Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Evenimente

Evenimente

La mulți ani, Info Podu Iloaiei!

Scris de

Pagina Info Podu Iloaiei împlinește anul acesta patru ani de existență. Pe parcursul acestor am am încercat să vă ținem la curent cu ce se întâmplă în comunitate, am încercat să realizam proiecte comunitare sportive, culturale și sociale.

Mulțumim pentru că ați fost alături de noi, pentru că ne-ați sprijinit în proiectele noastre și pentru colaborare, critică sau apreciere.

 Mulțumim partenerilor, redactorilor și reporterilor colaboratori și tuturor celor ce au crezut în această platformă. Tuturor vă oferim în dar un clip ce cuprinde imagini marca Info Podu Iloaiei ce ne amintesc de o parte a activității noastre. Să ne bucurăm împreună. 

La mulți ani, Info Podu Iloaiei!

Kinedok Podu Iloaiei - "Robotelul de aur"

Scris de

Vineri, 5 august 2016, ora 20, KineDok powered by One World Romania continua la Podu Ioaiei la pizzeria Hap Hap cu al patrulea documentar din cadrul proiectului, „Robotelul de aur”, un film din 2015, in regia lui Radu Mocanu si a luiMihai Dragolea, care surprinde povestea Steluței, o boxeriță de 32 de ani care și-a petrecut copilăria în case de copii și pe stradă și care a ajuns campioană europeană și mondială.

Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială, se pregătește pentru incă un campionat european. Speră ca acesta îi va aduce lucrul pe care nu l-a avut niciodată - o casă. Steluța a fost abandonată la naștere, a trăit o viață violentă în casele de copii din regimul Ceaușescu și a fost dată afară la vârsta de 16 ani pentru ca era considerată un copil problemă. Astfel Steluța a trăit în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș.

În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Stelauța decide să se împace cu trecutul său. Merge să își întâlnească familia biologică pentru care nu poate simți nimic decât milă și dispreț, îi revede pe cei mai buni prieteni ai copilăriei, prieteni care sunt marcați și ei de experiența instituționalizării. Istoricul de neglijare și violență face un tablou sumbru al viețeii Steluței și al prietenilor săi, nici unul neputând trece peste privarea de afecțiune de care au avut parte, nici unul nu poate avea o viață stabilă.

Premii:

Docuart Fest Bucureşti, Romania, Marele Premiu

2015 - East Silver, Republica Ceha

Radu Mocanu a absolvit Ecole Superieure de Realisation Audiovisuelle, din Paris. Este co-fondator al companiei Vagabond Films, alături de Mihai Dragolea. În prezent lucrează în televiziune. A lucrat la filmele Le deserteur (2008), About you (2008) și Paris Moscou (2009).

Mihai Dragolea este absolvent al Universității de Teatru și Televiziune din cadrul Babeș Bolyai. A finalizat o bursă Erasmus la Istambul, unde a realizat o serie de documentare de scurt-metraj despre românii din comunitate. Lucrează ca freelancer, dar și ca regizor și editor de televiziune. A lucrat la filmele Mergan Yokisu (2011) și Porcelain Champion (2012).

KineDok este un program de distributie alternativa de film documentar creativ demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost initiat de Institutul de Film Documentar din Cehia impreuna cu parteneri din alte patru tari central si est-europene (Slovacia, Ungaria, Croatia si Romania). In 2015 au fost organizate 219 proiectii in 25 de locatii din 18 orase din Romania.

           In 2016, s-au alaturat programului alte doua țări (Polonia si Norvegia)  În cadrul celei de a doua ediții 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 27 de locații din 24 de orașe din România.

Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok powered by One World Romania aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.  

Intrarea este liberă, vă așteptăm cu drag!

 

View the embedded image gallery online at:
http://info-poduiloaiei.ro/evenimente.html#sigFreeId1b9ff04b62

 

 

Hramul Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Scris de

Credincioșii de rit catolic sărbătoresc mâine, 26 iunie 2016, Hramul Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. La slujbă sunt așteptați, alături de preotul paroh Robert Gașpar, preoți de la bisericile catolice din împrejurimi. 

Construcția bisericii a început  luna mai a anului 1994, iar in noiembrie 1995 s-a celebrat prima sfântă Liturghie, deşi lucrările nu erau terminate. La 26 octombrie 1997, Preasfințitul  Petru Gherghel, împreună cu alţi preoţi invitaţi, a facut recunoscută în comunitățile din împrejurimi,  noua biserică cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”.
        Biserica din Podu Iloaiei a fost filială a Parohiei Târgu Frumos până la 1 august 2004, când a fost înfiinţată Parohia Podu Iloaiei cu filiala Sprânceana, şi a fost numit primul paroh, preot Robert 
Gaşpar.

Mărțișoare pentru cei dragi

Scris de

Într-un comunicat de presă venit pe adresa redacției ni s-a transmis că:

Sâmbăta aceasta, 27 februarie, între orele 14:00 și 16:00, va avea loc, la inițiativa Organizației femeilor liberale (OFL Podu Iloaiei) în colaborare cu TNL Podu Iloaiei, un atelier de creație cu tema ,,Mărțișoare pentru cei dragi”.

La început mărțișorul era simbolizat printr-o monedă, apoi sub forma unor mici pietre de râu vopsite în alb și roșu înșirate pe o ață. Astăzi, din mărgele colorate, ceramică, flori, figurine, carton, hărtie, nasturi, ață, confecționăm mărțișoare pe care le oferim celor dragi.

Activitatea se va desfășura la Clubul Copiilor din Podu Iloaiei, iar copiii vor lucra indrumati de persoane abilitate, implicate si in alte actiuni civice desfasurate in comunitate.

 Evenimentul este la a II a ediție, fiind sponsorizat de SC Alexa Grup Invest SRL.

O seară cu seniorii orașului

Sâmbătă, 20 februarie, la Pizzeria Hap Hap, timp de două ore și jumătate, domnii Mișu Belinchi, Florin Condrea, Constantin Chiriac, Vasile Istrate și doamna Doina Alexandru au încercat să reconstruiască o parte a istoriei localității din perioada comunistă. Echipa noastră a pus la dispoziție un album cu fotografie din perioada respectivă, fotografii culese de la oamenii din localitate.

Evenimentul a fost moderat de Cătălin Condrea și Răzvan Ciorpac si face parte din proiectul „Podu Iloaiei în imagini de ieri și de azi”, proiect ce are ca scop să însumeze o serie de expoziții de fotografie și un album ce urmează a fi lansat cu ocazia implinirii de 200 de ani de la inființarea localității Podu Iloaiei. În aceste expoziții sunt expuse fotografii cu clădiri importante ale orașului, cu oameni importanți ai localității și nu în ultimul rând, evenimente.

Evenimentul a primit vizita domnului deputat Costel Alexe care a felicitat organizatorii pentru initiativele inedite din proiectele realizate.

Echipa Info Podu Iloaiei formată din Catalin Condrea, Razvan Ciorpac, Gabriela Condrea, Doru Baciu si Roxana Simiciuc mulțumește tuturor participanților și vă așteptă și la evenimentele  viitoare. Cei ce vor să sprijine proiectul cu fotografii sau alte documente pot lua legătura cu redactorii paginii Info Podu Iloaiei.

Mulțumim celor ce ne-au oferit fotografii: Tudor Alexandru, Cristi Ghiorghiu, Cătălina Nichita, Paul Codru, Gabriel Stoica, Maria Prostire, Gabi Moraru, Doina Alexandru. 

Fotografiile sunt realizate de Roxana Simiciuc și înregistrarea evenimentului de Doru Baciu.

View the embedded image gallery online at:
http://info-poduiloaiei.ro/evenimente.html#sigFreeId2545332ad9

Page 1 of 11

Advertising