Webhosting

Red PURPLE BLACK

Razvan Ciorpac

Luni, 22 Decembrie 2014 09:57

Moș Crăciun în Podu Iloaiei

Sâmbăta asta bătrânul Moș Crăciun și-a început lunga sa călătorie în lume pentru a duce cadouri la copiii cuminți. A dorit să  înceapă împărțirea darurilor chiar din orașul nostru.

Astfel, la rugămințile doamnei Doina Alexandru, veche prietenă a dumnealui, Moș Crăciun a fost prezent sâmbătă, 20 decembrie de la ora 12:30 la pizzeria Hap Hap unde era așteptat de 30 de copii care au fost foarte cuminți anul ăsta. Spre bucuria celor mici, moșul a venit însoțit de Zâna Măseluță și Crăiasa Zăpezii, nelipsite de evenimentele organizate de doamna Doina Alexandru.

Cei mici l-au bucurat pe moșul cu poezii, colinde și cântecele, acesta răsplătindu-i cu daruri iar   Zâna Măseluță și Crăiasa Zăpezii au animat sărbătoarea dansând cu micuții. 

Organizatoarea evenimentului, doamna Doina Alexandru le-a transmis celor prezenți, părinți și copii, că va continua aceste proiecte dedicate celor mici pentru a le face copilăria mai frumoasă.    

  
Pagina noastră vă oferă filmarea concertului "Lia Ciocarlia și prietenii" care a avut loc la teatrul Luceafărul din Iași pe 6 decembrie 2014. Evenimentul a reprezentat atât sărbatorirea a 20 de ani de activitate a corului Școlii „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei "Lia Ciocarlia" condus de doamna Stepanida Postelnicu dar și lansarea proiectului Erasmus+, "Europe – Twelve Points! A European Song Contest ". Aranjamentul coral, muzica si versurile melodiilor interpretate de  corul "Lia Ciocârlia" sunt creațiile doamnei Stepanida Postelnicu.

Deschiderea explozivă a concertului de corul ”Lia Ciocârlia” urmată de discursurile doamnei Stepanida Postelnicu și a doamnei Parmena Orzetic:

Adina Pătârnac, invitată în cadrul concertului interpretează melodia "I surrender" de la Celine Dion:

Adina Patârnac, amintiri legate de corul ”Lia Ciocârlia” și doamna Stepanida Postelnicu:

Domnul George Forcos, fost coleg de conservator al doamnei Postelnicu încântă publicul cu două melodii de muzică populară:

O parte din corul "Mini Lia Ciocârlia", elevi ai Școlii „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei interpreteaza cântecelul ”Ciocănitoarea”:

Prezentatoarea evenimentului, actrița teatrului Luceafărul, Raluca Pintilie, introduce următorul moment: 

 

Doamna Postelnicu interpretează melodia ”Poveste” acompaniată cu mișcări de dans de corul pe care îl conduce: 

 Mesaje ale prietenilor de peste mări și țări ale corului "Lia Ciocârlia", Alina, Alexandru, Florența, Raluca, Leontina: 

 

 Raluca Pintilie pregătește următorul moment, un colind susținut de ”Licurici”, micuții Gradiniței  „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, pregătiți de doamna educatoare Mihaela Gheorghiu: 

 

Micuții licurici colindă spectatorii: 

 Artistul Andrei Gheban, sau ”Antidot” după cum il știm cu toții aduce o pată de culoare în atmosfera concertului interpretând melodia ”Relații” și melodia ”Mame” alături de Adina Pătârnac: 

 

Solista de muzică populara în cadrul ansamblului "Rapsozii Iveștiului" , micuța Florentina Albu din Ivești, Bârlad încântă publicul cu cântecele ”Doina” și ”Mi-i drag satul”: 

Corul ”Lia Ciocârlia” alaturi de doamna Stepanida Postelnicu cantă melodia ”România mea”: 

Raluca Pintilie o prezinta publicului pe Mădălina Atanasov, fostă membra a corului ”Lia ciocârlia”: 

 Mădălina Atanasov interpreteaza piesa ”Those were the days” după coverul celor de la Hermes House Band: 

Domnul Bogdan Orzetic, preot la parohia din Scobâlțeni, amintiri despre experiența legată de ”Lia Ciocârlia”:  

Domnul Bogdan Orzetic interpretează două piese personale, din care una în premieră: 

Prezent la aniversarea celor 20 de ani de activitatea a ”Liei Ciocârliei”, ansamblul ”Izvorasul” condus de domnul profesor Mihai Cernăuț: 

Revenim cu restul filmarilor, pana atunci bucurati-va de calitatea full HD ale celor postate. Vizionare plăcută!

Astăzi, 1 Decembrie 2014, în centrul orașului nostru oficialități alături de cetățeni din Podu Iloaiei s-au adunat pentru a sărbători Ziua Națională a României. 

După o slujbă de pomenire a eroilor neamului, oficiată de preoții Vasile Sârbu și Ioan Dragoi, au fost depuse coroane de flori de către autoritatea locală și partide politice.

În final, toți cei prezenți au ciocnit un pahar de vin întru reconciliere și spirit național. 

De la Podu Iloaiei se transmite la mulți ani România, la mulți ani români de pretutindeni! 

În perioada 13 noiembrie – 5 decembrie, femeile din orașul Podu Iloaiei au posibiltiatea de a se testa gratuit în vederea depistării cancerului de sân și a celui de col uterin. Prin intermediul Unității Mobile de Diagnostic – Sân şi Col Uterin ”Renaşterea”, amplasate in parcarea ANL  a Primăriei Podu Iloaiei, reprezentanții fundației vor efectua 300 de teste Papanicolau și 200 de mamografii  în vederea depistării pacientelor cu risc ridicat de cancer de col uterin și de sân.

Conform  statisticilor oficiale, România se situează pe primul loc în Europa, atât în ceea ce privește numărul cazurilor de cancer de sân și de col uterin, cât și al ratei deceselor, cauzate de aceste boli. Cancerul la sân este prima cauză de deces în rândul femeilor din România. În fiecare an, aproximativ 6.000 de femei se îmbolnăvesc de cancer la sân și peste jumatate pierd această bătălie, cauza principala fiind diagnosticarea bolii în stadiu avansat. Diagnosticat în fază incipientă, cancerul la sân, poate fi tratat relativ ușor și fără urmări, chiar vindecat.  Descoperit în stadiul 0 sau 1 poate fi vindecat in proporție de 94%. 

 Unitatea Mobilă de Diagnostic – Sân și Col Uterin ”Renașterea” este parcată lângă sediul Primăriei orașului Podu Iloaiei, programările putându-se face la numerele de telefon 0232.74.06.56, 0232.74.06.46, sau personal la secretariatul Primăriei din Podu Iloaiei. În  interiorul unității sunt amenajate un cabinet ginecologic și unul de radiologie – mamograf. Prin acest program se oferă mamografii şi Teste Babeş Papanicolau în regim de gratuitate femeilor din comunităţile cu acces limitat la aceste tipuri de investigaţii medicale. 

Klaus Iohannis a obținut un rezultat extraordinar la noi în comunitate. Mesajul electoral promovat de organizația locală PNL a convins. La închiderea urnelor Klaus Iohannis a obținut 2283 însemnând 55,35% în defavoarea lui Victor Ponta care a obținut doar 1859 însemnând 44,88% din sufragii, din totalul voturilor  de  3580  însemnând o prezență de  50,80%,  au fost anulate  70 de voturi.

O echipă tânără a reușit să convingă electoratul în defavoarea unei echpe a PSD-ului  fără consecvență, fără mesaj clar și continuitate! 

Așteptăm rezultatele finale la nivel național pentru a confirma viitorul președinte al României!

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 17:15

Tinerii vor o societate mai bună

Astăzi, 15 noiembrie 2014, în satul Henci, trei tineri voluntari frizeri au făcut ca oamenii de acolo să fie mai frumoși. Au făcut ca foarfeca și pieptenele să schimbe fizionomia a 25 de copii, tineri și bătrâni. Ionuț Moldovanu, Bogdan Pascariu și Mădălin Marcu au reușit să facă mai mulți oameni bucuroși sub egida „Voluntariat pentru o comunitate mai bună”

"Am reușit să fac un bine și asta mă face să ma simt mai bine.” Ne-a declarat Mădălin Marcu, unu din frizeri. ”Mă bucur că am putut dărui ceva societății. Cu această ocazie sperăm să putem schimba mentalitatea omului în legătură cu implicarea, voluntariatul și simțul civic." Ne-a declarat Ionuț Moldovanu. "Mulțumirea din ochii celor pe care i-am tuns este cea mai mare mulțumire pentru mine", ne-a declarat Bogdan Pescariu.

Începând cu orele 11 până după ora 17 au trecut pe sub foarfecă henceni mai tineri și mai în vârstă aducând puțin bine și puțin frumos în viața acestora.

Redacția Info Podu Iloaiei, promotorul și organizatorul acestui eveniment de voluntariat, unic în acest moment vă promite să realizeze și în alte comunități astfel de evenimente și să vină în fața dumneavoastră cu inițiative pentru o comunitate mai bună.

Acest eveniment nu se putea realiza fără oameni care cred în voluntariat și în evenimente sociale. Mulțumim pe această cale unor oameni care au fost întotdeauna alături de astfel de proiecte și idei. Domnul Florin Zero a dorit să răsplătească tinerii, imediat ce a aflat de astfel de inițiativă. Doamna Gabriela Condrea a avut grijă ca cele necesare tunsului să fie asigurate.

Mulțumim unui om extraordinar, Petrică Feraru care s-a arătat încântat de idee, ne-a pus la dispoziție localul său, ne-a oferit ceaiul și cafeaua absolut necesare intr-un astfel de eveniment și s-a arătat deschis și pentru alte proiecte în viitor. Mulțumim gazdei noastre pe perioada întregii zile, Oana Feraru. 

Noi cei din redacție, Cătălin Condrea, Răzvan Ciorpac si Tudor Alexandru suntem bucuroși să fim alături de dumneavoastră, să aducem un pic de bine în viața dumneavoastră, să aducem normalitatea în comunitatea noastră.

Echipa PNL Podu Iloaiei a terminat in forta  campania electorala dinaintea turului 2 de scrutin. Prezenti in oras in ultima zi de campanie au fost deputatul PNL Costel Alexe si consilierul judetean si presedinte al organizatiei de tineret a PDL Iasi, Catalin Morosanu. Acesta din urma, cunoscut si ca luptator feroce de K1 a reusit sa insufle celor de fata spiritul sau de invingator.

In cele cateva zeci de minute de mars prin oras, alaturi de  echipa ACL au venit numerosi simpatizanti care si-au aratat sustinerea fata de candidatul lor, Klaus Iohannis. 

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale se încheie sambata, 15 noiembrie la ora 7:00, urmand ca duminica peste 8200 de alegatori din Podu Iloaiei  sa fie asteptati la urne pentru a desemna viitorul presedinte al tarii.

Marți, 11 Noiembrie 2014 17:02

Voluntariat pentru o comunitate mai buna

Pagina voastra de stiri www.info-poduiloaiei.ro va propune un proiect nou. Este un proiect care isi propune sa aduca un plus de simt civic, un plus de implicare si de mai bine pentru noi, cei am ales sa traim aici sperand la o viata normala.

Este o idee preluata din viata lumii moderne, din occident unde oameni de bine desfasoara activitati de voluntariat pentru a transforma comunitatile lor. Proiectul are la baza conceptul de a readuce energia pozitiva in viata oamenilor de langa noi.

Trebuie sa traim mai bine, sa invatam sa traim mai bine si este un prim pas alaturi de pasii pe care trebuie sa-I facem cu totii.

Sambata, 15 noiembrie incepand cu ora 11, in satul Henci, 3 tineri voluntari, Mădălin Marcu, Bogdan Pascariu, Ionuț Moldovanu in localul domnului Petrica Feraru doresc sa-si ofere serviciile oamenilor din aceasta comunitate.

Sunt asteptati copii, tineri, adulti, batrani care au nevoie de aceste servicii.

Pagina noastra doreste sa va aduca proiecte deosebite, pentru acest lucru este nevoie de initiativa, este nevoie de voluntariat, este nevoie de implicare. Oferind, te simti mai bine facand bucuros un om de langa tine.

Detalii la tel. 0753 559 814 sau 0740 754 754.

ACEST PROIECT NU FACE PARTE DIN CAMPANIA ELECTORALA!

 

Duminică, 02 Noiembrie 2014 15:30

Alegeri prezidențiale in Podu Iloaiei

Astăzi este invitată lumea să își aleagă viitorul președinte. După o campanie mai mult sau mai puțin curată, cetățeanul trebuie să se hotărască pe cine va vedea pe fotoliul prezidențial, pe cine va avea pe sticla televizorului la talk showuri pentru următorii 5 ani ca primul om al statului Român.

În urbea noastră pe listele permanente sunt înregistrați 8377 votanti. La ora 16 și-au exprimat opțiunea 2422 de votanti, reprezentând 28.912%. Să sperăm că până la închiderea urnelor vor veni cât mai mulți concetățeni. Este bine ca viitorul președinte să fie ales de  majoritate.

Prezența la vot pe secții de votare la ora 16.

La secția 271 au votat 256 din 860.

La secția 272 au votat 347 din 1343.

La secția 273 au votat 248 din 885.

La secția 274 au votat 280 din 883.

La secția 275 au votat 241 din 893.

La secția 276 au votat 273 din 936.

La secția 277 Henci au votat 106 din 417.

La secția 278 Holm au votat 86 din 224.

La secția 279 Scobâlțeni au votat 244 din 940.

La secția 280 Budăi au votat 230 din 750.

La secția 281 Cosițeni au votat 114 din 246.  

Este o prezență mică la vot ținând cont că se votează cel mai important om al statului. Sperăm că cei plecați în străinătate vor putea găsi o secție de votare să-și exprime opțiunea de vot. 

[Stire in curs de actualizare]

Duminică, 02 Noiembrie 2014 14:55

Politica neasumata

Vineri noapte, pe la ultimile ore ale campaniei electorale, au fost împărțite prin scările blocurilor din oraș, pliante cu un conținut antiprimar implict antiPSD. 

După ancheta desfășurată de de noi nici un alt lider local nu și-a asumat acest gest. Putem interpreta-o ca o acțiune rebelă a unor cetățeni din mica noastră localitate nemulțumiți de politica liderilor locali, mai ales în urma migrațiilor din ultimul timp. 

Vă lăsăm pe dumneavoastră să decideți cu privire la conținutul acestui pliant și implicit aspra gestului.

Redacția noastră se delimiteaza complet de aceasta acțiune.