Webhosting

Red PURPLE BLACK

Goguță vrea să fie spion

Scris de 

După o lună de vreme ploioasă și înnorată, după mult timp de când nu am mai văzut soarele, astăzi s-a arătat și parcă toată lumea era mai bucuroasă. Parcă toți „radiwaw de o bucurie misterioasă. Am ieșit și eu la o plimbare prin parc, ca o gâză la soare.

Într-o astfel de zi în care parcă tot orășelul a ieșit pe străzi, aproape că era imposibil să nu mă întâlnesc cu respectabilul nostru prieten, domnul Bahluiescu. Ca toată lumea, era zâmbitor și cu chef de viață.

-         Bună ziua, domnule Bahluiescu! salut eu respectuos, în ton cu vremea de afară.

-         Bună ziua, domn profesor! ați ieșit la plimbare?! E frumos tare astăzi, e păcat să stai în casă. A și fost atâta ploaie și vreme urâtă, de ziceai că vine sfârșitul lumii. Dar vorba aia, după ploaie vine vreme bună, cum zic bătrânii.

-         Așa e, domnule Bahluiescu, zic și eu ceva într-o mică pauză de-a lui. Goguță avea chef de vorbă și simțeam că vrea să-mi mărturisească ceva. Mă gândeam că mai mult ca sigur s-a gândit iar la o trăsnaie.

-         Domprofesor, da’ știți că luni este ședință?

-         Am auzit și eu, zic, dar simțeam că stimabilul nu așteaptă vreun răspuns de la mine. Avea, parcă, undeva, toate răspunsurile și trebuia doar să le spună la toți.

-         Am să mă duc iar la ședință să văd dacă au să mă dea iar afară. Că am voie să mă duc. Cum ați scris și dumneavoastră că, dacă e public, avem voie toți să fim acolo. Așa e legea. Cum scriați și dumneavoastră în articolele alea de pe info.

-         Așa e, domnule Goguță.

-         Și am să-i înregistrez să-i dau pe net.

-         Vedeți să nu vă dea iarăși afară. Zic și eu să-l provoc, așa, de dragul discuției.

-         Da ei n-au să știe că-i filmez. V-ați prins?!

-         Aha, vrei să-i filmezi cu telefonul, pe ascuns.

-         Ba nu cu telefonul, că s-ar prinde și ar face tămbălău. O să-mi iau un pix cu cameră de filmat. Din ăla de care au spionii. Am văzut pe net. Nu-s scumpe. și ți-l aduce acasă într-o zi, cu fancurierul. Și cu ăla nu mai are cum să mă prindă. E sculă deșteaptă. Pot să-l țin și în buzunarul de la piept și tot îi filmez. Sau îl țin în mână și mă joc cu el.

-         Au încurcat-o cu dumneavoastră, zic eu ușor ironic.

-         Numai să vedeți ce le fac eu lor. Adică de ce să n-avem voie să filmăm ședințele, doar nu e primăria lor. Da lumea e proastă că i-a votat. Au mai zis că de-acum n-o să mai lase pe nimeni să filmeze, că filmează ei. Da ce mă interesează pe mine ce filmează ei? Pe mine mă interesează să filmez eu, pentru că legea îmi dă voie.

-         Așa este, stimabile!

-         Ce, dacă unu pozează pe stradă, înseamnă că eu nu mai trebuie să pozez?! Am să-i filmez și o să postez pe feisbuc tot filmul cu toate prostiile pe care le spun ei în ședință. Să vadă lumea pe cine au votat. Pot să vă dau și dumneavoastră filmul, să puneți acolo la dumneavoastră. Mai scrieți și ceva.

-         Așa o să facem, dacă așa spui dumneata!

Discuția cu respectabilul nostru prieten m-a binedispus, dar și intrigat puțin. Mi se pare destul de pueril ca un consilu local să intre într-un așa joc de copii și să facă tot posibilul să interzică alegătorilor să-i vadă la lucru, scornind fel de fel de găselnițe. Până la urmă oamenii vor găsi soluții să-i vadă, dar pe dumnealor, aleșii noștri, nu-i deranjează să fie jenanți, penibili, absurzi sau chiar de tot râsul. 

Mi-am luat la revedere de la domnul Goguță și mi-am imaginat cum Goguță al nostru este spionul 007, în consiliul nostru local și cum dă în vileag secretul muncii de consilier local de bahlui.

Advertising