Webhosting

Red PURPLE BLACK

Influența lui Putin în Consiliul Local Podu Iloaiei

Scris de 


      Din mai multe surse am aflat că ședința de vineri, 30 septembrie, a Consiliului Local Podu Iloaiei, va rămâne în amintirea noastră ca una în care  George Orwell cu celebra Ferma animalelor și-a ales personajele fabulei. Am înțeles că aleșii noștri, acei ce umblau din poartă în poartă și propovăduiau transparența, interesul cetățeanului, în slujba cetățeanului, onestitatea, primăria cu porțile deschise și câte și mai câte, sunt deranjați de faptul că sunt filmați și aduși în fața tuturor votanților prin intermediul internetului. Astfel, cu sau fătră premeditare, au votat că e interzis filmatul în spațiul public. S-ar putea ca în ședința viitoare să interzică selfie-ul în fața troiței sau poza de grup la cununia civilă.

Dumnealor, acei binevoitori dinaintea votului, consideră că primăria le-a fost lăsată moștenire iar plebea, dacă vrea să știe ceva, ori să-și pună pofta-n cui, ori să apeleze la doi ș-un sfert. De ce-ar trebui să știe tot mârlanul ce fac acolo oamenii mari ai comunității, atât de mari de nu se mai încap în scaunele de consilieri când votează?!

Aș dori să-i informez pe domnii proprietari de Consiliu și de Primărie că în legea Administrației publice locale 215 din 2001 la articolul 42 aliniatul (1) se spune că Şedinţele consiliului local sunt publice.

Aș mai sugera domnilor consilieri să deschidă Dicționarul limbii române pentru a găsi: PÚBLIC 2, -A, publici, -e, adj. 1. Care aparține colectivității sau provine de la o colectivitate de oameni; care se referă la public1, care privește pe toți, la care participă toți.

Mi se pare foarte grav ca, după 26 de ani de la revoluție, unor oameni, care ar trebui să aibă o mică experiență democratică, să li se pară normal să interzică un drept, să cenzureze democrația. Domnilor consilieri, sunteți puși acolo ca să faceți ceva pentru comunitate nu să vă treceți în proprietate comunitatea! Sunt foarte dezamăgit de această decizie și mi se pare de o gravitate foarte mare. Într-o lume civilizată, cei care au votat o astfel de aberație ar trebui să-și ceară scuze public și să-și dea demisia. Când am vorbit cu fostul președinte al PMP, acesta mi-a spus „dacă așa stau lucrurile, îmi e rușine că am fost coleg de partid cu acești oameni!”

De dimineață am încercat să iau legătura cu vreunul dintre cei care au votat o astfel de aberație. Am avut surpriza să nu dau de nimeni. După o așa decizie, nu cred că le face onoare politica struțului. Degeaba își bagă capul în nisip dacă își lasă dosul la bătaie.

Pe de altă parte i-aș atenționa că ar putea fi sesizați pentru abuz în contencios. |Pe de altă parte, astfel de abuzuri ar putea fi și teme penale. Cred că ar trebui ca fiecare de pe scaunul de consilier, să se gândească mai bine ce și cum face, ce și cum votează, că pe la destul de multe primării, onorabili și multpreaincomensurabili consilieri dau cu subsemnatul pe la instituții ale statului, instituții ce se ocupă de abuzuri.

 

Să vă revie gândul ăl bun, domnilor!