Webhosting

Red PURPLE BLACK

Baciu Doru

Joi, 25 Februarie 2016 19:41

Focar de infecție la periferia orașului

De-a lungul anilor, orașul nostru a avut numeroase gropi de gunoi mai mult sau mai puțin oficiale. Către Sprânceana, groapa de gunoi este cât de cât ținută în frâu, oamenii încă mai aruncă gunoaie, dar nu ca în perioada anilor ’80, ’90.

În drum spre Scobâlțeni, aproape de barieră, pe șesul din partea dreaptă, unde cândva copii din cartier jucau fotbal, acum se conturează o nouă vărsătoare de gunoi. Putem identifica deșeuri greu degradabile și nu numai, care reprezintă o bombă biologică pentru întreaga comunitate.

Administrația locală omite cu desăvârșire statutul de oraș cu care ne ,,mândrim”, astfel neglijează standardele europene la care ar trebui să ne ridicăm si totodată relgulile elementare de dezvoltare care pot avea repercursiuni pe termen lung. Oamenii care locuiesc in vecinătatea acelui loc se simt amenințați și sunt îngrijorați pentu sănătatea  lor, a copiilor și a animalelor domestice pe care le au în gospodărie. 

Alături de administrația locală ar trebui ca și cetățenii să dea dovadă de implicare și să semnaleze  aceste  deversări ilegale de gunoi.

View the embedded image gallery online at:
http://info-poduiloaiei.ro/blog/baciu-doru.html#sigFreeIda3ee403a5c

Duminică, 14 Februarie 2016 19:20

Valentine’s Day pentru tinerii din Podu Iloaiei

Dragostea, cel mai important sentiment se află în inimile tinerilor Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de TNL Podu Iloaiei, „Valentine’s Day”, se află la a treia ediție.. Aseară(13 spre 14 februarie 2016), în noaptea dinspre Valentine's Day, la localul de pe Zecime, peste o sută de tineri s-au adunat pentru a-și declara iubirea prin concursuri, karaoke, dans și bucurie.

            A fost o seară magică, unde Cupidon și Sfântul Valentin s-au simțit la ei acasă. Câștigătorii iubirii, Mădălina Teslic și Ionuț Nechita, au fost premiați cu o cină romantică și alte trei perechi, nu mai prejos, vor merge pentru a viziona un film 3D, in Iullius Mall, Iași. (Alexandra Adumitroaei și Gabriel Rafailă, Lavinia Dumitriu și Ovidiu Popovici, și perechea de animatori ai serii, Teodor Gospodaru și Bogdan Ignat). Toți ceilalți, au fost premiați cu o seară minunată.

            Ne dorim mai multe evenimente pentru tinerii orașului nostru unde aceștia pot socializa, își pot descoperi noi valențe, își formează relații, se distrează și foarte important, se pot simți acasă la ei, în România.

View the embedded image gallery online at:
http://info-poduiloaiei.ro/blog/baciu-doru.html#sigFreeId7b46ad98c1

 

Joi, 10 Decembrie 2015 20:57

Se apropie licitația

Copiii din comunitatea noastră par a fi primii ce vor să dea o mână de ajutor când vine vorba de dăruirea unui zâmbet și a unei farâme de speranță celor ce au cea mai mare nevoie de ea, mai ales în preajma sărbătorilor. De aceea micii elevi ai Clubului Copiilor muncesc de zor în fiecare zi pentru a îndeplini puține dintre visele altor copii fără posibilități materiale.

Una dintre coordonatoarele elevilor, doamna profesor Iuliana Nica, afirmă "copiii au fost mult mai încântați când au aflat că prin munca lor vor ajuta alți copii să se bucure de spiritul Crăciunului”.

 Tot dumneaei ne-a subliniat faptul că pentru elevi depășirea programului normal nu reprezintă o problemă, aceștia fiind încântați de produsele pe care le creează și asteaptă cu nerăbdare startul licitației ca să afle cât de mult au putut ajuta alți copii.

View the embedded image gallery online at:
http://info-poduiloaiei.ro/blog/baciu-doru.html#sigFreeIded33d1c829

 

 

Duminică, 29 Noiembrie 2015 19:58

Copiii ajută copii

       Ți-ai dorit vreodată să oferi bucurie celor din jurul tău? Să ajuți, fără să aștepți ceva în schimb? Echipa noastră te poate ajuta să-ți îndeplinești această mică dorință. Te invităm să faci parte din proiectul nostru, să petreci un altfel de Crăciun, preocupându-te nu doar de binele tău, ci oferind celor din jurul tău o fărâmă de speranță.

Tineretul liberal, a demarat weekendul acesta un proiet caritabil, prin care iși propune să aducă un strop de bucurie în sufletele copiilor nevoiași pentru care craciunul nu mai este o sărbătoare magică.

Proiectul se derluează până la data de 20 decembrie, când se va închide licitația. Echipa tinerilor va scoate la licitație o multitudine de produse hand-made cu tematica sărbătorilor de iarnă. 

Astăzi a avut loc primul atelier de creație in care tinerii au reușit să confecționeze primele produse decorative. 

În fiecare luni, cetățenii orașului Podul Iloaiei și cei care tranzitează acest oraș, se lovesc de un infern când vine vorba de circulația pe drumul european E58. După cum bine știți acest fapt se datorează târgului organizat de primăria Podul Iloaiei. Atât comercianții cât și clientela sunt în număr mare provenind din multe zone și multe domenii. Oamenii vin cu greu  din satele învecinate cu mijloacele de transport pe care le au la îndemână. Din păcate, în România, pentru majoritatea oamenilor din zona rurală, principalul mijloc de transport a rămas atelajul. Acest târg atrage destul de multe persoane din zona rurală, astfel  traficul este îngreunat de căruțe, biciclete și pietoni.