Webhosting

Red PURPLE BLACK

Strada Henci a scăpat de gropi până s-a ales praful

Scris de 

S-a văzut și minunea asta, doar într-o singură zi a fost „curmată suferința a zeci de șoferi” care erau nevoiți să meargă pe drumul groazei, ori spre casă în satul Henci ori cu treburi spre și de la Românești.

Pe durata unei zile, două utilaje au reușit au să mărunțească asfaltul să-l niveleze și să lase moștenire un minunat drum demn de evul mediu. Totuși suntem în 2016, oamenii nu sunt mulțumiți cu drumuri ce pot fi catalogate mai degrabă ulițe, cu drumuri prăfuite sau înnoroiate, la mila lui Dumnezeu.

Dacă până acum hencenii erau terorizați de gropi, de acum înainte au să fie terorizați de colb în perioada secetoasă și de noroaie după ploaie.

„Acuma nu se mai poate deschide geamul să aeresești casa din cauza prafului. Trebuie să udăm drumul, fiecare în dreptul lui să scăpăm de praf!” spune într-o postare de FB domnul Hagi Rusu, locuitor în satul Henci.

Unii dintre ei, sătui de praful ce le intră în casă, au început să ude strada, în speranța că praful are să se țină departe de curțile și casele lor. Consiliul Județean a hotărât să facă un prim pas și să macine asfaltul, acum ar trebui să nu se orească aici ci să refacă acel drum, măcar cum arăta în anii 80. 

Odată demult, când nu prea erau mașini, colbul ulițelor nu era așa de periculos, dar acum, în anul de grație 2016, acest colb nu prea dă bine, decât în campaniile electorale, pentru a fi aruncat în ochii alegătorilor.

Specificăm faptul că acest drum se află în administrația Consiliului Județean Iași. 

Fotografie realizată de Rusu Hagi