Webhosting

Red PURPLE BLACK

Goguță a auzit că ăștia de la București sunt vânduți lui Soros

Scris de 

Se pare că pe final, toamna își arată și fața însorită și ne bucură cu vreo câteva zile frumoase. Evident, ca tot locuitorul dintre Bahluiuri, am ieșit să profit de razele prietenoase ale soarelui și de aerul răcoros de sfârșit de noiembrie. Asemeni mie, cei mai mulți localnici, au ocupat parcul căutând motive de a sta la o discuție foarte importantă, despre alegerile ce or să vină.

Lume, care mai de care mai informată, deținătoare de mari secrete, intrigată, dezgustată, adicălea cu un mare chef de stat la taclale. Grupușoare mai de margine de parc, mai de colțul blocului pun la cale iarba ceia rară și desfac boscoadele ălora de vor răul nației.

Ca tot târgovețu’, a ieșit și onorabilul nostru prieten Goguță, care, împreună cu câțiva amici, au căzut de-acord pentru cât de răi sunt cei ce ne conduc și nu vor să mărească salariile, anumea că așa primesc comandă de la Buxeles. Mă așez și eu de gură cască și trag cu urechea la discursul providențial al lăudabilului amic.

Astfel am aflat că România este o sursă de forță de muncă ieftină pentru Europa; mai marii Europei, adică Germania, Franța și alte țări importante, le-au ordonat lui Iohanis și lui Cioloș să nu mărească salariile ca să plecăm din țară să muncim la ei. Am mai aflat că cei de mai sus, adicălea tot Iohanis și Ciolos, sunt agenții lui Soroș și vor să controleze România ca să o exploateze, miliardarul, prin afacerile lui. Am mai aflat că vaccinurile sunt făcute ca să ne omoare copii, anumea să nu ne lase să ne înmulțim, ca să ne ia străinii țara. Am mai aflat despre planul secret al Bruxelului de a ne cumpăra tot pământul ca să fim sclavi pe pământul nostru. Evident, s-a descoperit în sfârșit, că la colectiv a fost mâna criminală a lui Iohanis, ca să poată să-l pună pe Cioloș primministru și să pună în aplicare planul diaboloc de a o da pe mâna ticălosului Soroș. Am mai aflat că Cioloș nu este cetățean român ci este cetățean francez și servește doar intereselor Franței.

Totuși pe lângă toate nenorocirile astea am auzit și lucruri bune. Cică să nu avem nici o grijă că are cine lupta pentru noi. N-o să-i lase pe ăștia care sunt vânduți străinilor, să facă ei ce vor cu biata noastră țărișoară. Au să se lupte să o ia de la ei, au să mărească salariile ca-n vest, au să facă spitalele să se trateze oamenii, au să mărească salariile profesorilor și au să facă școli. Dar cel mai important e că au să scoată toate taxele alea care împovărează românul de atăta vreme și este atâta birocrație în țara asta.

Multe am mai aflat și de multe m-am minunat. Mi-am dat seama că sunt un ignorant de nu am știut de toate astea până acum. Poate ar trebui să fac ceva să ajut la salvarea neamului.

Cum stăteam pe gânduri căutând pete-n soare, iaca și domn' Goguță mă trage de mânecă să mă salute.

-         Bună ziua, domprofesor!

-         Bună ziua, stimabile!

-         Dom’ profesor, v-am văzut și am vrut să vă întreb ce credeți de ăștia.

-         Păi... ce să zic eu, am văzut că știi dumneata mai multe decât aș putea să-ți spun eu.

-         Ei! astea ce le-am zis, le știe toată lumea, că e limpede de ce sunt ăștia la putere. Eu vreau să vă întreb despre ăștia care candidează. Cine credeți că e mai bun?!

-         Ce să zic, domn Goguță, pe mine încă nu m-a convins nimeni. Mai am răbdare să văd cum e unul, cum e celălalt, poate m-oi decide până pe unșpe.

-         Mai vorbim. La revedere dom profesor, aș mai sta la discuție dar trebe să mă întâlnesc cu cineva important. Numai de bine! 

-         La revedere! zic și eu și mă despart de concetățeranul meu, foarte bine informat, cu gândul la vorbele lui Eftimiu: „dați-mi o canalie că m-am săturat de lichele!”.

 

NOTĂ: Acest articol este un pamflet. Orice asemănare cu persoane sau situații din realitate este pur întâmplătoare.

Advertising