Webhosting

Red PURPLE BLACK

Cultural Artistic

Concert susținut de Corul „LIA CIOCÂRLIA” în cadrul lansării proiectului Erasmus+

Scris de

Corul școlii ”Lia Ciocârlia” aniversează 20 de ani de activitate. De-a lungul acestor ani corul, având ca dirijor pe d-na profesor de muzică Stepanida Postelnicu,  a obținut 186 de premii I și alte 12 trofee  la concursuri și festivaluri județene, naționale, internaționale. La CV-ul corului se adaugă  5 albume și numeroase emisiuni radio sau TV, articole în presa scrisă, precum și participarea în cadrul unor proiecte naționale și europene. 

Acest eveniment este marcat printr-un concert la Teatrul Luceafărul, în cadrul lansării oficiale a Proiectului Erasmus+ "Europe 12 points - An European song contest" care se va desfășura sâmbătă, 6 decembrie la ora 17.00. Alături de Corul Lia Ciocârlia sunt invitați să se alăture foști membri ai trupei, în prezent  interpreți vocali: Antidot, Raluca Irimia, Adina Pătârnac, Alina Călin, Sorin Anghel, Claudia Tincu, Mădălina Atanasov, George Forcos, Marinela Dârțu, Bogdano. Ansamblul folcloric Izvorașul va evolua alături de aceștia. Prezentatorii evenimentului vor fi actrița Raluca Pintilie, doamna profesoară Stefania Postelnicu și doamna profesoară Parmena Orzetic. Sunt invitați să participe elevi ai școlii, părinți, foști elevi, dar și alți iubitori ai muzicii care doresc să ne cunoască. Invitați speciali sunt foști membri ai corului care în prezent și-au construit o carieră în domeniul artistic. Colaboratori în realizarea evenimentului sunt: Consiliul local Podu Iloaiei, Parohia Podu Iloaiei, Cornelia Costin, Ionel Alexa, consilier județean Vasile Câtea și Alina Tcaciuc. Organizatori director Ionela Zmău, director Gabriela Condrea, profesor Stefania Postelnicu și profesor Parmena Orzetic. Intrarea este liberă. 

Apreciem arta. Apreciem artiştii.

Scris de

Ieri de la  orele 18 a avut loc la Palas Mall în sala Atrium, vernisajul expoziției de grafică ”ESENȚE” semnată de domna Mina Carp Fechete. Deschiderea vernisajului a fost făcută de către prof. univ. dr. Constantin Tofan care a reușit să transpună în câteva cuvinte esențialul picturilor, cuvinte precum „frumos”, ”romantic” și ”misterios”.

La eveniment au fost prezenţi pentru a o susţine pe artista noastră locală aproximativ 50 de persoane, dintre care şi oameni din Podu Iloaiei, astfel creându-se o atmosferă relaxantă cu multe zâmbete.

Expoziţia a fost alcătuită din aproximativ 30 de picturi, toate fiind lucrate în mai puţin de un an.

Pentru cei care nu au putut fi prezenţi, expoziţia va fi deschisă şi  pot vedea picturile până pe data de 14 noiembrie, la Palas Mall, iar pe data de 3 decembrie mai au şansa de o susţine pe doamna Mina la Hotelul Traian din Iaşi, unde aceasta îşi va expune operele de artă.

În partea a doua a evenimentului, gazda i-a invitat pe cei prezenţi la librăria Cărtureşti din incinta Palasului, unde a avut loc lansarea albumului “ESENŢE”, un album în care regăsim atât picturile cât şi poeziile autoarei.

Un moment de-a dreptul special a fost realizat cu ajutorul actorului Teatrului Naţional Iaşi, Cosmin Maxim care a  recitat poeziile doamnei Mina într-o manieră originală, un moment foarte emoţionant pe care toţi cei prezenţi l-au savurat.

 

 Redacţia îi urează sincere felicitări, mult succes şi sperăm să ne mai încânte privirile şi cu alte picturi! 

„Condor

 

Pe-ntinsul mării călător

Cu aripi largi, zburând spre cer

Ca-n visul de copil stingher

Ce crede că atinge cu fruntea lui zenitul.

Visez că zbor, nu-i nimeni să mă-nfrunte,

Şi zbor spre infinit.

Sunt doar un călător ce-a adormit cu capu-n poala vieţii.

Eu ma înalţ trecând timid de poarta tinereţii –

Condor zburând spre stele.

Dar, Doamne, aripile mele sunt astăzi mult prea grele!”  Mina Carp Fechete, Condor

Seara de film in Podu Iloaiei

Scris de

Proiect lansat acum mai bine de 7 ani de Catalin Condrea, Tudor Alexandru si Razvan Ciorpac, “Seara de film” a ajuns sambata 25 octombrie  la a XVI-a editie. De-a lungul timpului evenimentul s-a desfasurat in diferite locatii din orasul nostru (Clubul Copiilor, Terasa Roz, Predemet, Hanul Iloaiei, Pizzeria Hap Hap), gazdele fiind incantate de initiativa organizatorilor de a oferi tinerilor din Podu Iloaiei un mod frumos de a petrece timpul liber.

          La ultima editie, organizata de TNL Podu Iloaiei cu sprijinul doamnei profesor Gabriela Condrea ,  au fost prezenti peste 60 de tineri printre care si colegi din organizatiile TNL din Iasi, Baltati, Erbiceni si Lungani. Acestia s-au bucurat de proiectia unei capodopere cinematografice – Lista lui Schindler -  un film dupa  povestea reala  a lui Oscar Schindler, un industrialist german care in timpul celui de-al doilea razboi mondial, vrand sa faca avere pe seama evreilor, ajunge sa se indragosteasca de sentimentul de a salva vieti omenesti, reusind astfel sa scape de la moarte peste 1100 de evrei.

           Cele 3 ore de film s-au scurs foarte repede, organizatorii si gazda, Pizzeria Hap Hap reusind sa creeze o atmosfera calda, primitoare, perfecta pentru petrecerea unei seri reci de octombrie. 

            Organizatorii, TNL Podu Iloaiei,  promit sa continue proiectul “Seara de film” si sa revina pe viitor cu alte editii.

Fotografie și film la Săptămâna liberală

Scris de

Sâmbătă, 17 mai 2014, la Pizzeria Hap Hap, tinerii din orașul nostru s-au adunat în număr foarte mare pentru a participa la două acțiuni propuse de PNL Podu Iloaiei. Astfel, peste 60 de tineri au fost încântați de expoziția de fotografie, aflată la a doua ediție, „Orașul Podu Iloaiei în imagini”. Concursul și vernisajul au fost savurate la o felie de pizza și un suc oferite de președintele PNL Podu Iloaiei Ionel Alexa.

Lucrările expuse, deosebit de frumoase, au surprins locuri și oameni din oraș impresionând atât prin sensibilitate cât și prin realism.

Câștigătorii concursului au fost: locul 1 – Roxana Simiciuc cu lucrarea ”Ruine”, locul 2 – Mădălina Atanasov cu lucrarea  ”Noapte în oraș”, locul 3 – Beatrice Zaharia cu lucrarea ”Apusul răsăritului”.

Au fost acordate și două premii speciale pentru romantism – Roxana Simiciuc cu lucrearea ”The sun is new each day” și pentru peisaj – Nicu Toma cu lucrarea ”Nori peste sat”.

Membrii biroului politic PNL Podu Iloaiei, inițiatorii și organizatorii evenimentelor, președinte Ionel Alexa, Cătălin Condrea, Răzvan Ciorpac, Gabriela Condrea, Vali Lupu, și mai tânărul vicepreședinte TNL Tudor Alexandru au creat o atmosferă relaxantă prin dicuțiile purtate, mesajele și sfaturile pentru tinerii prezenți. Domnul Ionel Alexa a expus importanța prezenței la vot pentru alegerile parlamentare și a prezentat eurocandidatul PNL din județul nostrum în persoana domnului Andrei Muraru.

În partea a doua s-a derulat seara de film. La a 16-a ediție a adus in fața participanților, filmul „Drumul spre libertate” care prezintă unul dintre cei mai importanți oameni de la răspântia dintre veacuri, Nelson Mandela. Născut sa fie liber, personalitatea acestuia a captat atentia tinerilor provocându-i la pace si implicare.

 O seară plină, o seară frumoasă, un câștig pentru tinerii din comunitatea noastră.

Update: Pozele pot fi vizionate pe pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.738861349498103.1073741848.350672068317035&type=1 

Cenaclul Arcadele, o parte a istoriei orașului

Scris de

Orașul nostru a avut cândva o viață culturală, a fost o perioadă când oamenii orașului erau preocupați de activități culturale în cadrul unui cenaclu.

Cenaclul Arcadele, patronat de Căminul Cultural Podu Iloaiei în perioada când directorul acestuia era domnul profesor Condrea Florin, a funcționat începând cu 1979 și a marcat viața comunității în anii 80. Activități culturale au fost organizate și înainte de înființarea „Arcadelor”, de către cei ce aveau să pună bazele acestui cenaclu. Membri fondatori au fost profesorul Florin Condrea, pictorul Ion Șiser, Costel Mazăre, profesorul Constantin Moraru, Gheorghe Mustață, Dumitru (Titi) Bucătaru, Didi Nichita și mai tinerii pe atunci Vasile Hanu și Mirel Chiperi.