Webhosting

Red PURPLE BLACK

Kinedok Podu Iloaiei - "Miss Roma la scoala"

Scris de 

Vineri, 3 iunie 2016, ora 20, KineDok powered by One World Romania continua la Podu Ioaiei la pizzeria Hap Hap cu al treilea documentar din cadrul proiectului, „Miss Roma la scoala”, un film din 2015 având regia semnată de Vesna Cudic.

În fiecare vară, o mână de fete rome curajoase se înscriu într-un concurs de frumusețe pentru a obține titlul de Miss Roma. Dar dacă visul lor nu este să primească o cerere în căsătorie, ci să meargă la liceu și să obținăo diplomă? Le urmărim în parcursul lor, pe măsură ce se descoperă.

În timpul celor patru ani de filmări, cele trei fete sunt urmărite în încercarea lor de a face față provocărilor vieții de liceu.Ele trebuie să jongleze cu temele, Facebook-ul, examenele de final de an și viața amoroasă. Cum restul colegelor lor rome au copii și nu e nimeni care să le ofere un alt exemplu, își vor urma ele visul până la capăt? Le așteaptă multe provocări.

Premii:

1. ZileleFilmului Croat 2015 - Human Rights and Ethics Jury Award for Best Film and the audience Award for Best Film;

 2. Liburnia Film Festival 2015 - Festival Prize. 

Vesna Cudic a absolvit  Scoala Nationala de Film si Televiziune, a castigat Premiul Societatii Regale de Televiziune, bursa Fujifilm, doua premii pentru doua reclame Kodak si numeroase premii la festivaluri de film printre care: Berlinale Talent Campus și Guiding Lights alumni.

Scurtăbiografie a regizoarei: http://www.casarotto.co.uk/assets/x/50983.pdf

KineDok este un program de distributie alternativa de film documentar creativ demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost initiat de Institutul de Film Documentar din Cehia impreuna cu parteneri din alte patru tari central si est-europene (Slovacia, Ungaria, Croatia si Romania). In 2015 au fost organizate 219 proiectii in 25 de locatii din 18 orase din Romania.

           In 2016, s-au alaturat programului alte doua țări (Polonia si Norvegia)  În cadrul celei de a doua ediții 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 27 de locații din 24 de orașe din România.

Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok powered by One World Romania aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.  

Intrarea este liberă, vă așteptăm cu drag!