Webhosting

Red PURPLE BLACK

Alexandru Tudor Paul

În urma articolului postat, publicul a fost informat în legătură cu desfiinţarea pieţei, astfel încât încă de la  prima oră, locuitorii oraşului Podu Iloaiei au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea.

Uimirea trecătorilor a fost şi mai mare când au observat că tarabele sunt practic inexistente. Acesţia se arătau deranjaţi de faptul că a  dispărut din rutina lor zilnică  mersul  dis-de-dimineaţă la piaţă.

Pieţarii cât şi cumpărătorii spuneau că indiferent dacă firma lui Căpăţină Gabi intra sau nu în insolvenţă , primaria era direct responsabilă în găsirea alternativelor pentru aceştia. Cumpărătorii se plâng că nu au niciun loc de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete, iar precupeţii nu au unde-şi vinde marfa, pentru mulţi dintre ei această piaţă agro-alimentară  reprezenta cea mai importantă sursă de venit. Un pieţar afirmă: “Noi nu avem ce face cu marfa noastră, unde să o vindem?  Nu este normal ca  târgul ăsta  să nu aibă piaţă!

 La ora 07:30  în faţa pieţei erau aproximativ 30 de persoane.

Vom revenii cu detalii!

Miercuri, 10 Iunie 2015 19:02

Orașul Podu Iloaiei nu mai are piață

 

              De astăzi orașul nostru nu mai are piață. Mica piață de lactate și produse agricole a orașului Podu Iloaiei, patronată de consilierul local Căpățină Gabi, nu mai există. Nu ne putem mândri ca în calitate de oraș să nu mai putem cumpăra brânză, lapte sau ceapă de la o piață public. Este adevărat, le putem cumpăra de la un supermarket pe alți bani și în alte condiții fără a avea siguranța  că sunt producători de la noi din țară. Poate am fi mai bucuroși să cumpărăm un lapte la 1 leu kila, brânză și smântâna la 8 lei kila și alte celelalte știind că sunt produse de concetățenii noștri, care au nevoie să-și vândă marfa undeva pentru a-și plăti facturile ce îi împovărează.

În mod cert această piață a fost dată la fier vechi, o piață de care are nevoie orașul nostru. Sperăm să  avem într-un viitor nu foarte îndepărtat o nouă piață, un loc unde să mergem să cumpărăm lapte pentru copii noștri, salată pentru friptura noastră cea de toate zilele, o piață de care orașul nostru se poate mândri.

Comuna Podu Iloaiei întotdeauna a avut o piață. Era situată pe Strada Gării, la care  aveau acces producători din toate satele din jurul Podu Iloaiei, unde se aprovizionau locuitorii din mica noastră localitate.

Oricum vom fi mulțumiți în viitor să ne aprovizionăm cu cele necesare de-ale burții, pe la colțul blocului, pe la colțul străzii sau în scara blocului, pentru că vrem să mâncăm un ou de găină de la țară, o gobaie fugărită,   o brânză de vacă din grajd, o ceapă, o ridiche sau o salată din grădina omului, că vorba aia suntem patrioți locali.

Miercuri, 15 Aprilie 2015 16:56

Iepurașul de Paște în Podu Iloaiei

În a treia zi de Paște, Iepurașul a poposit și la Podu Iloaiei la invitația D-nei Doina Alexandru în locația cu care copii s-au obișnuit, pizzeria Hap Hap.

Moderatorul acestei acțiuni a fost îndrăgita actriță Raluca Pintilie (Veverița de la TeleM, gazda emisiunii Tiri-Gong) de la Teatrul Luceafărul.

Micul spectacol a demarat cu o expoziție cu ouă colorate de către copii, dans, cântece și poezii.

Iepurașul darnic ca de fiecare dată a răsplătit efortul micuților oferindu-le dulciuri și jucării, acesta promițându-le spre satisfacția lor că se vor revedea și la anul.

HRISTOS A ÎNVIAT!

În cadrul ediției a IV-a a Galei premiilor de excelență “AD ASTRA”, desfășurate la Palatului Copiilor, Ansamblul de dansuri populare “IZVORAȘUL”, înființat și coordonat de către profesorul coregraf Mihai Cernăuț, a fost premiat pentru rezultatele deosebite obținute în decursul ultimului an școlar 2013-2014 la concursurile, festivalurile și competițiile organizate de Ministerul Educației Naționale.

Printre aceste premii amintim:

Premiul I – Festivalul Internațional “Am fost ș-om fi”, Sighetul Marmației

Premiul II – Festivalul Internațional “În pași de dans”, Alexandria, 2013, 2014

Premiul I – Festivalul Național “La porțile apusenilor”

Premiul I – Festivalul Național “Mugurelul”, Dorohoi

Premiul I – Festivalul “Floare de tei”, Corabia, jud. Olt, 2013

Premiul II – Festivalul Național “Flori de mai”, Cluj Napoca

Premiul II – Festivalul Național “Moineșteanca”, Moinești, jud. Bacău, 2013

Premiul II – Festivalul Național “Crai nou”, Brașov, 2014

Premiul II – Festivalul Național “Lină Chiralină”, Brăila, 2014

Sursa: Paul Gherghel,

membru al Ansamblului “IZVORAȘUL”

 

Redacţia Info Podu Iloaiei îi urează felicitări maestrului Mihai Cernăuţ care prin vasta sa experienţă dar şi dăruire faţă de profesie a reuşit de 3 decenii să ne pună pe harta României şi a Europei, ajutând la conservarea culturii şi tradiţiei româneşti prin dans folcloric. Felicitări şi membrilor Ansamblului Folcloric “IZVORAŞUL” care ne-au făcut şi ne fac mândri ca suntem din Podu Iloaiei şi le dorim mult succes în continuare!

Marți, 09 Decembrie 2014 10:51

Gala OAMENII TIMPULUI

Prima ediţiei a Galei Oamenii Timpului se va încheia pe data de 13 decembrie, printr-o ceremonie de acordare a Premiilor OAMENII TIMPULUI, care reprezintă de fapt o campanie de promovare a  valorilor ieşene, astfel aducându-se elogii personalităţilor care, prin rezultate profesionale extraordinare din acest an, întăresc şi reclădesc imaginea Iaşului cultural şi performant.

Evenimentul va avea loc pe data de 13 decembrie 2014 în Sala Mare a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi începând cu orele 19.

 

 

 

Organizatorii vor înainta membrilor Juriului Național câte 5 nominalizări pentru fiecare dintre următoarele domenii:

1.Literatură

2.Arte

3.Educaţie şi cercetare

4.Societate civilă

5.Diplomaţie culturală

6.Memorie & Istorie

7.Jurnalism cultural

8.Tinere valori

9.Sănătate

10.Antreprenoriat

 

Programul Ediției I a Galei OAMENII TIMPULUI va fi următorul:

13 decembrie 2014

Orele 12.00 – 14.00

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași

Dezbaterea Jurnalismul cultural și implicarea socială

Moderator: Prof.univ.dr. Daniel Șandru, directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL

Invitați: Reprezentanți ai principalelor instituții media care activează în domeniul cultural la nivel național.

Orele 17.00 – 18.00

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași

Lansarea Ediției Anuale a Revistei TIMPUL

Moderator: Gabriel Cheșcu, redactor-șef

Prezintă:

Adrian Cioroianu, istoric

Daniel Cristea-Enache, critic literar

Bogdan Crețu, critic literar

Daniel Șandru, politolog

Orele 18.00 – 19.00

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Concert caritabil pentru Mihăilenii lui Enescu!

Coordonator: pianista Raluca Știrbăț

Orele 19.00 – 20.00

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Decernarea Premiilor OAMENII TIMPULUI (partea I)

Orele 20.00 – 20.30

Moment artistic

Orele 20.30 – 21.30

Decernarea Premiilor OAMENII TIMPULUI (partea a II-a)

Ora 21.30

Cocktail

Organizatori: Revista de cultură contemporană TIMPUL și Asociația Revistei Timpul 

 Producător: Editura Adenium

Marți, 02 Decembrie 2014 10:17

Training politic organizat la Erbiceni

Duminică, 30 noiembrie Tinerii Liberali din Erbiceni au organizat o sesiune de training politic, la care au luat parte peste 25 de tineri.  Prezenţi la eveniment au fost lideri de la tinerele organizaţii din colegiul 7 sau din municipiul Iaşi, şi nu numai.

Vicepreşedintele PNL Podu Iloaiei, Cătălin Condrea, a fost cel care prin prisma experienţei sale politice şi sociologice a putut să vorbească celor prezenţi la seminar câteva ore despre importanţa implicării în politică.

Cei prezenţi au fost foarte deschişi dialogului, plini de iniţiativă, tinerii s-au putut informa şi edifica în legătură cu paşii care trebuie urmaţi atunci când se doreşte o schimbare  pozitivă prin implicare politică şi civică.

 Redacţia noastră salută această iniţiativă a TNL Erbiceni ce a avut un real succes!

Joi, 13 Noiembrie 2014 10:03

Accident grav în centru

În jurul orei 9:45  dimineaţă, la intersecţia de la fostul sediu al poliţiei locale din centru, o femeie pe nume Corobuţă Ileana a fost accidentată grav chiar pe trecerea de pietoni.

Din spusele martorilor oculari şoferul camionului cu număr de Neamţ nu avea mare viteză, din acest motiv nici nu prea există urme de frânare agresivă şi bruscă, însă reflexele l-au trădat. Victima a fost acroşată frontal, ajungând sub camion.

Ambulanţa venită de la Iaşi a ajuns după aproximativ 40 de minute de la producerea accidentului. 

Locuitorii oraşului sunt indignaţi pe faptul că nicio autoritate competentă de la nivel local sau judeţean nu a luat măsuri pentru amplasarea unui semafor, astfel reducându-se numărul de accidente ce se produc în acea intersecţie. Persoane prezente au afirmat la unison: „ Ce se aşteaptă? Să moară careva? Ne trebuie 1-2 semafoare în centru, imediat!”.

Update: Din informatiile primite, victima nu a supravietuit, decedand in dimineata zilei de 14.11.2014 dupa ce a trecut printr-o operatie. Dumnezeu sa o odihneasca!

Miercuri, 12 Noiembrie 2014 20:13

Cătălin Moroșanu vine la Erbiceni

Tineretul Naţional Liberal din Erbiceni vă invită vineri, 14 noiembrie începând cu orele 13, în faţa primăriei Erbiceni, pentru ca  fanii dar şi susţinătorii lui Cătălin Moroşanu să-l poată întâlni pe acesta. Luptător, dar şi  politician, consilier judetean,  va fi prezent pentru a-şi expune povestea de succes cât şi pentru a-şi promova  poziţia  şi opţiunea politică pe care o abordează în vederea turului doi de scrutin de pe 16 noiembrie. Va fi organizată o sesiune de poze şi autografe!

Prezent la actiune va fi si deputatul colegiului 7, domnul Costel Alexe.

Organizatorii, organizaţia de tineret a PNL Erbiceni vă aşteaptă într-un număr cât mai mare!

 

Update: Icepand cu ora 14, Catalin Morosanu si Costel Alexe vor insoti caravana electorala, plecarea va avea loc de la sediul PNL Podu Iloaiei. Presedintele PNL Podu Iloaiei, domnul Ionel Alexa impreuna cu biroul politic local al PNL va invita sa le fiti alaturi!

 

Miercuri, 12 Noiembrie 2014 18:41

Apreciem arta. Apreciem artiştii.

Ieri de la  orele 18 a avut loc la Palas Mall în sala Atrium, vernisajul expoziției de grafică ”ESENȚE” semnată de domna Mina Carp Fechete. Deschiderea vernisajului a fost făcută de către prof. univ. dr. Constantin Tofan care a reușit să transpună în câteva cuvinte esențialul picturilor, cuvinte precum „frumos”, ”romantic” și ”misterios”.

La eveniment au fost prezenţi pentru a o susţine pe artista noastră locală aproximativ 50 de persoane, dintre care şi oameni din Podu Iloaiei, astfel creându-se o atmosferă relaxantă cu multe zâmbete.

Expoziţia a fost alcătuită din aproximativ 30 de picturi, toate fiind lucrate în mai puţin de un an.

Pentru cei care nu au putut fi prezenţi, expoziţia va fi deschisă şi  pot vedea picturile până pe data de 14 noiembrie, la Palas Mall, iar pe data de 3 decembrie mai au şansa de o susţine pe doamna Mina la Hotelul Traian din Iaşi, unde aceasta îşi va expune operele de artă.

În partea a doua a evenimentului, gazda i-a invitat pe cei prezenţi la librăria Cărtureşti din incinta Palasului, unde a avut loc lansarea albumului “ESENŢE”, un album în care regăsim atât picturile cât şi poeziile autoarei.

Un moment de-a dreptul special a fost realizat cu ajutorul actorului Teatrului Naţional Iaşi, Cosmin Maxim care a  recitat poeziile doamnei Mina într-o manieră originală, un moment foarte emoţionant pe care toţi cei prezenţi l-au savurat.

 

 Redacţia îi urează sincere felicitări, mult succes şi sperăm să ne mai încânte privirile şi cu alte picturi! 

„Condor

 

Pe-ntinsul mării călător

Cu aripi largi, zburând spre cer

Ca-n visul de copil stingher

Ce crede că atinge cu fruntea lui zenitul.

Visez că zbor, nu-i nimeni să mă-nfrunte,

Şi zbor spre infinit.

Sunt doar un călător ce-a adormit cu capu-n poala vieţii.

Eu ma înalţ trecând timid de poarta tinereţii –

Condor zburând spre stele.

Dar, Doamne, aripile mele sunt astăzi mult prea grele!”  Mina Carp Fechete, Condor

Miercuri, 01 Octombrie 2014 10:54

Românii îşi aleg un nou preşedinte

Pe data de 2 noiembrie 2014 românii au şansa de a-şi alege un nou reprezentant pentru funcţia supremă în stat, cea de preşedinte al ţării pentru următorii 5 ani, la Palatul Cotroceni. Din 1989, România a avut 3 preşedinţi: Ion Iliescu (1990-1992, 1992-1996, 2000-2004), Emil Constantinescu (1996-2000) şi Traian Băsescu (2004-2014).

Campania electorală începe pe data de 3 octombrie şi durează până pe 1 noiembrie 2014. În total, sunt 14 candidaţi la funcţia de preşedinte al României care vor intra în competiţie în primul tur de scrutin, pe 2 noiembrie.

Biroul Electoral Central a tras la sorţi ordinea pe buletinul de vot a candidaţilor la preşedenţie, aceasta fiind ordinea: Kelemen Hunor(UDMR), Klaus Iohannis(ACL: PNL-PDL-FC), Dan Diaconescu(PPDD), Victor Ponta(PSD-UNPR-PC), William Brânză(PER), Elena Udrea(PMP), Mirel Mircea Amariţei(Prodemo), Teodor Meleşcanu(Independent), Gheorghe Funar(Independent), Zsolt Szilagy(PPMT), Monica Macovei(Independent), Constantin Rotaru(PAS), Călin Popescu Tăriceanu(PLR), Corneliu Vadim Tudor(PRM).

În cazul în care niciun candidat nu obţine 50% +1 dintre voturi, va urma un al doilea tur de scrutin, pe data de 16 noiembrie.

 

Page 1 of 3