Webhosting

Red PURPLE BLACK

Ne facem program să ne păzim țara de hoți

Scris de 

Acest atac atât de agresiv, la adresa statului de drept a trezit românii, a creat un scop național, de a veghea la însănătoșirea României. Românii vor să se întoarcă în țară, să-și clădească, alături de părinți, frați, neamuri și prieteni un viitor. Românii vor o țară a bunului simț, vor o țară pentru urmașii lor, vor să nu le fie rușine la bătrânețe pentru cum va arăta această țară.

Manifestațiile din întreaga țară sunt cu totul atipice pentru a fi numite proteste. Sunt mai mult de atât. Sunt un exemplu de civilizație, sunt un model de conduită pe care ar trebui să și-o însușească și călăii manifestanților. Am putut vedea cum demonstranții au dat flori jandarmilor, cum au strâns gunoiul din piață înainte de a pleca acasă, cum au venit cu copiii pentru a face desene pe asfalt, neregizat au manifestat după un program, impus pentru mulți de programul de la serviciu, cum au denunțat pe cei ce au încercat să facă agresiuni, cum au cântat și nu au permis ca această manifestație să ia alte direcții decât cele dictate de crezul pentru care au ieșit. Bunul simț, compasiunea, corectitudinea, pacifismul, moralitatea, cumsecădenia, etc. vin să sprijine o luptă, vin în opoziție cu minciuna, disimularea, impostura, mistificare, aroganța și tupeul obraznic a unor vremelnic deținători a unor funcții, ce ar trebui să fie demnități, care în numele încrederii acordate de 3 milioane de semeni, vor să spulbere speranțele tuturor românilor.

Sigur că aceste șmecherii nu mai au cum să țină în fața unor români, ce au devenit vigilenți și și-au găsit un scop comun. Ce om onest ar mai putea să creadă că manifestanții sunt instigați de iohanis și plătiți de Soroș, că sunt manipulați de anumite interese politice că sunt controlați psihotronic, că au creierele spălate etc. și acționează la comenzi ancestrale, fiind invocate în aceste teze fel de fel de găselnițe de le poți confunda cu textele de la Divertis sau contemporanul TNR. Maică-mea, profesoară de limbă română, avea o vorbă prin care definea pe acei oameni rupți de realitate: „umblă cu noaptea-n cap”, prin care se referea la întunericul care le stăpânește mintea ci nu la somnolența matinală. În acest moment cred că aș împrumuta expresia maică-mii pentru a putea să categorisesc pe dragnea și guvernul lui personal, oameni ce vin cu explicații puerile și disimulatorii.

Glumind am bagateliza motivele prin a mai adăuga și chestia cu deochiul, făcutul boscoadelor, descântecul vrăjiroarelor și faptul că o pisică neagră i-a tăiat calea lui dragnea.

Foarte probabil că manifestațiile din zilele astea s-au adresat tuturor partidelor și tuturor politicienilor. Au semnalat că în România sunt foarte mulți oameni responsabili care nu au încredere în politicile lor, nu pot fi mințiți, nu acceptă să li se vorbească cu dispreț și aroganță, așteaptă să se trateze politicul de plaga corupției și au nevoie de lideri de care să fie mândri nu personaje din scenarii umoristice rămase la stadiul de moluscă. 

Acum 10 ani mă uitam la filmul Idiocracy, despre un viitor al terei în care toți locuitorii sunt idioți, ca la un SF, o ficțiune umoristic-apocaliptică. După cum se comportă aleșii noștri, pot bănui că-și construiesc strategiile politice pentru personajele acestui film ci nu pentru o realitate a bunului simț.

Advertising