandru Voion, Vlad Rîșcanu, Nicu Voion, Andrei Iacob, Iliuță Cristian, Iliuță Coceriu, Cozmin Baciu, Bogdan Rusu, Lucian Ichim, Cătălin Voion, Liviu Sîrghe conlucrănd cu profesorii Clubului Copiilor, Rodica Apolozan, Iuliana Nica, Ionela Gheorghiu, Mina Fechete. Mâinile importante care au produs frumusețile supuse licitației aparțin copiilor de la cercurile ,,Fantezie”, ,,Agrobiologie”, ,,Pictură”, ,,Fizică aplicată” și alți copii cu sufletul alături de semenii lor.

Sponsori/Parteneri: Clubul Copiilor Podu Iloaiei, Info-Podu Iloaiei, PNL Podu Iloaiei, Grup Alexa Invest

Puteți urmări evoluția proiectului pe pagina noastră și: https://www.facebook.com/Copiii-ajut%C4%83-copii-1016387341764930/?fref=ts

Fericirea într-un zâmbet la Holm

Scris de

Într-un comunicat venit pe adresa redacției ni se spune că în perioada 9-11 octombrie 2015 în satul Holm va avea loc tabăra de copii și tineret ,,Fericirea într-un zâmbet!’’. Ea va fi organizată  de A.T.O.R.( Asociația Tineretul Ortodox Român) Iași în parteneriat cu A.T.O.R. Holm, la care  vor participa 50 de copii și tineri din clasele I- XII.

Această tabară  este la a doua ediție, prima fiind organizată în vara anului trecut în parterneriat cu Departamentul Tabere al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. 

Programul de anul acesta va conține: cursuri de dans, muzică, desen, hand-made, comunicare și activități sportive. Evenimentul va fi încununat duminică, 11 octombrie, cu săvârșirea Sfintei Litughii, la care se va alătura și corul misionar al A.T.O.R. Iași

Seminar despre economie socială la noi în oraș

Scris de

Eastern Marketing Insights din Iași, organizează în data de 25 septembrie 2015 la Pizzeria Hap Hap seminarul „Economia socială parte din comunitatea noastră”. În cadrul acestui seminar vor lectora economist Alina Jijie responsabil imagine și promovare Eastern Marketing Insights, dr. Simona Cuciureanu Director general Foto Art Moldova (firma care a contractat organizarea acestei activități), Elisabeta Cojocaru responsabil cercetare Marketing și studii de piață și profesor Cătălin Condrea coordonator de proiecte cu finanțate europeană și extrabugetară. Temele abordate vă vor oferi informații despre proiecte sociale, economie socială și surse de finanțare pentru a dezvolta astfel de proiecte.

Începând cu ora 15 sunt așteptați la un ceai sau o cafea persoane care lucrează în structurile de asistență socială, protecția copilului, ONG-uri sau persoane interesate de  dezvoltarea structurilor de economie socială.

Acest seminar face parte dintr-o campanie de conștientizare desfășurată în perioada 23-30 septembrie 2015 la nivelul Regiunii de Nord-Est, despre importanța structurilor de economie socială în cadrul proiectului „Dezvoltarea Structurilor de Economie Socială – un pas înainte pentru grupurile vulnerabile din regiunile Nord-Est, București-Ilfov și Sud-Muntenia”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al acestui proiect este dezvoltarea de structuri ale economiei sociale pentru a ajuta persoanele excluse social (provenite din grupurile vulnerabile) să se integreze/ reintegreze în piața muncii prin încadrarea lor în noile structuri economice nou create și prin consolidarea capacităților, competențelor în domeniul economiei sociale și profilului de funcționare a structurilor.

Scopul campaniei de conștientizare este de a prezenta beneficiile înființării structurilor de economie socială și contribuția acestora la dezvoltarea locală, regional, națională.

În Regiunea de Nord-Est campania de conștientizare va avea loc în câte o localitate din cele 6 județe componente ale acesteia grupate astfel: în județele Botoșani și Suceava în data de 23 septembrie, Neamț și Bacău în data de 24 septembrie și Vaslui și Iași în data de 25 septembrie. 

Pentru că sala are locuri limitate, sunteți rugați să solicitați o rezervare la unul dintre redactorii Info Podu Iloaiei, partener media.

Advertising