Webhosting

Red PURPLE BLACK
Eroare
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 47

Cultural Artistic

Cu ce a venit Moş Nicolaie la copiii din Podu-Iloaiei

Scris de

Iată că în acest an, Bătrânul Nicolaie a venit la copiii din Podu-Iloaiei cu o piesă de teatru numită Peştişorul de aur. Copiii au fost emoţionaţi, iar pe feţele lor firave se putea vedea foarte uşor bucuria si curiozitatea îngeraşilor. Toţi erau nerăbdători să înceapă spectacolul. Între timp copilaşii savurau dulciurile primite, semn că au fost cuminți. Pe parcursul piesei o fetiță din public a fost actor alături de cei de la Luceafărul, în persoană fetiţei  domnului Cătălin Ipati.

        Seara a fost încântătoare pentru copii, motiv de mulțumire organizatorilor în persoanele candidaţilor USL, pentru Camera Deputaţilor Costel Alexe şi Camera Senatului Sorin Lazăr. 

 

Teatrul de papusi Luceafarul la Podu Iloaiei

Scris de

Astăzi după amiază, la ora 17, toți copiii sunt așteptați la sala de sport a orașului Podu Iloaiei la un spectacol de excepție al Teatrului de păpuși Luceafărul din Iași.

Intrarea la eveniment este libera.

Spectacolul este oferit de candidații USL la Camera Deputaților și Senat, Costel Alexe și Sorin Lazăr.

Noaptea Sfântului Andrei este o noapte autohtonă a strigoilor

Scris de

Dincolo de tradiţia Bisericii, potrivit căreia Sf. Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia strămoşilor noştri, fiind numit „Apostolul românilor", amintirea acestui ucenic al lui Hristos se păstrează şi în memoria colectivă a poporului, în diferite povestiri, colinde şi alte creaţii folclorice. Tradiţia spune că, prin părţile Dobrogei de azi, lumea era foarte tulburată de haitele de lupi ce mişunau peste tot. Apostolul Andrei, sosit pe acele meleaguri şi având tămăduirii şi al minunilor, a vindecat rănile multora şi prin rugăciuni a legat gura lupilor. De aceea, Sfântului Andrei i se acordă şi atributul de „mai marele peste lupi şi fiare sălbatice" şi de ziua lui se leagă anumite interdicţii: nu se lucrează, nu se dă de pomană, nu se împrumută lucrurile din casă. Toate acestea sunt respectate pentru ca oamenii, în special călătorii, dar şi animalele domestice să fie feriţi de lupi, de alţi prădători şi de strigoi. Întrucât după această sărbătoare începe iarna, ziua acestui sfânt este numită „Andrei de iarnă" ori „Andrei cap de iarnă", iar numele popular al lunii decembrie, care începe imediat, este „Undrea".

Alexandru Jula cântă în Podu Iloaiei.

Scris de

Vineri în data de 30 noiembrie 2012, la ora 14:00, va avea loc la sala de sport din parcul central, un concert unde îl veţi auzi pe Alexandru Jula. Intrarea este pe bază de invitaţie. Puteţi intra în posesia ei mergând la serdiul PSD sau luând legătura cu dna. Doina Maiestru. Sponsorii acestui eveniment sunt candidaţii USL pentru Camera Deputaţilor domnul Costel Alexe şi pentru Senat domnul Sorin Lazăr.

Serata de 1 decembrie la HAP HAP

Scris de

Nu numai americanii sărbătoresc ziua națională  Pentru că 1 decembrie este ziua României, vrem să cântăm imnul împreună  să ne aducem aminte de atmosfera patriotica de altădată şi să ciocnim un pahar de suc, vin fiert sau apă plată, pentru că suntem români. Toate astea se vor întâmplă în același local unde am cântat KARAOKE , pizzeria HAP HAP, buricul târgului nostru începând cu ora 19. La acest eveniment vor fi prezenți candidații USL la Camera Deputaţilor şi Senat , COSTEL ALEXE şi SORIN LAZĂR. Organizatorii Răzvan Ciorpac şi Cătălin Condrea, împreună cu partenerul media www.info-poduiloiaiei.ro vă mulțumesc că le sunteți alături la astfel de evenimente.