Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Economic

Economic

Transagropolis Letcani, aproape de recepția finală

Scris de

”Transagropolis – Transfrontier Agribusiness Support” este un proiect foarte important pentru comuna Lețcani, județul Iași dar și pentru regiunea de nord-est a României, fiind primul parc agroindustrial de acest fel.  Parcul, care se află în imediata vecinătate a orașului Podu Iloaiei, își dorește să dea startul relansării agriculturii transfrontaliere, să  stimuleze producția agroalimentară și să devină astfel un pol de dezvoltare economic în județul Iasi. 

Prin această investiție, producătorii autohtoni vor putea depozita produsele agricole în spații cu temperatură controlată pe perioade mai lungi de timp, având astfel șansa să-și comercializeze produsele agricole în extra-sezon, la prețuri mai bune, și de a intra pe piața hypermarketurilor.

”Marele necaz al producătorilor noștri este acela că, din cauza lipsei spațiilor de depozitare moderne, sunt nevoiți să își vândă produsele în perioada recoltării la prețuri mici. Prin această investiție, găzduită de comuna Lețcani, venim în sprijinul acestei probleme. TransAgropolis vine în sprijinul producătorilor locali carora, în momentul de față, le este foarte greu să concureze cu marii producătorii care importă în România. ” declară primarul comunei Lețcani, domnul Stelian Turcu.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 3 ani și a  necesitat o investiție de 4,3 mil. euro din care 1,5 mil. euro reprezintă Contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi și 2.7 mil euro grantul UE. Necesitatea realizării  parcului agro-industrial a fost dată de lipsa unei infrastructuri de marketing pentru produsele agricole de bază, lipsa unui lanţ de prelucrare a produselor alimentare şi gradul redus de diversificare a activităţilor în mediul rural, fiind o dependenţă puternică în agricultura de subzistenţă.

Proiectul este desfasurat in parteneriat cu Consiliul Local Leţcani, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Iaşi, Consiliul Raional Făleşti Republica Moldova, Administraţia Regională de Stat Vinnytska - Ucraina, Consiliul Raional Ungheni - Republica Moldova, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi și Consiliul Judeţean Iaşi – aplicantul proiectului. 

Grupul țintă este reprezentat de producătorii agricoli din Romania,  raioanele Ungheni si Făleşti din Republica Moldova , regiunea Vinitsa din Ucraina iar printre beneficiarii proiectului se numără 2.205.300 locuitori din aceste zone. 

“Va fi un pol județean de dezvoltare  economică în agricultură. Va stimula  productia agroalimentară, va crea  locuri de muncă, va depozita, stoca și  valorifica spre hipermarket-uri și  supermarket-uri produsele  agroalimentare la un pret mult mai mic decât  în prezent și va avea, cred eu, o eficiență  foarte bună”, a declarat Stelian Turcu, primarul comunei  Lețcani.

Oportunitate de vacanță. Cursuri gratuite de specializare

Scris de

      Ești tânăr și nu ai bani de mers în vacanță?! Vrei să faci ceva interesant în vara asta?! Vrei să te specializezi într-o meserie și să câștigi ceva în acelaș timp?!

ProActiv Iași te invită să te înscrii la cursuri de specializare, gratuite, pentru șomeri de până în 24 de ani, care nu au avut contract de muncă în ultimele 6 luni și nu urmează în prezent nicio formă de învățământ (deci, nu elevi sau studenți).

Cursurile se țin la Iași, la Hotel Internațional (4 stele), se asigură o masă pe zi în restaurantul hotelului și se decontează zilnic transportul. Durata lor este între 6 și 10 zile, câte 8 ore pe zi.

Subvenția pentru cursuri este de 200 de RON și se acordă odată cu diploma.

Cursurile sunt co-finanțate din fonduri europene iar absolvenții primesc un certificat acreditat de Agenția Națională de Certificare (ex-CNFPA). Sunteți invitați să vă înscrieți la următoarele cursuri de 40 - 80 ore/ 5 - 10 zile:

1.     Pentru cursul de Expert Accesare Fonduri, este necesar diplomă de licență.

2.              Pentru Agent Vânzări, Asistent Manager și Inspector Resurse Umane, este necesar minim diploma de BAC

3.         Pentru Competențe Antreprenoriale și Limbă Engleză, este necesar învățământ minim obligatoriu.

Înscrierile se pot face telefonic la 0332 440249 și 0753 921827 sau în persoană la Centru de consiliere profesională, antreprenorială și de mediere Iași, strada Ghrigore Ureche, numărul 1-3 (în spatele Tribunalului). 

Profile Business Consulting prezintă proiectul „ProActiv – Program integrat de ocupare pe piaţa muncii din regiunile Nord Est, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov” POSDRU/125/5.1/S/125727, cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul POSDRU 2007 – 2013 Investeşte în oameni! Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de ocupare şi facilitarea accesului pe piaţa muncii şi în viaţa activă a unui număr de 800 de persoane cu o situaţie dificilă pe piaţa muncii precum persoanele în căutarea unui loc de muncă, şomerii, inclusiv cei tineri şi vârstnici şi şomerii de lungă durată în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă din regiunile Nord Est, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov. 

Prăjituri, torturi si produse de patiserie la HAP HAP

Pizzeria HAP HAP vine cu oferta de primavara. O gamă diversificată de produse proaspete de cofetărie și patiserie pentru a îndulci podu iloienii.

 Începând de luni, 30 martie puteți găsi în orașul nostru prăjituri, torturi speciale, torturi personalizate (cu imagine) dar și intreaga gama de produse de patiserie, pentru evenimente sau pentru o ieșire dulce.

Oportunitate pentru tinerii care au crescut în cetre de plasament

Oportunitate pentru tinerii care au crescut într-un centru de plasament. Într-un comunicat de presă venit pe adresa redacției Firma Eastern Marketing Insights, cu sediul în centrul de afaceri Evo Business Center din Iași, anunță că angajează tineri ce au părăsit centrul instituționalizat de protecție a copilului, pe locul de operator de interviu/Call center. Condiții minime: să aibă vârsta până în 25 de ani și să fi absolvit 12 clase.

Programul de angajări face parte dintr-un proiect cu finanțare europeană. 

Persoanele interesate ne pot contacta la următoarele adrese:
- e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- telefon: 0748.053.966.

La Crama lui Victoraş

 Sub egida “dragostea te face să trăieşti, dar vinul te face fericit“, în oraşul nostru s-a deschis o cramă pentru vinuri alese, “Crama lui Victoraş“.

Patronul Victor Todiraşcu ne propune mărci locale, cunoscute şi de succes din zona noastră viticolă, vinuri de Bucium şi de Cotnari.

Locaţia centrală a cramei este o premiză de succes pentru afacere, iar patronul cu optimism ne spune că: “doar calitatea îţi aduce succesul!“ Într-un ambient plăcut, la o masă specială pot fi degustate vinuri dulci, demi-dulci, seci sau demi-seci, proaspete sau de colecţie. 

De apreciat că sunt aduse în paharul cunoscătorilor şi vinuri din crame particulare din zona Moldovei şi nu numai. Îi dorim mult succes in afacere şi concetăţenilor noştri, bunădispoziţie!

Page 1 of 2

Advertising