Webhosting

Red PURPLE BLACK

Regizorul Jiří Stejskal va veni în Podu Iloaiei

Scris de 

La evenimentul KineDok powered by One World Romania de luni, 29 august, de la Hanul Iloaiei, va fi prezent regizorul filmului documentar, realizat în 2014, „Căminul meu”, film ce a primit premiul pentru cel mai bun film la AFF 2015. 

Jiří Stejskal a absolvit Universitatea Thomas Batea din Zlin (Cehia) în 2008, ca specialist audiovisual.  Și-a continuat studiile în domeniul filmului baltic și media în Tallin (Estonia), unde a obținut masterul în regie de film. S-a întors apoi în Zlin pentru a doua diplomă de master, pe montaj și sunet.

Scurt-metrajele sale au fost apreciate la numeroase festivaluri de film. ,,Pit-Hole” a fost cel mai premiat film documentar ceh la nivel internațional în 2011. În 2014 a terminat documentarul de lung-metraj ,,My Home’’ (,,Căminul meu’’) care încă se află în circuitul festivalurilor.

A montat documentare pentru Televiziunea Cehă (Islám po Česku, Kultura.cz, Notes, Objektiv) și lung-metrajul ,,Smichov place, Brooklyn spi” al regizorului Dodo Gombár. A realizat video-uri și fotografii pentru proiectul faithfuliremain.com.  Lucrează la proiecte împreuna cu HBO și companii de producție de film cehe. A organizat expoziții de fotografie (Iceland nature, Estonia – Eestory , Kyrgyzstan people and nature) și a publicul articole despre călătorii (iDnes-Chernobyl, iDnes-Estonia, Reflex). 

După proiecția filmului invitatul evenimentului va sta la o discuție liberă cu participanții despre tema filmului, modalitatea de realizare, importanța acestuia în cinematografia de specialitate, etc.