Webhosting

Red PURPLE BLACK

Ședința Consiliului Local Podu Iloaiei din 27 iulie 2016

Scris de 

A avut loc ședința consiliului local din luna iulie 2016, prima ședință de lucru după depunerea jurământului a Consiliului Local Podu Iloaiei ales în 5 iunie 2016, ședință ce l-a avut ca președinte pe cel mai tânăr consilier, Alexa Ioan președintele PNL.

Începând cu oara 10 a avut loc ședința consiliului local cu ordinea de zi:

     1.      Proiect de hotărâre privind vacantare post consilier.

     2.      Proiect de hotărâre privind modificarea listă de investiții pentru anul 2016.

3.      Proiect de hotărâre privind alocare de sume pentru naveta la școală și liceu.

4.      Proiect de hotărâre privind privind desemnarea reprezentantului precum șiu a persoanelor care pot înlocui reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a ARSACIS Iași.

5.      Proiect de hotărâre privind privind desemnarea reprezentantului precum șiu a persoanelor care pot înlocui reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a ADIS Iași.

6.      Diverse. Echipa de fotbal.

La ședință au participat 13 consilieri, 3 fiind absenți motivați (Cojocaru Gherghe, Costin Cornelia și Condrea Gabriela) și domnul Eugen Mihoc cel ce a depus jurământul pentru locul de consilier rămas vacant în urma demisiei domnului Florin Perju.

Din cele 5 proiecte de hotărîre a fost respins al doile de pe ordinea de zi, cu privire la banii necesari pentru plata lucrărilor cu pavelarea străzilor Budăi și Trandafirilor și realizarea iluminatului stradal în zona Zorilor, lucrări ce la data ședinței sunt aproape finalizate. Consilierii de la PMP și PNL au solicitat o expertiză a calității execuțiilor lucrărilor, fiind reclamații din partea unor cetățeni că lucrările nu au foat realizate satisfăcător. Acest proiect necesita majoritatea consiliului local și nu doar majoritatea consilierilor prezenți, fiind un proiect ce influența bugetul orașului.

Proiectele 4 și 5 au fost votate cu 7 pentru (5 PSD Sorin Atanasov de la ALDE și Vasile Cătărău de la PMP) și 6 împotrivă (3 PMP, 2 PNL și Victor Todirașcu de la ALDE) în urma cărora vom fi reprezentați în Adunările Generale ARSACIS Iași și ADIS Iași de primarul Gabriel Istrate, Carmen Roșca și Roxana Popa. Cei ce s-au opus au argumentat prin faptul că încă nu este ales viceprimarul, funcție îndreptățită să să ocupe această poziție. 

În final nu s-a stabilit o dată exactă pentru ședința următoare, chiar dacă mai mulți consilieri au dorit o dată exactă pentru a-și putea face programul de vacanță. Ședința următoare va fi prezidată de domnul Sorin Atanasov, consilier ALDE, fiind următorul în ordinea alfabetică, procedură adoptată de consiliul local în ședința precedentă.