Webhosting

Red PURPLE BLACK

Nu ne vindem țara

Scris de 

Campanie electorală fără miză. Parcă suntem într-un meci de fotbal de liga a treia, în care vreo trei microbiști își beau țuica și înjură arbitrul.

Majoritatea românilor sunt mai atenți de ceea ce se întâmplă în state, nu fiindcă ar fi nu știu ce personaje extraordinare în joc, ci doar că jocul politic din propria țară este un fel de meci din liga lui mitică, în care orice s-ar juca câștigă cine trebuie. Politica românească e plină, asemeni ligii lui mitică, de șmenari, borci, becali, copoși etc.

Zilele astea, întâmplător, l-am văzut pe dragnea pe sticlă. Mi-a dat senzația că nu mai face nici un efort să mintă, își spune spiciul repede, că trebuie să spună ceva, și pleacă să-și continue șprițul și să râdă în continuare de noi. Pe partea cealaltă, doamna gorghiu îmi dă senzația că discursul dumneaei este imediat după ce-și complimentează prietenele pentru cât de mult au slăbit, adică e o minciună de aia de protocol care dă bine și îl motivează pe om.

Ca mari stategii inovative aș sublinia marea găselniță pesedistă de a fi xenofobi prin PRU (partidul de buzunar România unită). Partidul care ne spune că peneleul, iohanis, cioloș și madam codruța vor să vândă România străinilor din vest. Nu că nu m-ar interesa cui cred domnii cu xenofobia că vor să vândă România, dar singura întrebare pe care am putut să mi-o pun a fost ce să mai vândă??? Că tot ce a fost de vândut au cam vândut, dumnealor, cei ce arată cu degetul. Gazul, curentul, telefonia fixă, flota, fierul vechi din fabricile și uzinile lui ceaușescu, petrolul din pământ și gazul din mare. Dacă nu au vândut, au dat de pomană, pentru o mică șpagă. Mai mult decât atât, după ce ne-au văndut pe noi, s-au vândut pe rând ca doamnele de pe centură. Ce să mai vândă Julian cu Klaus și cu Chioveși? Am mai rămas vreo câțiva încăpățânați, nu știu cam cât om valora.

Dar asta face parte din strategia lor de la revoluție încoa. Și iliescu a câștigat în duminica oarbă cu „nu ne vindem țara!”

Pe partea ailaltă, găselnița penelistă de mare campanie electorală, strategie ce vrea să dea pe spate electoratul scârbit și sătul de toate minciunile de peste un sfert de veac, este mersul cu cioloșul. Probabil e inspirată din tradițiile neamului. Măi români, dacă ne votați, îl punem pe mesia cioloș prim ministru și ăsta le face pe toate. Chiar mai mult de atât nu poate peneleul? 

Despre băsecu... nu are sens să mai discutăm, ăsta ar fi făcut în ultimul an tot ce n-a făcut în zece, cât a fost președinte. În rest... doar turnătorie la deneau.

 

Grafică de Miruna Condrea

Advertising