Webhosting

Red PURPLE BLACK

Razvan Ciorpac

Azi, 30 iunie 2013 la Clubul copiilor Podu Iloaiei a avut loc Adunarea Generală a Asociației nr 2 Podu Iloaiei. Pe ordinea de zi a fost un singur punct de alegerea unei noi conduceri în urma demisiilor de acum o săptămână a președintelui Gabriel Juncu și a administratorului Cătălin Ipate.

Din raportul de activitate a domnului Cătălin Ipate, la preluarea asociației, aceasta avea datorii ce însumau 8700 lei la SC PREDEMET SA – operator servicii salubrizare – si 37000 lei la APA VITAL – furnizor servicii apă – canal și 174000 lei penalitați la facturi.

În momentul predării, datoriile au crescut doar catre SC PREDEMET SA la 35000 lei și au scăzut către APA VITAL la 7000 lei + factura lunii în curs iar penalitățile au ajuns la 151000 lei.

In urma ședinței s-a stabilit noua conducere a asociației în persoana domnului Puiu Cătușanu care va cumula atribuțiile funcțiilor de președinte și administrator.

Administratorul demisionar Cătălin Ipate ne-a declarat: „Am vrut sa demonstrez că datoriile asociației pot scădea în timp, ceea ce am arătat în cifre. Urez mult succes noii conduceri și le doresc să continue în acest trend”  

 Prezența la ședință a fost foarte slabă, de doar 15 membri asociați, chiar dacă au fost puse afișe pe toate scările blocurilor care apartțin asociație, fapt ce poate demonstra slaba implicare comunitară.

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 19.00, a avut loc deschiderea oficiala a Taberei Naționale de Jurnalism, editia a XX-a, organizată de Ministerul Tineretului și Sportului prin DJST Iasi, la care participă 80 de tineri din Iași și din țară. La această ediție din orașul nostru participă patru tineri liceeni care doresc să se pregătească în domeniul jurnalistic. Aceștia au realizat știri pentru pagina localității www.info-poduiloaiei.ro și pagina de facebook Podu Iloaiei. Tinerii participanți sunt împarțiți în 3 sectiuni: presă, radio și TV și vor avea oportunitatea de a învăța din experiența și profesionalismul celor mai cunoscuți oameni de presă, radio și televiziune din Iași. Sub îndrumarea unor jurnaliști profesioniști, tinerii își vor însuși tehnici specifice activității de jurnalist, își vor forma deprinderi de lucru în echipă, vor obține experiență în activitatea de redacție și pe teren, vor schimba păreri și idei cu alți colegi din diverse colective de presă și vor fi încurajați să urmarească realizările jurnaliștilor din alte colective redacționale. Ca în fiecare an, tinerii jurnalisti vor redacta zilnic publicația "PULS Muncel", ediția 2013 și vor avea ocazia să viziteze câteva redacții din Iasi. "Anul acesta Tabăra Națională de Jurnalism se află la o ediție aniversară - 20 de ani la rând am avut plăcerea de a fi alături de tineri talentați și dornici de a face performanță, tineri care promit jurnalism de calitate. Le doresc să își mențină mereu entuziasmul, interesul pentru dezvoltarea personală și pentru perfecționare în acest frumos domeniu", a declarat lector univ.dr. Ciprian Paraschiv, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași. 

Așteptăm ca la finalul acestei ediții orașul nostru să beneficieze de serviciile acestor tineri jurnaliști. Le dorim la cât mai multe știri.

 

În prima duminică după Înălțare, 16 iunie 2013, cabinetul senatorial Podu Iloaiei, patronat de senatorul Sorin Lazăr și sediul PSD Podu Iloaiei, a primit binecuvântarea bisericii Sf. Nicolae reprezentată de soborul format din Părintele Paroh Vasile Sîrbu, preot Ioan Drăgoi, preot Mihai Zvoriște și diacon Teodor Sîrbu. Alături de domnul senator, pe lângă familia sa, au fost prezenti directorul cancelariei Prefecturii Iași Marian Șerbescu, vicepreședinte PSD Iași Vasile Câtea, vicepreședinții TSD Iași Bogdan Cojocaru și Cătălin Bejan. Președintele PSD Podu Iloaiei, Costel Tcaciuc, vicepreședinții Gheorghe Cojocaru și Dumitru Popovici, președinta de organizației femei PSD Podu Iloaiei Stephanida Postelnicu, au avut alături pe lângă mulți membri PSD locali și invitați  reprezentanți din toate partidele urbei noastre: de la PDL – domnul viceprimar, președinte PDL Haliga Iustin, din partea PNL – partener în coaliția USL: președinte Cornelia Costin, vicepreședinte Cătălin Condrea, președinte TNL Răzvan Ciorpac, vicepreședinte TNL Tudor Alexandru, membru în biroul permanent PNL Doina Maistru, din partea PC – președintele Victor Todirașcu, din partea PPDD președinte Cătălin Ipate și din partea UNPR – președinte Irimia Claudiu și consilier Florin Zero. Pe lângă cei nominalizați au fost  prezenți mulți prieteni și simpatizanți PSD Podu Iloaiei.

       

Slujba a început în jurul orelor 11:30, iar după binecuvântare au adresat mesaje comunității preotul paroh Vasile Sîrbu și senatorul Sorin Lazăr care a promis că se va implica în viața comunității și va sprijini în rezolvarea problemelor locale.

      

Duminică, 16 Iunie 2013 13:11

Alegeri la PC Podu Iloaiei

Astăzi duminică 16 iunie 2013, au avut alegerile Partidului Conservator Podu Iloaiei, după 4 luni de interimat. Adunarea Generală a partidului a avut ca invitați de la organizația județeană pe președintele organizației județene Vasile Șalaru, secretar general Hapău Virgil, președinte organizație de femei Adina Rusu, președinte organizație de tineret Bogdan Bunduc, președintele organizației muicipale tineret, Avi Stevanian, membru birou executiv judetean Dumitru Asimini, pentru a avea girul unor alegeri corecte și statutare. Din partea aliaților politici locali au participat vicepreședinte PNL Podu Iloaiei Cătălin Condrea, președinte TNL Podu Iloaiei Răzvan Ciorpac, vicepreședinte TNL Podu Iloaiei Tudor Alexandru și membru în biroul permanent Doina Maistru.

            Alegerile au debutat cu discursul domnului Șalaru care a vorbit despre activitatea domnului Vicu Todirașcu, președinte interimar. PNL Podu Iloaiei în calitate de parteneri în coaliția USL a adresat mesaje de susținere.

            În urma alegerilor a fost confirmat domnul Victor Todirașcu în funcția de președinte al PC Podu Iloaiei alături de:

Președintele Executiv – Nica Eduart

Prim-Vicepreședinte – Grecu Benone

Secretar General – Gavril Constantin

Vicepreședinte – Cop Ciprian

Vicepreședinte – Pantalon Gheorghe

Vicepreședinte – Zara Mihai

Vicepreședinte – Cucuteanu Pavel

Secretar Executiv – Prîsneac Andrei

Secretar Executiv – Nicai Ioan

Secretar Executiv – Istrate Constantin

Secretar Executiv – Ichim Cristinel

Președinte Organizația Tineret – Grecu Ioana

Președinte Organizația Pensionari – Sturzu Mihai

Membru – Mandache Niculai  

 

Le dorim mult succes în activitate!

Sâmbătă, 15 Iunie 2013 06:49

Alegeri la PC Podu Iloaiei

Duminica, 16 iunie 2013 ora 13 vor avea loc alegeri la Partidul Conservator filiala Podu Iloaiei, avandu-l ca unic candidat la functia de presedinte pe Victor Todiraşcu.

La evenimentul care se va desfasura la sediul PC din orasul nostru va fi prezent si Vasile Şalaru, presedinte PC judet Iasi.

 

Sâmbătă, 15 Iunie 2013 06:41

Sfintire cabinet senatorial PSD

Duminica, 16 iunie 2013 la ora 11, va avea loc sfintirea Cabinetului senatorial Sorin Lazar si sediu PSD din Podu Iloaiei.

Presedintele organizatiei PSD Costel Tcaciuc va invita sa luati parte la eveniment.

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 19:32

Editia a opta a Serii de Film in Podu Iloaiei

A opta ediție a Serii de Film din Podu Iloaiei s-a desfășurat sâmbătă, 14 decembrie la Hanul Iloaiei deținut de firma Remina, într-o atmosferă caldă și relaxantă. În jur de 30 de tineri au reușit să aducă un pic de spirit local și să dea urbei un ton de tinerețe.

Filmul Goana după aur, scris, regizat, produs, montat  de Charlie Chaplin, cel mai bun film mut al cinematografiei, a stârnit hohote de râs, emoții și multă bună dispoziție în rândul spectatorilor.

Filmul a debutat cu o prezentare a Goanei după aur, Charlie Chaplin, critică și umor.  

Surpriza serii am găsit-o în savoarea plăcintelor marca REMINA și a ceaiului de mentă cu lămâie (sau demențial) servit de doamna Mina Fechete.

Organizatorii Catalin&Razvan au oferit publicului un dram de atmosferă culturală necesară Podu Iloaiei, ce se dorește oraș.

Parteneri, REMINA și www.info-poduiloaiei.ro .

 

Astăzi după amiază, la ora 17, toți copiii sunt așteptați la sala de sport a orașului Podu Iloaiei la un spectacol de excepție al Teatrului de păpuși Luceafărul din Iași.

Intrarea la eveniment este libera.

Spectacolul este oferit de candidații USL la Camera Deputaților și Senat, Costel Alexe și Sorin Lazăr.

Dincolo de tradiţia Bisericii, potrivit căreia Sf. Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia strămoşilor noştri, fiind numit „Apostolul românilor", amintirea acestui ucenic al lui Hristos se păstrează şi în memoria colectivă a poporului, în diferite povestiri, colinde şi alte creaţii folclorice. Tradiţia spune că, prin părţile Dobrogei de azi, lumea era foarte tulburată de haitele de lupi ce mişunau peste tot. Apostolul Andrei, sosit pe acele meleaguri şi având tămăduirii şi al minunilor, a vindecat rănile multora şi prin rugăciuni a legat gura lupilor. De aceea, Sfântului Andrei i se acordă şi atributul de „mai marele peste lupi şi fiare sălbatice" şi de ziua lui se leagă anumite interdicţii: nu se lucrează, nu se dă de pomană, nu se împrumută lucrurile din casă. Toate acestea sunt respectate pentru ca oamenii, în special călătorii, dar şi animalele domestice să fie feriţi de lupi, de alţi prădători şi de strigoi. Întrucât după această sărbătoare începe iarna, ziua acestui sfânt este numită „Andrei de iarnă" ori „Andrei cap de iarnă", iar numele popular al lunii decembrie, care începe imediat, este „Undrea".

În întreaga lume, următoarele 16 zile sunt incluse în programul împotriva violeneţei domestice. Ziua de 25 noiembrie a fost declarată “Ziua internaţională de combaterea violenţei asupra femeii”, prin rezoluţia nr. 54/134, din 17 decembrie 1999, de Adunarea Generală a ONU. Activiştii pentru drepturile femeilor au stabilit încă din 1981 ca pe 25 noiembrie să fie sărbătorită ziua împotriva violenţei asupra femeilor. La nivel european, violenţa domestică este principala cauză a accidentelor sau morţii la femeile cu vârste între 16 şi 44 ani, flagelul face mai multe victime decât accidentele auto şi cancerul. Din păcate, acţiunile internaţionale care combat acest fenomen nu au corespondent şi în societatea românească. În România, o femeie este abuzată la fiecare 30 de secunde! Deşi se estimează că sunt peste 1,2 milioane de femei victime ale violenţei domestice în fiecare an, dintre acestea mai puţin de 1% intră în statisticile oficiale ca urmare a depunerii unei plângeri împotriva agresorului.

Data de 25 noiembrie a venit de la asasinarea brutala in 1960, a celor trei surori Mirabal, activite politice din Republica Dominicană, la ordinele dictatorului dominican Rafael Trujillo (1930-1961).
Page 10 of 10