Webhosting

Red PURPLE BLACK

Cultural Artistic

Orasul Podu Iloaiei in imagini

Scris de

Ieri, 23 august, in cadrul Libertariadei a avut loc vernisajul si premierea concursului de fotografie "Orasul Podu Iloaiei in imagini", organizat de echipa TNL Podu Iloaiei. Evenimentul, care s-a bucurat de un real succes , a avut loc la pizzeria Hap Hap a domnului Vali Lupu si a reprezentat o premiera pentru urbe.

La vernisaj au participat 13 fotografi amatori cu un total de 30 de fotografii care au reusit sa surprinda, cu valoarea lor artistica publicul prezent.

Premiile concursului au constat in rame foto oferite de dna Gabi Condrea, director adjunct in cadrul scolii AL. I. Cuza din orasul nostru.

Locul I a fost ocupat de Zaharia Beatrice cu fotografia "Cum vine asa pleaca"locul II a apartinut lui Vatamanu Vlad cu fotografia "Zi insorita in oraselul nostru", iar Pe locul III s-a clasat Pop Cristian cu fotografia "Dansul luminii dupa ploaie".

Au mai fost premiate fotografiile "Lumina de la capatul tunelului" care apartine Ninei Mandache, "Biserica in anii 70" - Zaharia Beatrice si "Apus in Podu Iloaiei" a Adinei Bucataru.

Vernisajul mai poate fi urmarit la pizzeria Hap Hap pe tot parcursul lunilor august si septembrie. Fotografiile merita vazute!

Băieții de la Parțial Nu știu dacă ați ascultat sau nu noua lor piesă

Scris de

Brentano, Robbie Keyz și Antidot de la trupa Parțial lansează astăzi în premieră o piesă nouă intitulată "Nu știu dacă". Piesa a fost inregistrată în studioul Versy Production iar atât instrumentalul cât și mix-masterul au fost realizate de Brentano într-o reușită colaborare cu Antidot (membru al trupei Partial) și cu Robbie Keyz. Artwork-ul acestei piese a fost realizat de JoHn3Lo, iar piesa a luat naștere înca de la jumătatea lui 2012. După multe modificări s-a ajuns la formula prezentă și sperăm ca publicul să aprecieze mesajul piesei. Subiectul piesei este unul simplu, fiind vorba de un cuplu, băiat și fată care s-au certat și iși aduc aminte de clipele petrecute împreună. Cred ca fiecare dintre noi a trait măcar o parte din povestea piesei și se va regăsi în versurile ei.” ne spune Antidot. Cum vi se pare aceasta piesa?

Mai multe detalii și noutati ale trupei le puteți găsi pe: www.facebook.com/partialofficial

Filmele din 2012 în Box Office-ul american

Fiindcă mai este ceva din vacanţă sau concediu şi ne place să stăm la calc sau teveu, vă propun să urmăriţi din filmele aflate pe primele locuri în Box Officeul american şi care ar avea ceva şanse la Globul de Aur sau tânjitul Oscar. Referinţele le-am făcut studiind prin paginile de specialitate. Cu speranţa că am citit din cele mai bune cronici, vă urez vizionare plăcută. 

The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobbitul: O călătorie neaşteptată)

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, wargi, orci, şi vrăjitori. The Hobbit: An Unexpected Journey e primul episod dintr-o a doua trilogie cinematografică (după Lord of the Rings) derivată din literatura lui J. R. R. Tolkien, regizată (ca şi LOTR) de Peter Jackson. Face o întoarcere spectaculoasă în lumea fantastică din Pământul de Mijloc și construiește un pod de legătură cu trilogia Lord of The Rings, de o amploare mai mică, din cauza materialului sursă, dar de o intensitate extraordinară. 

Tradiții de anul nou în orășelul nostru

Scris de

Dansul cerbuluiAjunul anului nou este bucuria copiilor de a merge din poartă în poartă pentru a aduce urări de an nou în schimbul cărora primesc fructe colăcei şi un bănuț. Plugușorul, purtat din ușă în ușă, are neapărat în dotare clopoței, o tobă sau două şi la cei mai mari, putem întâlni celebrul buhai.

Printre obiceiurile îndrăgite, la noi în oraș, este Cerbul. Acesta constă în jucatul cerbului pe ritmul tobelor bătute de o trupă de toboșari  Are un șef numit Căpitan, personajele scenetei şi o trupă de mascați care mai de care mai înspăimântători şi comici. Fiecare trupă este însoțită de o formație de muzicanți  În zonă se mai făceau trupe de căluți  În toate scenetele personajul principal (capră, cerb, urs, etc.) vine de undeva, se îmbolnăvește şi cade jos, un doctor îl tratează, după care se ridică să-şi facă jocul. Acest ritual semnifică înnoirea timpului, trecerea în noul an. Mascații au rolul de a alunga răul dintre oameni sau de pe ogoare. Chiar dacă sunt obiceiuri precreștine ele sunt foarte îndrăgite de oameni şi păstrate chiar dacă s-a pierdut credința în astfel de prejudecați.

În ziua de 31 decembrie, dimineața,  toate trupele de pe teritoriul administrativ Podu Iloaiei se adună la primăria din oraș pentru a-şi lua autorizația şi pentru a face un prim joc. De regulă, fiecare sat are câte o trupă. Podu Iloaiei, prin tradiție are trupele împărțite pe cartiere. Anul acesta s-au prezentat Mahalaua, Budăiul, Podu Iloaiei şi Scobâlţeniul. Primarul i-a primit pe toți şi ia cinstit, cum se face la români, cu un pahar de suc sau vin. Poliția orașului, în frunte cu șeful lor domnul Stavarache, a avut grijă ca să nu se încingă spiritele şi spectacolul să se desfășoare în bună regulă. Spectacolul a început pe la 11.30 şi a durat vreo oră şi jumătate.

Dacă îi auzim pe stradă să le deschidem poarta şi să ne amuzăm cu toții. 

 

Editia a opta a Serii de Film in Podu Iloaiei

Scris de

A opta ediție a Serii de Film din Podu Iloaiei s-a desfășurat sâmbătă, 14 decembrie la Hanul Iloaiei deținut de firma Remina, într-o atmosferă caldă și relaxantă. În jur de 30 de tineri au reușit să aducă un pic de spirit local și să dea urbei un ton de tinerețe.

Filmul Goana după aur, scris, regizat, produs, montat  de Charlie Chaplin, cel mai bun film mut al cinematografiei, a stârnit hohote de râs, emoții și multă bună dispoziție în rândul spectatorilor.

Filmul a debutat cu o prezentare a Goanei după aur, Charlie Chaplin, critică și umor.  

Surpriza serii am găsit-o în savoarea plăcintelor marca REMINA și a ceaiului de mentă cu lămâie (sau demențial) servit de doamna Mina Fechete.

Organizatorii Catalin&Razvan au oferit publicului un dram de atmosferă culturală necesară Podu Iloaiei, ce se dorește oraș.

Parteneri, REMINA și www.info-poduiloaiei.ro .