Webhosting

Red PURPLE BLACK
Info Podu Iloaiei - Info Național

Info Național

Începând cu data de 14 august 2013, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint, o monedă din tombac cuprat şi un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase.

Caracteristicile tehnice ale monedelor sunt următoarele:

Moneda din argint

·         Valoare nominală: 10 lei

·         Metal: argint

·         Titlu: 999‰

·         Formă: rotundă

·         Diametru: 37 mm

·         Greutate: 31,103 g

·         Calitate: proof

·         Cant: zimţat

Aversul monedei din argint redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „10 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.

 

Moneda din tombac cuprat

·         Valoare nominală: 1 leu

·         Metal: tombac cuprat

·         Titlu: -

·         Formă: rotundă

·         Diametru: 37 mm

·         Greutate: 23,5 g

·         Calitate: proof

·         Cant: zimţat

 Aversul monedei din tombac cuprat redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „1 LEU“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.

Aversul monedei din aur redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „100 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.

Aversul monedei din argint redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „10 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.

Aversul monedei din tombac cuprat redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „1 LEU“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat), prezintă portretul Mariei Tănase şi, în arc de cerc, inscripţia „MARIA TANASE“ şi anii între care a trăit „1913-1963“.

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din argint, din tombac cuprat şi seturile vor fi însoţite de broşuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de:

·         500 buc. monede din argint;

·         250 buc. monede din tombac cuprat;

·         100 seturi monede (din aur, argint şi tombac cuprat).

Preţurile de vânzare sunt:

·         300,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare;

·         80,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare;

·         1.810,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), inclusiv broşura de prezentare.

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase au putere circulatorie pe teritoriul României.

 Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint, din tombac cuprat şi a setului de monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013 12:33

Adunare generală PNL Podu Iloaiei

Duminică 15 septembrie Organizația PNL Podu Iloaiei își cheamă membrii într-o întâlnire a Adunării Generale. Înainte de europarlamentare și alegerile prezidențiale e nevoie de o organizare mai bună, de noi strategii pe termen scurt mediu sau lung.

Întâlnirea va avea loc începând cu ora 1500. În acest moment organizația este condusă de un Birou Politic interimar condus de doamna Cornelia Costin. Invita din partea biroului județean vor fi domnul deputat Costel Alexe și viceprimarul orașului Iași Marius Dangă.

Pe ordinea de zi sunt puse: raportul de activitate a actualului birou, pregătirea alegerilor europarlamentare și prezidențiale, analiza activității Consiliului Local și probleme diverse ale comunității orășenești.

Joi, 13 Decembrie 2012 11:03

Cum va fi vremea în următoarele zile

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunțat la Comandamentul de iarnă de la MAI, că temperaturile în următoarele zile vor fi în scădere, urmând ca abia de sâmbătă să revină la normal, iar duminică este posibil ca în unele regiuni să plouă. Dacă vor fi ploi, acestea nu vor depăși 15 litri pe metru pătrat, motiv pentru care nu vor fi emise atenționări.
Directorul ANM a mai precizat că joi noaptea și vineri temperaturile vor fi cuprinse între -15 și -25 de grade Celsius și că va fi dată o atenționare pentru temperaturi scăzute. De asemenea, este posibil ca în aceste condiții de ger presiunea la gazele naturale să scadă. Meteorologii au emis miercuri o informare de ger și vânt, valabilă în toată țara de miercuri, ora 13.00 până sâmbătă, la ora 10.00. 
  

Începând cu 1 Decembrie Ansamblul Palas inaugurează de la ora 10 singurul patinoar din Iași. Deschiderea va fi un adevărat spectacol oferit de DJ Ranno Vollman și trupa Merci Band formată din trei concurenți de la ”Vocea României” care vor susține începând cu ora 15,20 un adevărat sow pe gheață. Lor li se vor alătura de la ora 16,30, echipa de hochei Steaua București care vor susține un meci demonstrativ. De la ora 17,40 iubitorii de muzică au ocazia să-i asculte pe cei de la Beatbox.
Patinoarul va fi deschis de luni pâna vineri, în intervalul orar 12.00 – 21.30, iar sâmbata și duminica, între orele 09.00 – 23.30. În timpul săptămânii, între orele 12.00-15.30, un bilet costă 7 lei/copil și 12 lei/adult, iar între orele 16.00 - 21.30 tarifele sunt de 10 lei/copil și 15 lei/adult, pentru o ora și jumatate de distracție pe gheață. În week-end, tarifele sunt de 10 lei/copil și de 15 lei/adult. În zilele de sâmbata și duminică între orele 09.00 – 11.50, cei mici, pe baza unei programări și a unui abonament, pot învăța tainele patinajului de la un instructor specializat. Cei care nu au patine, le pot închiria de la Palas contra sumei de 10 lei.

Vă urăm distracție plăcută!     Joi seara la Realitatea TV, Crin Antonescu a garantat unitatea USL la guvernare cel puțin până în anul 2014. De asemenea a declarat că în situația în care USL va obține la alegerile parlamentare un scor sub 50%, acest lucru ar însemna un eșec, iar în acest caz își va da demisia din fruntea partidului.  Antonescu a spuns: "Ar însemna categoric un eşec, l-am văzut şi pe domnul Ponta declarând că nu doreşte să fie premier – deşi presupunând că am avea 49, 45, 42, e clar că am fi tot prima forţă politică şi cred că ar fi de datoria noastră să căutăm o combinaţie de guvernare. Ar fi şi pentru mine un eşec".El a precizat că un astfel de eşec ar însemna inclusiv o demisie a sa din fruntea partidului.

"Eu cred că asta trebuie să se întâmple şi asta se va întâmpla, cel puţin în ce mă priveşte (...) În momentul în care am mizat foarte mult, am pledat pentru această opţiune, am construit această opţiune, psihologic şi politic totul s-a construit pe o majoritate absolută. Dacă obţinem mai puţin de 50%, asta înseamnă că şi PSD şi noi obţinem mai puţin sau în orice caz mai puţin decât am fi mers separaţi, nemaiavând nici atuu de a impune practic un premier. Şi atunci, sigur că înseamnă eşecul proiectului", a explicat liderul PNL.

Advertising