Webhosting

Red PURPLE BLACK

Razvan Ciorpac

Duminică, 04 Mai 2014 15:12

Program audiente deputat Costel Alexe

     Din informatiile primite, in fiecare zi de luni, consilierul deputatului PNL al colegiului 7, Costel Alexe va fi prezent la sediul nou al PNL din Podu Iloaiei (langa Alimentara Alina Srl).

     Daca aveti probleme care necesita ajutorul deputatului Costel Alexe,  puteti merge in audienta in fecare luni intre orele 10-12, incepand de maine, 5 mai 2014.

           Din ciclul „Oameni de valoare” ai orașului nostru, vă propunem să vizionați interviul cu un actor tânăr dar cu multe realiză în cariera sa. Originar din orașul nostru a reușit să-și construiască o carieră în Germania, în prezent locuind în Berlin. A jucat în România în multe piese de teatru la Iași și la Cluj. În Germania a avut succes și în teatru și în filme de scurt metraj.

Interviul de azi vă propune o comunicare cu actorul pe de o parte și cu concetățeanul Alex Cîrneală pe de alta. Alex și intervievatorul Cătălin Condrea vă relevă aspecte din viața actorului de aici și de acolo, aspecte despre imaginea orașului nostru din trecut și din prezent. La realizarea materialului au conlucrat redactorii Cătălin Condrea, Răzvan Ciorpac și Tudor Alexandru. O producție a paginii Info Podu Iloaiei.

Vizionare plăcută!

 

Multi dintre concetatenii nostri, mai tineri sau mai varstnici, au avut bucuria de a fi delectati de chitara armonie a domnului Petrica Mandache, membru in formatia Mandache, renumita pentru frumoasele sarbe, creatii proprii. Muzica lui a fost marturie la nunti, botezuri, onomastici, evenimente sociale si a ramas in istoria personala a fiecaruia dintre noi ca o bucurie.

Petrica Mandache, om valoros al orasului nostru, nu poate lipsi din pagina noastra si trebuie sa ne arate ca localitatea noastra are oameni simbol, oameni care ne dau speranta ca putem cladi o societate frumoasa bazata pe valori.  

Petrică Mandache este unicul interpret de folclor românesc din Moldova la chitară şi mandolină. A început să cânte încă din copilărie, de la vârsta de 5 ani, mai intâi la vioară, la 9 ani la chitară şi după clasa a IV-a la acordeon, mandolină, contrabas, orgă şi tobe. Arta cântatului la diferite instrumente muzicale a învăţat-o iniţial de la tatăl său, iar mai apoi a devenit autodidact. A obţinut atestatul de instrumentist liber-profesionist de la Asociaţia Artiştilor Liber Profesionişti de la lângă Ministerul Culturii în anul 1970.

A cântat alături de multe formaţii muzicale la diferite evenimente şi a obţinut Locul I la Festivalul ,,Cântarea României” în Moldova. Muzica a însemnat pentru el un mod de exprimare original, un mod de a trece mai uşor peste pragurile vieţii.

Pentru a ieşi din anonimat, în prezent a ales să cânte folclor la chitară şi mandolină şi o face cu o energie de nestăvilit, cu o uriaşă dorinţă de a face cunoscute lumii frumuseţea, eleganţa şi zburdălnicia cântecului popular românesc, motiv pentru care i se potriveşte de minune porecla ,,Mână de aur”.

Impreuna cu formatia care-i poarta numele, impreuna cu fratii sai, are in spate  o lunga si bogata traditie muzicala, mostenita din anii 1880 si pana in prezent. De-a lungul timpului, din formatia Mandache au facut parte: Costache Mandache (1865 - 1944), Petru Mandache (1907-2002), Ionel Mandache (1951) si Marinica Mandache (1953).

Pagina noastra isi doreste sa promoveze oamenii cu care orasul nostru se mandreste. Alaturi de cei prezentati in articolele anterioare: Costanta Condrea, Marius Dumitru Hij, Miruna Condrea, Petrica Mandache ne fac mandri ca suntem locuitori de Podu Iloaiei.

Nu poţi să stai pe scaun pasiv, atunci când începe el să cânte folclor la chitară sau mandolină. Muzica lui te invită la dans, îti ridică moralul când eşti trist, îţi trezeşte emoţii nebănuite.

Va puteti bucura de muzica lui accesand:

https://www.facebook.com/petrica.mandache , 

https://www.youtube.com/watch?v=ulDQfQz5eRI 

Pe viitor, vom incerca sa venim in atentia voastra si cu alti oameni cu care ne mandrim. 

Astazi, dl deputat PNL al Colegiului 7, Costel Alexe impreuna cu dl presedinte al CJ Iasi si presedinte PNL Iasi Cristian Adomnitei, au fost pe santierul de la Podu Iloaiei, pentru a vedea stadiul lucrarilor proiectului implementat de Apa Vital (institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Iasi), respectiv "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Iasi", dezvoltat prin Programul Operational Sectorial "Mediu" 2007-2013 (prima etapa) si 2014-2021 (cea de-a doua etapa).

Din partea comunitatii locale, la vizita a participat dl presedinte PNL Podu Iloaiei Ionel Alexa impreuna cu biroul politic local PNL Podu Iloaiei.

Pentru mediul rural si pentru judet implicit, acesta este un proiect extrem de important, la finele caruia peste 90% din populatia din Iasi, Podu Iloaiei, Targu Frumos si Harlau va beneficia de o retea de distributie a apei si de canalizare moderna, a carei lipsa este de neconceput pentru Romania europeana a anului 2014.

După finalizarea lucrărilor din cadrul acestui proiect, un număr de aproximativ 375 de gospodării vor beneficia de branşamente la reţeaua de apă potabilă, iar aproximativ 910 de gospodării vor beneficia de serviciul de canalizare. 

Lucrările cuprind extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare în Podu Iloaiei şi Scobâlţeni cu o lungime de 13,3 km, aducţiune apă în localitatea Scobâlţeni pe o lungime de 2,3 km, extinderea şi reabilitarea reţelei de apă în Podu Iloaiei şi Scobâlţeni cu o lungime de 5,2 km, execuţia a două staţii de pompare apă potabilă în Podu Iloaiei şi Scobâlţeni şi a 7 staţii de pompare apă uzată, inclusiv extinderea conductelor de refulare aferente acestor staţii cu o lungime de 2 km, construirea unui rezervor de capacitatea de 300 mc la Scobâlţeni, proiectarea detaliilor de execuţie aferente lucrărilor.

Lucrările sunt efectuate de Asocierea SC Iasicon SA - Emit Ercole Marelli Impianti Tecnologici S.P.A., cu o valoare de contract acceptată de 14.683.353 lei. 

Data de începere a contractului: 17 iunie 2013. Data de finalizare a contractului: 16 noiembrie 2014.

Dumnezeu a fost bland in noaptea de 10 octombrie 2013 cand la Scoala Scobilteni sala de calculatoare a fost cuprinsa de flacari afectand-o in mare parte.

Totul a plecat din cauza deselor intreruperi ale curentului electric urmate de fluctuatii de tensiune obisnuite in satul Scobilteni,  care au dus la pornirea automata a unui calculator din retea. Monitorul, supraincalzindu-se a ars mocnit, producand un mic incendiu care a cuprins o parte din lambriu si niste planse aflate deasupra calculatoarelor degajand un fum dens care s-a impanzit in toata scoala. Norocul a fost ca instalatia electrica a laboratorului de informatica a fost bine facuta astfel incat cand caldura degajata de monitor a ajuns la cablul electric, sigurantele din tablou s-au declansat automat oprind curentul electric in toata reteaua de calculatoare, altfel incendiul ar fi putut afecta toate cele 16 calculatoare legate in

Luni, 23 Septembrie 2013 15:45

Alegeri la PER Podu Iloaiei

Ieri, 22 septembrie începând cu ora 12 s-au adunat aproape 20 de oameni pentru a reconstrui filiala locală a Partidului Ecologist Român. Invitați de la organizația județeană au fost președintele organizației Constantin Pâslaru și din partea ACAR (Asociația Cetățenilor Abuzați din România) domnul Virgil Iordache. Pe ordinea de zi au fost alegerea biroului politic local și strategii de consolidare a filialei. Domnul Constantin Pâslaru a declarat: „Doresc ca PER Podu Iloaiei sa devină diamantul de pe coroana PER Iași. Este o filială promițătoare. Aș dori ca aceasta să colaboreze cu partidele de dreapta pentru că noi suntem o formațiune de centru dreapta cu influențe liberale”. Biroul politic este constituit din: președinte Sorin Atanasov, vicepreședinți Vasile Hanu, Cernăuț Mihai și Ciobanu Viorica Brândușa, secretar Ciobanu Cătălin și membriiFotache Nelu, Rădeanu Ana, Iftimie Mihai și Stoica Octav. „Noul birou politic va fi peste 3 ani salvarea orașului, cu sprijinul organizațiilor politice partenere” a declarat domnul Sorin Atanasov noul președinte al organizației.

Duminică 15 septembrie 2013, PNL Podu Iloaiei și-a chemat membrii pentru o ședință extraordinară a Adunării Generale. La ședință au participat din partea organizației județene domnul Marius Dangă secretar general, Viceprimarul municipiului Iași și domnul Deputat al colegiului 7, Costel Alexe. Prezidiul ședinței a fost format din membrii biroului actual,  domnul Marius Dangă, domnul Costel Alexe și domnul Consilier Local Baciu Petru. De pe ordinea de zi a întâlnirii putem sublinia analiza activității organizației de după alegerile locale 2012, noile direcții de acțiune politică, alegerile europarlamentare și prezidențiale și strategii de reformarea organizației.

Raportul de activitate a fost prezentat de doamna Cornelia Costin și Cătălin Condrea sub forma unui bilanț al activității politice desfășurate de noul birou. Se regăsesc activități din Campanie electorală deputat colegiu 7 Costel Alexe: Concurs de table – sambata, 10 noiembrie 2012, Clubul Copiilor; Seara de karaoke – sambata, 23 noiembrie 2012,  Pizzeria Hap Hap; 1 Decembrie – sambata, 1 decembrie 2012, Pizzeria Hap Hap; Campionat tenis de masa - 2 decembrie 2012, Sala de sport; Seara de film - vineri 7 decembrie 2012, Pizzeria Hap Hap.  Activitati pentru tineri cu scopul consolidarii oganizatiei de tineret PNL Podu Iloaiei: Crearea paginii de facebook TNL Podu Iloaiei, Distractii pentru tineri: Petrecerea îndragostitilor - 16 februarie 2013, Pizzeria Hap Hap și Sambata tinerilor – 9 iunie 2013, Ionel Alexa; Evenimente

 

Chiar  dacă este o problemă importantă în campaniilor electorale, problema cainilor vagabonzi nu a fost rezolvată de la revoluție încoace.

Primarul actual odată cu venirea în fruntea administrație locale, a promis rezolvarea acesteia prin construirea unui padoc. Încă din timpul administrației lui Baciu, în bugetul anului 2012 au fost alocați 15.000 lei. Încă de pe atunci se vehicula ideea construirii unui padoc pentru câinii comunitari într-una din cladirile stațiunii de cercetări agricole din Podu Iloaiei.

În bugetul de învestiții pentru anul 2013, au fost prevăzuți 20.000 lei,  necesari inițierii acestui proiect . Chiar dacă toți consilierii susțin rezolvarea acestei probleme, întâlnim  pe străzile orașului  haite ce numără zeci de câini fără stâpan, ce amenință siguranța locuitorilor urbei, în special a copiilor și bătrânilor.

Pericolul se mărește odată cu venirea anotimpului rece , când noaptea se lasă mai devreme și aceștia devin mai agresivi.

Putem defini cu grad ridicat de risc (de mușcătură),  zonele:  punctele de colectare ale deșeurilor , vecinătatea cimitirului din oraș, strada Gării, puntea de la Holm,  strada Română,  strada Traian.

Un pericol important apare odată cu începerea școlii, mulți copii fiind amenințați în drumul lor spre școală. Cei mai expuși sunt elevii care fac naveta de la Scobîlțeni, Holm sau Sprânceana la liceu și școala generală.

Întârzierea rezolvării acestei probleme nu face decât să ducă la o acutizare  a ei respectiv la scăparea de sub control a creșterii populației de câini comunitari, o femela fătând trei generații de pui pe an.

 Nu putem decât să trăim cu speranța că în orașul nostru nu se va întâmpla o tragedie asemanatoare cu cea din București!

 

Sâmbătă, 24 August 2013 09:53

Orasul Podu Iloaiei in imagini

Ieri, 23 august, in cadrul Libertariadei a avut loc vernisajul si premierea concursului de fotografie "Orasul Podu Iloaiei in imagini", organizat de echipa TNL Podu Iloaiei. Evenimentul, care s-a bucurat de un real succes , a avut loc la pizzeria Hap Hap a domnului Vali Lupu si a reprezentat o premiera pentru urbe.

La vernisaj au participat 13 fotografi amatori cu un total de 30 de fotografii care au reusit sa surprinda, cu valoarea lor artistica publicul prezent.

Premiile concursului au constat in rame foto oferite de dna Gabi Condrea, director adjunct in cadrul scolii AL. I. Cuza din orasul nostru.

Locul I a fost ocupat de Zaharia Beatrice cu fotografia "Cum vine asa pleaca"locul II a apartinut lui Vatamanu Vlad cu fotografia "Zi insorita in oraselul nostru", iar Pe locul III s-a clasat Pop Cristian cu fotografia "Dansul luminii dupa ploaie".

Au mai fost premiate fotografiile "Lumina de la capatul tunelului" care apartine Ninei Mandache, "Biserica in anii 70" - Zaharia Beatrice si "Apus in Podu Iloaiei" a Adinei Bucataru.

Vernisajul mai poate fi urmarit la pizzeria Hap Hap pe tot parcursul lunilor august si septembrie. Fotografiile merita vazute!

Duminică, 18 August 2013 09:48

Orașul Podu Iloaiei are liber la sport

Campionatul de fotbal pe teren sintetic „Liber la sport”, organizat de TNL Podu Iloaiei în cadrul LIBERTARIADEI, a adus la start 16 echipe din toate zonele orașului nostru și a satelor din împrejurimi. Echipele au fost împărțite în 4 grupe primele din grupe calificându-se mai departe. Grupele sunt: 

 

Grupa I

Grupa II Grupa III Grupa IV
1. Juniorii Podu-Iloaiei 1. FC Gize 1. Centru 1 1. Fc Star
2. Centru 2 2. 4 in 1 2. Orange 2. Traian 2
3. Budai 3. Scobilteni 3. Henci 3. Kingston
4. GUT 4. Power Rangers 4. Traian 1 4. Pavilioane

 Dupa prima zi a competitiei, acestea sunt rezultatele:

 

Grupa I Grupa II Grupa III Grupa IV
Juniorii Podu-Iloaiei 2-2 Centru 2 FC Gize 6-8 4 in 1 Centru 1 5-1 Orange FC Star 5-2 Traian 2
Juniorii Podu-Iloaiei 1-4 Budai FC Gize 5-2 Scobilteni Orange 3-6 Traian 1 Traian 2 0-3 Pavilioane
Centru 2 6-7 GUT 4 in 1 1-4 Power Rangers Henci 0-7 Traian 1 Kingston 3-7 Pavilioane
Budai 0-3 GUT Scobilteni 2-1 Power Rangers    

Campionatul are loc pe terenul sintetic al domnului Claudiu Irimia de la Coșeri, teren dotat cu nocturnă permițând desfășurarea partidelor departe de arșița zilei. Arbitri campionatului sunt: Codreanu Mihăiță, Codreanu Petrică,  Asimini Dumitru și Paul Codru. Ambițiile și orgoliile s-au încleștat într-o luptă pe teren finalizându-se cu tristețe sau bucurie. Toată lumea a avut de câștigat o seară plăcută în care competiția a fost un motiv bun de a strânge laolaltă tineri iubitor de sport.

Competiția se va încheia luni 19 august când vor avea loc semifinalele și finalele (finala mică și finala mare) și premierea câștigătorilor, golgheterului și celor mai fair play jucători.